Ahojte,
chcela by som sa poradiť s tými z vás, ktoré ste nemali tradičnú svadbu (obrad, hostina, DJ, kulturák, reštaurácia, čepčenie, atď...), ale mali ste to poňaté tak uvoľnenejšie. Ide o to, že s partnerom máme obaja po 40tke, sme spolu asi 7 rokov. Svadbu by sme chceli v júni budúci rok, ale mne nie je po chuti práve tá tradičná verzia. Samotný obrad budeme mať v kostole, ale potom by som sa chcela presunúť niekde na chatu, ideálne na 2 noci a mať tam na prvý večer asi nejaký cattering - švédske stoly a druhý deň možno spraviť guláš, alebo objednať pečené prasa, prípadne nejaká opekačka a pod. Pre deti si predstavujem ihrisko, kde sa vedia zabaviť, super by bola možnosť menšej turistiky, prípadne ak by bolo dostupné wellness, bolo by to úplne super. Proste chcela by som to poňať ako uvoľnené stretnutie s rodinou, kde si môžeme všetci užiť spoločný víkend.
Mali ste to niektorá na tento štýl? Vedeli by ste mi dať nejaké tipy, odporúčania, čo by ste určite zopakovali, prípadne čomu sa vyvarovať?
Mali by ste aj tip kde takúto svadbu zorganizovať, prosím? Rátam s max. 70 ľuďmi. Ideálne stred Slovenska.
Ďakujem 🙂
P.S.: Téma je anonymne, pretože tu mám pár kamarátok, ktoré ešte ani nevedia, že sa idem vydávať a chcem im to komunikovať osobne.
@jomarch ďakujem, si zlatá 🙂
Je to super. My sme mali tiež netradičnú svadbu no nie v takejto podobe. Ale znie to super ☺️
@lucia13022023 a akú ste mali vy?
Ahoj, uz som to tu niekde pisala...ja som mala svatbu na horskej chate Magurka, vyzeralo to ako klasicka chata s piatkovym programom 🙂 wellness sice nemajú, ale maju horucu kadu, velke ihrisko a ak si niekedy bola v okolí Partizanskej Ľupče, tak vieš, že možnosti turistiky sú neobmedzené a ponukaju aj elektrobicykle na prenajom. Svatbu vedia vystrojit, my sme to tam v podstate rozbehli aj na tento štýl...starosta obce je úžasný človek, nemal problém prísť a obrad urobiť na terase - boli sme jeho prvá svatba v roli starostu 🙂 bolo nas cca 25 a všetci sme tam mali aj ubytko. Urcite tento štýl svadby odporúčam, je to bez stresu, náklady vyrazne nižšie a kopec spontannej zábavy a skvelých spomienok.
moja sestra mala podobnu svadbu v cechach na dve noci a ludi bolo iba asi 12 odhadujem -..len sestry a rodicia .. sem tam nejaky bratranej a stryko ako svedok :D.. napriklad s nasej strany len 5 ludi (aj spolu s nou .. vydavala sa prva sme tri sestri) a sestrin svedok pointa bola ze nas ubytovali v peknej chatovej oblasti v dedine bolo to take tradicne bolo tam aj ihrisko ale vtedy v rodine nik nemal deti este aj nejake zvieratka tam mali aj bazen taky mensi... tam sme sa poobede pospoznavali sa trochu pokecali rano sme pomahali aj so sestrou jej muza jej sa obliect namalovat a vecer som jej tusim malovala nechty (nerobime to ziadna profesionalne dokonca ani amatersky :D.. uplne len klasika jednoducho a kreativne :D) potom sme isli na hrad co bol v tej dedine .. tam mali obrad (v cechach klasika..ako u nas kostol) a potom obed potom vecera.. neviem presne to casovanie .. mali sme tam dva krat ranajky a prvy den veceru .. boli sme si aj vramci toho vykendu ten hrad pozriet ako prehliadka a aj sme si zaplavali v tom bazene.. taka pohodicka... ale osobne si toto neviem predstavit pre 70 ludi .. plus cenovo to musi byt riadna palka..a asi pri tolkych ludoch je aj ta atmosfera ina... tak do 25 ludi si to viem predstavit s tym ze na ubytovanie tolkyhc ludi potrebujes celu skolu v prirode alebo co...
