Nenávidím tancovanie. Čo mám robiť na bratovej svadbe?

4. jan 2025

Už o mesiac má môj brat svadbu. Nenávidím tancovanie, nechcem to. Nemusím tancovať? Nikdy som na svadbe nebola, oblúkom som sa všetkým vyhla. Môžem každé tancovanie odmietnuť?
Prípadne čo iné tam mám robiť, aby som nevyzerala, že len sedím? O jedlo atď sa starajú iní.

biba_18
4. jan 2025

kľude odmietni a kľudne len seď… nie je to povinné… ja som bola na toľkých svadbách a netancovala som na nich…

biba_18
4. jan 2025

aj keď si myslím že bude príležitosť aj postáť - ľudia chodia fajčiť a tam sa rozprávajú- môžeš tam ísť s nimi aj keď nefajčíš - alebo sa budeš rozprávať s ľuďmi pri candy bare … alebo budeš len sedieť, no a čo…

bielasovicka
4. jan 2025

A to sa nemôžeš premôcť a trochu si zatancovať aspoň s bratom? Na svadbách sa tancuje. Bude to čudné.

lucia13022023
4. jan 2025

Čo som bola ja na svadbách, tak tam ľudia tancovali takmer všetci, a tí čo netancovali sa bavili spolu pri stole a pili 🤷🏻‍♀️😁

enmery
4. jan 2025

Mne príde čudné, že to riešiš. Netancuješ, tak nebudeš tancovať. Robíš tu z toho reketovuú vedu. Hádam asociálna nie si a s pár ľuďmi prehodím nejaké slovo.

sisska96
4. jan 2025

Nemusíš tancovať. Nikto ťa nebude nútiť. Ak áno tal posli ich do riti 😅 ani ja neznášam tancovanie

sisska96
4. jan 2025

@bielasovicka prečo by musela? To je také trápne že treba nútiť niekoho tancovať

birika
4. jan 2025

ved sa chod porozpravat so svadobcanmi...u nas, myslim na kazdej svadbe, sa ludia rozpravaju kazdy s kazdym

stellarstar
4. jan 2025

Smiem sa ťa opýtať koľko máš rokov?

bielasovicka
4. jan 2025

@sisska96 ved ja nehovorím ze musí.

jaass
4. jan 2025

Haha zaujímavá téma 😂 ja mám problém netancovať na svadbe 😍 ale k veci, keď nechceš tancovať, tak sed, kecaj s inými a absolútne nerieš nejaké tancovanie. Aj ja som bola na veľa svadbách kde mladi netancovali a nikto to neriešil, zabával sa každý 🙂

diewcatqoo
4. jan 2025

Tiez netancujem na svadbach. Vacsinou sa rozpravam s ostatnymi, ja som majster small talku, takze nemam problem (aj ked ma to vnutorne velmi otravuje). Alebo sa zdrziavam tam, kde je najviac jedla a stale zobem nieco. Ak ma niekto vyzve do tanca, tak poviem, ze prave jem, tak neskor... a potom to nejak vysumi do stratena.

bolarazjedna
4. jan 2025

Ak máš pocit, ze len sa rozprávať bude nudné, tak môžeš sa zamestnat - mne sa veľmi páčilo na jednej svadbe, kde jeden párik hcosil celý večer s takým foťákom, ktorý hneď vyhotovy fotku, oslovil každého hosťa, každý párik, od fotili ich a fotku rovno zalepili do pamatnej knihy a každí k tomu napísal pár milých slov a želaní, no a ráno n a končí svadby tobolo odovzdané mladomanželom ako darček.

januska12323
4. jan 2025

Môžeš robiť čo len chceš, jesť, piť, rozprávať sa, pomôcť zabaviť deti aby sa rodičia najedli...

mojemenonikto
4. jan 2025

Vezmi si so sebou fotoaparát a tvár sa dôležito, že robíš fotky. A máš výhovorku. Alebo si daj nohu do dlahy a povedz, že máš natiahnutú šľachu, alebo narazené koleno 😀

kittykat22
4. jan 2025

@mojemenonikto to je asi najlepsia rada aku som kedy citala 👍😅

zuzanockamt
4. jan 2025

@bielasovicka Prečo by to bolo čudné? Normálka.

oblecenie99
4. jan 2025

Áno, musíš sa premôcť, na svadbe sa tancovať MUSÍ, ani neviem, ako si to predstavuješ, jednak budeš predtým vypĺňať dotazník o obľúbenýc tancoch a už tam sa môžeš seknúť a neprejsť skúškou, no a keď sa zistí, že netancuješ, tak potom ťa odtiaľ vyprevadia!

