Nemám v láske oslavy

kaktusik77
26. feb 2021

Ahojte, stalo sa aj vám ze ste sním zo svojou polovičkou nechceli oslavovať narodeniny? No vlastne spolu z jeho rodinou a plus kamarátmi. Neviem mne sa do takýchto veci nechce. Som skôr introvert a keď mám oslavovať niekde kde sa musím tváriť ze je všetko ôk skôr by som sa vyhovorila že mi je zle alebo niečo aby som tam ísť nemusela. Priblížim ako to prebieha a prečo tak tam nerada chodím. Takže. Všedci sme v obývačke na tesno pri sebe sedíme lebo je ich tam až toľko na stole sú fajnoty a samozrejme sa pije. Co neznášam. Som asi divná ale ja nepijem. No a keď nedopijem tak hneď hucia co to nepijem a ako dlho to pijem :D a keď vypijem hneď mi doleju :/ no ako hrúza. Potom sa oddelíme do kuchyne a tam sú kamaráti kde hráme hry a sa pije. Ja sa pri tom nezabavam pre mňa je to nuda. Naviac mi vadí ten alkohol ako ho núkajú. A druhá vec tie oslavy sú riadna hlúposť. :D ako pre mňa. Neviem ako to mam znášať. Kebyže tam nejdem tak sa urazí. Poraďte ďakujem za komentár

panelacikova
26. feb 2021

@kaktusik77 a načo si s ním?

sense
26. feb 2021

Mnsr príde divný priateľ keď ta núti ist niekam. Kam nechceš a ty tiež keď sa k niečomu tak i necháš donútiť, a ďalšia vec ja keď nechcem nepijem a môžu mi naliať hocičo a vravieť hoci co jednoducho nevypijem a je to

andulka8888
26. feb 2021

otazky typu naco si s nim ignoruj, pretoze par nezhod v oblasti oslav znamena rozpadnuty vztah.. tupota. Skor ma zaujima povedala si to aj jemu ako nam? vymenovala si mu konkretne dovody? a zalezi aj na tom ci su to tvoje alebo jeho narodeniny.. ak na tvoje narodeniny robite co uznas za vhodne potom by si ty tiez na jeho mala robit nejake ustupky a nechat ho si uzit ich s ludmi, ktorych ma rad, ak su to tvoje narodeniny tak to ries a povedz mu to.. samozrejme ak mas narodeniny za tyzden a vsetci s tym uz pocitaju bolo by neslusne zrusit a jeho by som chapala ze sa urazi pretoze by s tym jeho kamosi pocitali ale to len preži tieto narodky a dalsie uz take nebudu lebo mu to povies chapes? 😀 proste ak su to tvoje narodky ries to vhodne vcas aby ani jedna strana nebola poskodena a on nemal byt preco urazeny

hettinka
26. feb 2021

@kaktusik77 tiež nemusim veľké oslavy. Rodinu mám rada, ale radšej v menšom kruhu. No teraz oslavy aj tak nesmú byt, tak to aspoň nemusim riešiť. Ak by má niekto na väčšiu oslavu pozval, nesla by som.
A alkohol tiež veľmi nepijem, to si už rodina a známi zvYkli, že si dám len ak chcem a len 1 pohár.

panelacikova
26. feb 2021

@andulka8888 prečo tupota? keby môjmu manželovi boli prednejšie oslavy narodenín s kamarátmi než moja pohoda, tak by nebol dnes mojim manželom. predsa vzťah je pevný a buduje sa iba vtedy, ak obaja sa snažia o to, aby sa ten druhý cítil dobre.... osobne si myslím, že oslava narodenín úplne postačuje s priateľkou a rodičmi. teda ja osobne by som len vo dvojici (plus teraz už aj dcéra, ale keby som nemala deti, dvojica). veď ostatní môžu zablahoželať, je x možností ako poslať pár teplých slov. v každom prípade ak jeden z páru to doslova nemôže zniesť a tomu druhému je to fuk, tak v budúcnosti budú fuk tomu druhému aj iné veci...

janinka007
26. feb 2021

Moja zlata, jednu radu ti dám... Ak si ty introvert a tvoj drahy ma rad spolocnost, rad sa baví, tak z toho kuká časom pekný priekak. Z teba nikdy nebude žiadny sabesak, on možno kvôli tebe uberie z podobných aktivít na nejaký cas, ale jeho vlastné "ja" ho časom prevalcuje a urve sa. Tomu ver. Takže hľadaj sebe podobného, protiklady sa fakt nepritahuju.