inak ako za mna tiez odporucam prislo mi to ako pohodicka ale teda neviem tych 70 ludi no
@tinqua presne niečo takéto si predstavujem, škoda že Magurka nemá pre nás dostatočnú kapacitu.
@oskvarka úprimne, ja by som sa najradšej vydala o 2 svedkoch. ALE - my sme rodina, ktorá sa naozaj veľa navštevuje, máme k sebe blízko a týchto 70 ľudí rátam naozaj len "blízku" rodinu, žiadna teta zo 7 pokolenia :D :D :D Takže ak by som urobila svadbu o 2 svedkoch, aj tak by nám chodili všetci gratulovať a najbližšie 2 mesiace by som každý víkend len riešila oslavy.
tak závisí od toho ako to chces financovat.. a to nemyslím v zlom .. ja som tiez mala vela prichodzich hosti ale vela ludi sme aj doma mali ubytovanych mame velky dom kamaratom som prenajimala u kamosky chatu za dobru cenu a ostatnych asi 10 ludi som musela zaplatit a bolo to dost a to som mala na svadbe 46 ludi tusim ak sa nemylim :D... uz je tomu 13 rokov :D... tak to bude podla mna dost drahe .. potom ams moznost dat nejake bremeno financne na hosti kedze aj oni budu mat zazitok.. ale tak je to nepodstatne mozes byt financne na tom uplne inak ako ja... takze v pohode.. celkovo ako napad dobre neviem ale teda kde tolko ludi to uz naozaj nejaky penzion ...
Bola som na takej svadbe a bolo to super ❤️ u nás sa aj okruhliny oslavujú presne takto na veľkej poľovníckej chate 😊 uvoľnená atmosféra, guláš, opekačka, deti voľný výbeh 😊 každý si nájde ten svoj "kútik" podľa toho čo preferuje.
Bola som na 4 takýchto svadbách, každá iná, každá inde, ale mne sa to veľmi pacilo.
Všetci mali obrad priamo na mieste, jeden pár dokonca aj s kňazom.
3 z týchto svadieb boli viac v prírode takže ani typicky slávnostný odev nebolo treba, stačili obyčajne šaty, čo bolo super.
@oliviakatka a mohla by som ťa poprosiť o nejaký link na tú poľovnícku chatu?
My sme mali kedysi miesto, kde sme sa takto ako rodina stretávali, ale bohužiaľ, je to už zrušené.
@lujza123 mohla by som ťa poprosiť o tipy na miesta, kde ste boli na svadbách?
Presne takto by som to chcela, žiadne róby a obleky, ešte som sa smiala, že ideálny dress code by boli slávnostné tepláky :D Jednoducho, aby sa ľudia cítili pohodlne, uvoľnene, dali si dobré jedlo, dobré pitie a oddýchli si.
Jedna svadba bola taká najviac klasika, penzión kde boli všetci ubytovaný a aj sa tam odohrávalo všetko, druha svadba malička stačila veľká poľovnícka chata, tretia bola v areáli kempu, starší boli ubytovaný v chatkách, ostatný mali stany, karavany a štvrtá alter svadba v starom hrade, tam bola len jedna miestnosť kde sa dalo prespať, pripadne v stane, aute pred hradom a starších odviezli v noci na hotel do civilizácie
@oskvarka Očakávam, že to nebude finančne nenáročné, ale ceny klasických svadieb aktuálne tiež nie sú úplne nízko. A je rozdiel dať tie peniaze za jeden večer, so šatami za 1000EUR, prenájom sály, výzdobu, jedlo, pitie, zákusky, torta, korkovné.... a zaplatiť zážitok na celý víkend....