Prepáč, robím si srandu :D

Nemusíš vôbec tancovať, nikto ťa nemôže nútiť. Len musím tak trochu napísať aj skúsenosť nevesty (ktorá tiež nemusí neviem ako veľa tancovať), že bola som už na minimálne troch svadbách, plus naša, kde sa stretlo osadenstvo, ktoré tiež nechcelo tancovať.. Vo všetkých štyroch prípadoch išlo o mladých ľudí. Čo je teda fajn, nikoho nenútim, ale verte mi, pre mňa ako nevestu to bolo dosť trápne a hlúpe, že sme tam jak dilinovia dvaja s mužom a potom už naši rodičia a krstní rodičia, všetci 50 plus zachraňovali atmošku, šaškovali sami na parkete! Ja som rada, že sa tí ľudia zabavili aj ináč, len to bolo fakt trápne.. a to sme nemali hudbu v štýle jede jede mašinka, a senzi senzus, kým by si stihol niekto do toho pichnúť. Ja osobne som sa aj premohla na iných svadbách, aby to nebolo blbé pre ten pár.. Na sesterkinej svadbe všetci mladí sa hneď na úvod chytili, prešli k baru, na terasu a presedeli tam s pivom do rána. Fakt nás tancovalo len pár ľudí :/ Aj toto je jeden z dôvodov, že ľutujem, že sme robili svadbu, s hudbou, nemalo to zmysel... ale keby sme hudbu nemali a volali ľudí na raut, tak to by sa zase dopred urážali všetci.

Čiže nemusíš.

minesasubu
4. jan 2025

Ak nechceš tancovať tak si najdi dovod , uplne ťa chapem sesternica na mojej svadbe ( aj na inych v rodine ) netancovala
mala obviazanú nohu až po rokoch mi povedala že si to tam dala naschval aby mala vyhovorku kedže niektory v rodine nerozumeju slovu nechcem tancovať , nemam chuť
vždy sme sa smiali že pred každou svadbou sa jej niečo stalo , teraz už viem čo to bolo 😂

deti95060810
4. jan 2025

tak budeš sedieť , jesť, piť a rozprávať sa s tými čo netancujú...
popr. pôjdeš po istom čase domov.

vkatush
4. jan 2025

Bola som na svadbe v prvom trimestri, bolo mi nenormálne zle, celý čas na vracanie, bolesť hlavy. Odbila som si svadobný tanec s nevestou a ženíchom a potom o pol noci redový. Zvyšok svadby som len jedla a rozprávala sa s ľuďmi. Jednoducho som povedala že teraz nie, idem jesť, nie je mi dobre, nabudúce, akurát som si sadla,...

A pritom rada tancujem na svadbách.

yelena159
4. jan 2025

@diewcatqoo Čo ja by som za to dala aby som bola majster v small talku... i keď to tiež nemám rada.

lavender94
4. jan 2025

Tak netancuj, nie je to povinne ani žiadny prejav slušnosti. Urob si randíčko s pohárikom či pohárikmi dobrého šampáňa a budeš sa baviť s ľuďmi ktorí si pôjdu medzi tanečkami vydýchnuť alebo sa posilniť nejakým tým aperitivikom

yelena159
4. jan 2025

Ja som nedávno bola na svadbe a tancovala som iba raz, ale to sme tancovali v kruhu a nie veľmi dlho. Väčšinu času som trávila vonku a kecala.

pralinka25
4. jan 2025

nikdy som na ziadnej svadbe netancovala. nebavi ma to neviem to a nebudem sa ani strapnovat. ale zabavila som sa aj tak.

mikadooo
4. jan 2025

Náhodou to je výborné na tréning asertivity, taká svadba. Nemusíš nič, čo nechceš. Budeš sedieť a budeš trénovať hovoriť nie. Najskôr ti to bude blbé, trápne, neviem aké, a potom možno keď už 100x pošleš niekoho milo do riti a niekoho ráznejšie, tak zistíš, že aha fajn, viem si stáť za svojím, super 👍. A ideálne, keď nebudeš absolútne nič vysvetľovať, že prečo. Proste nie, nechcem ísť tancovať, akceptujte to, ja chcem sedieť, jesť a rozprávať sa 🤷. Ak chce ujo Jožko ísť tancovať, fajn, že ON chce, ty tam nie si na to, aby si plnila priania druhých, nech rešpektuje on tvoje prianie, že TY nechceš. Teta Marika sa zvŕta celý večer, tak nech ujo Jožko beží za ňou, určite si v tancovaní porozumejú lepšie ako s tebou.

bessie12
4. jan 2025

Och autorka. A čo mam ja povedať? Neznášam tancovanie a už vôbec nie byť stredobodom pozornosti a čaká ma moja svadba 🙈 ako to mám podla teba prežiť ?
Apropo, ked som bola hosťom na svadbách, tak som netancovala. Len raz 😁😁 aj to muselo vyzerať divne 😂

diewcatqoo
4. jan 2025

@yelena159 da sa to naucit. Tiez som bola kedysi hanblivka, rozpravat s niekym cudzim alebo niekomu zavolat, tak to bolo nepredstavitelne. Nejako ma zivot naucil, potrebovala som byt aj kvoli praci priebojnejsia a cim viac ludi som spoznavala, tak tym menej som sa hanbila.

pralinka25
4. jan 2025

@bessie12 no ja som preto takuto tancovaciu svadbu nemala. da sa aj inak.

bessie12
4. jan 2025

@pralinka25 tak my budeme mat so všetkým čo k tomu patrí. Okrem určitých zvykov ako napr čepčenie či redovy tanec. Najviac sa desim toho prvého tanca. Neskôr sa uz tomu tancu ako tak dá vyhnúť.