0silvia0
26. feb 2021

@kaktusik77 neznasala som oslavy, neznasam ich a neznasat budem. Vycerpava ma to, tolko tliachajucich ludi, furt niekto nieco nuka, leje.
A este ja osobne neznasam torty. Ked vidim tortu, je mi zle. Takze ta uplne chapem, ak je tvoja polovicka manzel, tak sa z oslav sofistikovane vyvlec. Ak priatel, tak ja osobne by som vymenila priatela. Inak to budes musiet riesit najblizsich xy rokov

ukulela
26. feb 2021

@kaktusik77 no v prvom rade aktulne ziadne oslavy. keby ma niekde tahal, tak ho poslem aj s covidom do haja a keby sa vratil, tak do karanteny.
pit nepijem, ani moj chlap. u nas sa ani na oslavach alkohol nepodava. ak niekde sme, tak sa uz ludia naucili, ze ho nemaju nukat, lebo ich posle do pixe. skratka nepisje a koniec.

elizabeth88
26. feb 2021

No tak aj Ta chapem...Rada by som poradila...Podla toho,co pises,ste asi dost mladi,ked pises,ako sa oddelite a hrate hry...Asi lenm tolko-nesnaz sa zmenit.Si zrejme introvert a prijmi to.Nemusis bytna bujare oslavy,niekazdy je Necit sa pre to zle.🙂Co satykavztahu,to vies najlepsie sama...Drzim palce.

babulka97
26. feb 2021

@kaktusik77 tiež nemám rada oslavy, a skôr trpim na nich ako sa zabávam, ale chvalabohu priateľ to tiež niejako extra nemusí ja oveľa viac ale zmeniť to proste neviem.. skús mu dat najavo že to nemáš rada, treba sa dôverne o tom porozprávať

elizabeth88
26. feb 2021

@babulka97 ano,porozpravat sa je urcite fajn.Jednoducho vecne povedat,ze velmi oslavy nemusi

titla
26. feb 2021

@kaktusik77 Moj muz je introvert a neciti sa na hromadnych podujatiach dobre. On ma svoj uzky okruh ludi s ktorymi sa citi konfortne a tym to konci. A velmi vzacne u neho do jeho "okruhu vyvolenych" prenikne nova osoba. Ja som ovela spolocenskejsi typ. Som z velkej rodiny, kde su hromadne oslavy a stretnutia beznym zvykom. Pre neho je to des. Prezil z lasky nasu svadbu a to bol jeho limit. Ja ho nenutim, aby na taketo akcie so mnou chodil. Ano, mrzi ma to, ze tam so mnou nie je a lezie mi na nervi furt vysvetlovat, preco neprisiel, ale akceptujem to. Moja rodina a priatelia su u nas vitani, ale najlepsie v mensich davkach.
Boli sme k sebe uprimni, vyjasnili sme si, co je pre toho druheho akceptovatelne a netlacime jeden druheho do veci, ktore su nam neprijemne. Na druhej strane sa obaja raz za cas dokazeme premoct, aby sme tomu druhemu spravili radost.
Tu sa neda poradit nic ine, iba porozpravaj sa s partnerom a povedz mu ako sa citis.

lintu
26. feb 2021

Vo vzťah extrovert-introvert bude vždy nejaký problém. Ak chcete spolu fungovať, musíte sa naučiť takéto veci si vedieť vydiskutovať. Hľadať kompromis, konsenzus.
Svoju časť osláv si môžeš urobiť podľa seba. S kamarátmi sa môže ísť zabaviť aj sám. Vyhýbať sa však každej oslave s jeho rodinou, je dosť blbé. To ako keby si ani neexistovala či ich neznášala. Do toho by som osobne nešla a radšej by som sa snažila tých pár hodín nejako vydržať. Sadnúť napr. s knihou niekde bokom sa nedá? Prípadne pomôcť s niečím v kuchyni?
Alkohol je iná téma. Pokým budeš v menšine, vždy s tým budeš mať problém. Taká klasika. Ak chodíte na oslavy autom, buď vždy šofér a máš pokoj.

alexandra2010
26. feb 2021

neznasam oslavy a vsetci moji blizki to vedia. Som vrodeny asocial 🙂 a samotarka...Ale prisposobujem sa ja , aj partia-rodina. Oslavy som redukovala na minimum (pred koronou). Ked mal muz 40-ku, ponukla som robit soferku do polnoci a potom ked uz bolo malo hosti, ostala som. Razne odmietnem niektore alkoholy a jedla.

anabel2341
26. feb 2021

@kaktusik77 môj priateľ tiež nerád je tam kde sa pije je ten kľudný typ ktorý radšej bude ležať a kukne si dobrý film 😂 ja som ta ktorá sa rada zábava má rada všelijaké nové veci a rada si vypijem ale vždy nájdeme strednú cestu keď sú tieto sviatky ako narodeniny meniny sme vždy dvaja sami
Ale občas sa stane že s ľudmi ktorý má on rad aja sú fakt malo max dvaja traja si vypijeme ale už keď vidím že sa nezabava a radšej by išiel domov tak vždy sa nájde spôsob aby bolo fajn dlho to trvalo dokym sme sa obydvaja prispôsobili
No tento rok som tiež doma a rada si pozriem film nepotrebujem sa zabávať a piť
Skúste sa s priateľom porozprávať diskutovať aby si sa necítila zle trvá to dlho dokym to ta osoba pochopí ale nakoniec pochopí a možno zisti že kľud je lepší ako nejaká miestnosť kde sú ľudía alkohol ❤️

elizabet173
26. feb 2021

@kaktusik77 mame v partii kamaratov jednoho, je velmi spolocensky, ale jeho manzelka nie. Oslavuje len doma v rodinnom kruhu s nim a s detmi, uz dospelymi. Na stretnutia ( samozrejme nie teraz) spojene s oslavami, turnajmi, grilovackami, gulas party a pod. nikdy nechodi a napriek tomu maju krasne, stastne manzelstvo takmer 30 rokov. Pri tolerancii oboch to mozne je.

