Poradte ako slušne dať dopredu najavo že nechceme byť krstní rodičia,keďže vieme ze nas chcu zavolat za krstnych a ze ked uz zavolaju,tak sa to neodmieta?
@karabashka muza volal kamarat pre syna za krstneho... povedal, ze dakuje a vazi si to, ale ze podla neho by mal byt krstny niekto z rodiny... a nakoniec dali kamaratovho brata
A môžem vedieť prečo nechcete byť krstní rodičia?
@ve_ro_ni_ka no jednemu ich dietatu sme a uz nechceme,ani vlastne nechceme dat krstit....a predtym sme sli lebo nemali koho volat...ale chceme to naznacit dopredu aby sa neurazili,ale pocitali s tym...
@karabashka Prečo by sa neodmietalo? Ak to chcete brať vážne, máte plné právo slušne odmietnuť. Dokonca je to charakternejšie než túto rolu prijať, ak sa na to človek necíti.
@robodracica lebo nechodime do kostola a kratko potom budem rodit aj ja....
@jankahraska tiez si myslim,asi im to tom tak aj povieme..
Da sa to odmietnut...aj slusne...to je uz ich problem ked nepochopia...to sa neda, ze "musite byt a hotovo!"
@jasminet no to bude bratovo dieta...
Uz tretie
@karabashka inak ak budes v case krstu tehotna krstnou byt nesmies, mne nedovolili ani v rimo ani greko ked sestra krstila dceru a ja som bola v 23tt
@lubkavargova1 no a to nas volali aj predtym len kvolu tomu ze sme boli bezdetni a mali sme nadstandardny prijem....
@majulino To je blud 🙂
@karabashka pokial viem tehotna by nemala byt krstnou teda v case krstu
@majulino ano, mam termin 2 mesiace po nej...to som nevedela..a to kvoli comu? Som este nepocula...ale ich farar aj predtym dovolil a to je manzel prvy krat sobaseny v kostole,potom rozvedeny a my sme zobraty na urade
@karabashka a ich druhemu dietatu nie ste?
@majulino to kto povedal?riadna blbostť
@karabashka Skôr toto je prekážka - konkubinát krstných rodičov (aspoň u katolíkov).
A preco by sa nemalo odmietat? Dopredu by som to neriesila ak by ma zavolali a ja sa na to necitim piviem. Vazim si to a dakujem ale necitim sa na to byt krstntm rodicom. Ak su normalni pochopia
@karabashka Ani rozvedený by nemal byť krstnym.... a ani tehotna krstnou... Prečo? No rozvedený nieje až takým príkladom a prečo tehotna nie? ... ani neviem... podľa mňa to len nejaké babske reči...
@jasminet nie,tomu je brat ich mami
@jankahraska tiež si myslím, ja som bola tehotná v čase krstu 🙂
@jankahraska ano katolici...male to je taky farar ze za flasku im schvalil kazdeho. My sme sli na ich naliehanie,lebo ze nemaju koho dat,atd....
@tortelinka
@jankahraska
@karabashka baby neviem, nechcem zavadzat, no v bardejove sestra krstila, chceli najprv v rimo ale knaz povedal, ze ja byt krsnou nemozem, lebo ze som tehotna ( ale je pravda, ze som nebola vydata) ale aj v greko povedal to iste, aj ked sme uz jedno dieta s terajsim uz manzelom mali a bolo pokrstene v greko, takze nakoniec za krstnu isla dalsia sestra, ktora bola slobodna a bezdetna
@karabashka Nuž, z hľadiska cirkevného práva je "rozvedený" prekážka, ale kňazi v tom nie sú dôslední. A potom je to presne o tom - "Váš vám nedovolil? Choďte k hentomu, uňho sa dá 'vybaviť'..."
@robodracica nemyslim si aby dovodom boli babske reci..ma to kazdopadne suvis s prarodicovskym hriechom ktory so sebou nesie kazda tehotna.
@majulino Aspoň v tom prvom prípade je jasné, prečo kňaz odmietol. Problémom nebolo, že si bola tehotná, ale že si otehotnela mimo manželstva 😉
@jankahraska len on to nevedel :D my sme tam len dosli ze pokrstit by sme chceli opytal sa ze kto budu krstní rodicia a ked ma zbadal povedal, ze nemozem byt lebo ze som tehotna a to iste v greko
@majulino Asi Ťa poznal a vedel, že nie si vydatá 😀 Žartujem, samozrejme.
@jankahraska :D aj svagor sa ma pytal ci sa pozname :D len ja som z trebisova a v bardejove som vtedy bola prvykrat mimo ich dediny
inak dodnes neviem preco som vlasne ako tehotna nemohla byt krsnou
@mamulibabuli Asi maš pravdu... celkom logicka odpoved.... 👍
@majulino No ja by som na kňaza veru vyvalila oči, že nech mi povie, prečo... veľmi by ma zaujímala argumentácia.
Na rovinu povedzte ze sa nato necitite (zodpovednost a tak)...podla mna by to mali pochopit 🙂
Drzim palce aby to dobre dopadlo..