Často sa u nás stávalo, že niektoré darčeky boli nevhodné apotom sme rozmýšľali, čo s nimi, či ich darovať ďalej alebonechať ležať v skrini. Dnes sa snažíme dohodnúť a všetci sú spokojnejší. Aký máte názor?
@viliama posunut dalej, ale nie darovat (to je trapne. Ja napriklad citim,ak dostanem do daru uz raz darovanu vec). Proste sa opytat kamosky ci kohokolvek, kto nema prepojenie s tou vecou ("nepotrebujes, paci sa ti? ci akokolvek inak sa opytat).
my sme darčeky pre dospelých zrušili, podarujeme si tak fľašu vína a čokoládu (podľa toho, čo má kto rád). A je to super, žiadny stres kvôli nákupom a ani nepotrebné darčeky u nás v skrini. Darčeky (hmotné) sa kupujú iba deťom.
@mmaatt Presne tak aj u nás, my tiež kupujeme len pre deti a normálne sa aj dopredu opýtam, čo by sa im hodilo a je to vybavené. Ked kupujem mame alebo svokre, tak vačšinou kozmetiku alebo kávu, víno a také veci, čo sa spotrebujú a nikomu nebudú doma zavadzat. Zato moja svokra sa to ešte nenaučila, tá mi vždy kúpi aj nejakú blbost, napr. niekolko obrazov, ktoré sa mi nikam farebne nehodia a ani sa mi velmi nepáčia, malému plyšáky, s ktorými sa vobec nehra, aj ked som jej už aspon trikrát povedala, nech už žiadne plyšáky nekupuje, no proste s niektorými ludmi to ide tažšie 😀
ahojte, ja to riesim so svokrovcami aj s mojimi rodicmi tak ze kupujem co potrebuju...teda presnejsie....mojmu otcovi kozmetiku co viem ze pouziva...sprchove, gely na holenie, po holeni a kremy a take veci...nakupim plnu darcekovu tasku a viem ze nemusi on nic take kupovat cely rok...a mame to iste...kozmetiku, pripadne vonavku naviac a tak....co viem ze za ten rok urcite minie...a sladkosti....lebo u mojich rodicov je uz skoro vsetko nepotrebne....a sosiek mame a kadejakych veci maju az moc co uz to nemaju ani kam dat.,...a svokrovcom riesim tiez vacsinou kozmetikou a bonbonierov pripadne flasa....naposledy sme kupovali svokrovi fajku s tabakom....tak sa potesil.....a s priatelom riesime fakt ze sa spytame co chceme pripadne vonavka, cokolada co mame radi alebo aj oblecenie pripadne si nieco sami vyberieme....ale v kazdej rodine je to individualne...
nazor na co... ze sa snazite dohodnut a ze ste spokojnejsi??? podla mna uplne ale ze uuplnee zbytocna otazka...