kaktusik77
autor
26. feb 2021

@babulka97 skúšala som to ale nezaberá to. Povie mi ze ma narodeniny a chce ich osláviť. Ze nebude dlho a nebude veľa piť. Ale opak je pravdou. No a u nich v rodine som si všimla majú zvyk každé narodeniny oslavovať. Ú nás v rodine nerobíme také ceremónie. Len si za blahoželáme a hotovo. Ú nich je to iné. A musela som sa prispôsobiť. Ale neviem ako dlho ma to bude baviť. Takže bude oslava prebiehať aj na jeho narodeniny aj keď som mu vravela ze oslavy nemám rada a ze nepijem on to proste chce. Takže asi tak.

kaktusik77
autor
26. feb 2021

@anabel2341 ďakujem za radu ale niekedy mám pocit ako keby ho to nezaujímalo. Ako keby chcel byť silou mocou s tými kamarátmi vypiť a hrať hry ktoré ma nebavia :D napríklad keď sa nudím a poviem mu to on sa na mňa pozrie a povie ved mam narodeniny a sú to moji kamaráti mam oslavu a somariny. Už som to aj vzdala lebo stále somňou musí súperiť a ja nemám už na to nervy tak ustúpi a hrám tie "super" hry 🙂

kaktusik77
autor
26. feb 2021

@panelacikova tak....nebudem sa s ním rozchadzat len kvôli oslave :D je to hlúposť.

anabel2341
26. feb 2021

@kaktusik77 mohla by som sa opýtať koľko mám rokov priatel? Možno to bude aj vekom

kaktusik77
autor
27. feb 2021

@anabel2341 prijatel bude mať teraz 24 ja mam 26

elizabet173
27. feb 2021

@kaktusik77 tak ten alkohol by vadil aj mne a velmi. A to nie sme abstinenti, ale dame si pohar vina, alebo v lete pivo a dost. V tej partii, ktoru spominam nejde o ziadne hry, ani o alkohol. Ide vacsinou o sport, ale hra ten, kto ma chut, nikto nikoho do nicoho nenuti. A aby sa tam niekto opil, to len vynimocne. Nikto neriesi, ci niekto pije alkohol alebo vodu, mame medzi sebou aj vyliecenu alkoholicku, abstinuje hadam 15 rokov, da si dzus, ja bezne mineralku, ak soferujem, alebo nealko moj partner, ak soferuje on, nikto to neriesi. Mne by na tvojom mieste nevadili ani tak tie oslavy, ako to, ze bez alkoholu sa nedokaze zabavit.

lucia147852
27. feb 2021

@panelacikova tak ono je to dosť o kompromise. To že ona ich nemá rada neznamená že on ich kvôli tomu úplne odignoruje. Môžu osláviť teda veľké jubilea, alebo každý druhý rok. Môj muž nemá rad plesy a raz ročne ho so mnou absolvoval. Ja zas iné veci s ním. A nikto z nás neni nešťastný. Ak im to inak klape a len toto je problém...

babulka97
27. feb 2021

@kaktusik77 chapem ťa, tak ho proste nechaj ísť na oslavu a ty si hybaj po svojom v tie dni keď on oslavuje , ale myslím že kompromis by ste mali spraviť obaja a nie ln ty

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
27. feb 2021

@kaktusik77 tak keď sa s ním nechceš rozísť, tak jednoducho seď doma na riti, kým on bude oslavovať a zabávať sa so svojou partiou či rodinou. stiahni sa a bude vám obom dobre. Ale ak s týmto nie si stotožnená, rátaj s tým, že tieto problémy sa vyskytnú rok čo rok. a nielen na jeho narodeniny, meniny a neviem aké "iny" ešte, ale aj na všetky "iny" jeho rodinných príbuzných či kamarátov, kamarátiek. A ak sa takto bude oslavovať napríklad 10-20x do roka a ty si s tým OK, tak je to v poriadku. Ale asi s tým až tak OK nie si, keď píšeš na koníka.

ukulela
27. feb 2021

@kaktusik77 tak jeho narodeniny by som ustupila, ked chce oslavit, nech oslavi. ale po ostatnych by som sa nvlacila, resp zazelat, vypit kavu a odporucat sa.