So 70-timi hosťami na 2 noci s jedlom počítaj 20 tis. minimálne.
Fandim ti, ale osobne si myslim, ze ta vyjde podstatne viac, nez si vobec predstavujes. Zakusky, jedlo, pitie alko aj nealko budes brat tak ci tak x 2 dni. Gulas pre 70 ludi asi nebudes varit ty ani nikto z rodiny. Ani grilovat - cize zas firma, toho masa.... klobuk dolu. A o ubytovaní ani nehovorim....
No neviem, skúsila som si vyhľadať nejaké chaty s potrebnou kapacitou a to sú riadne pálky, doprava, ešte k tomu strava pre 70 ľudí a na dva dni, pitie, to je super luxusná svadba.
ubytovať 70 ľudí nieje sranda, treba asi pozrieť rekreačne zariadenia pre tábory, skoly v prírode, kempy
Možno skúsiť veľkú chatu a k tomu osloviť firmy co prenajímajú glamping stany na festivaly, tie sú celkom pekne, aj s posteľami , elektrikou a pod
Alebo teda prenajať celý penzión aj s kuchyňou, toto možno vide lacnejšie než ubytko a stravu riešiť zvlášť
Neviem aká je tam presne kapacita, nebola som na takej svadbe ale mne bol sympatický Gejdák pri RK... Vtedy tam bol detský tábor, takže asi miest je tam celkom dosť, je tam aj malý wellness, ihriská, farma, prístrešok, normálne tam varili... Možno ťa to zaujme 🙂
Neviem odkiaľ si, ale napríklad u nás pri Trenčíne je Inovecka chata, to by možno spĺňalo tvoje požiadavky
- je to v horách, je tam pekne, je tam detské ihrisko, ohnisko
- veľká chata a zopar menších pre 80 ľudí
- vynikajúco tam varia
Skús si pozrieť Kresťanské centrum nepočujúcich Lúčky (pri Kremnici). Akurát rekonštruovali, kapacita tuším 70 ľudí (hlavná budova + 4 chatky pre cca.10 ľudí). Robia tam tábory aj dovolenky, ihriská by mali byť. Wellness asi nie. Ale okolie a turistiku, aj nenáročnú, spĺňa. A keď sme hľadali ubytovanie v Kremnici, naj cena. No just akurát v ten týždeň mali dovolenku. No veľmi ochotná pani, tuším ekonómka
nie je to síce stred SVK, ale skús pozrieť. Majiteľ je skvelý a ochotný človek. Mohli by ste sa dohodnúť..... My sme tam chodievali na predĺžené víkendy , keď sme sa stretávali s rodinami rozlezenými po celom Slovensku 🙂
https://www.ubytovanieruzbachy.sk/
@oskvarka nie je to síce stredné Slovensko, ale skus pozrieť areál pekný les pri Žarnovici. My sme tam mali teambilding. Je tam aj taka vyhliadka, perfektne ihrisko, možnosť spravovať Hron.
Keby východ ,viem poradiť,chata v lese,veľké ihrisko s prístreškom,majiteľka zlatá.ubytovanie tiež má,ešte aj navarí.........Ale ,,ďaleký,, východ
Som jediná.ktoru by nelákalo ísť na takú svadbu a to rovno na dva dni?
70 ludi chces ubytovat niekde na chate? A este na dva dni? Podla mna uplne staci jeden vecer s hostami a ak chces prespať,tak ozaj len najblizsia rodina. 70 ludi hostit dva dni,to nie je lacna zalezitost.
ahoj autorka, ja som sice takuto svadbu nemala, ale velmi sa mi paci ten napad, takze ti drzim palce, aby vam to vyslo podla vasich predstav 🙂)