Dobrý večer. Dievcata a zienky idem sa vám “zdôveriť,”
Tento rok mame mat svadbu v júni cca 120 ľudí. Svadba bola 2x preložená. Idem k pointe. Už asi mesiac na mna prichádzajú každý deň myšlienky, že nechcem veľkú svadbu a najradšej by som sa vydala len so svedkami a aby tam boli moji a mužovi rodičia. Ja neviem, čo sa stalo ale nechcem veľkú svadbu, nechcem veľa ľudí. Bojím sa to povedať snúbencovi a preto pisem tu, či mi viete poradiť, čo by ste robili vy, či ste sa s tým stretli…
Moja mamina a budúca svokra sa tešia na svadbu ako keby to bola ich vlastná. ALE. Ako pisem asi mesiac, čo mám každý deň myšlienky, že NECHCEM veľkú svadbu :( prosím poradte mi.
@ckocka no práveže on chce veľkú svadbu. A bojím sa, že potom budem ľutovať, keby bola mala. No mám zmiešané pocity :(
povedz to priatelovi a chodte do toho - nerobte cirkusy pre 120 ludi. Vezmite sa a chodte radsej niekam na super dovolenku.
Svadobny den je len o JEDNOM dni, manzelstvo o celom zivote - potom zacina party 😉
Tak potom čo poradiť iné než to čo vás bude sprevádzať celým manželstvom - musíte sa o tom rozprávať.
Ja by som ako prvé sa zverila priateľovi,ja som mala len o 2svedkoch svadbu a neľutujem .. uvidíš čo povie on,nevieš čo bude v júni ale jasne očakáva sa že bude lepšie,tak mu povedz že to cítiš na malú svadbu ale máš zmiešané pocity , prípadne čo tak úradná svadba teraz len s rodičmi a doma posedenie a potom uvidíš , rodičov by som neriešila čo chcú oni je to vaša svadba
A možno si len otrávená a znechutená že ste to mohli mať za sebou a prekladali , možno ťa práve on podrží a znovu bude chcieť veľkú,hlavneu mu to povedz
Ach jaj..to si nevedela skôr? Buď si bola k nemu neuprimna od začiatku (a podľa mňa je nefér to teraz meniť) alebo nedolieha na teba stres? už si si možno predstavovala, že v tomto roku budete manželia. A ved si predstáv aj ostatných. Už sa to 2x predkladalo. Skús sa úprimne o Tom porozpravat s milým. A keď on bude stále trvať na veľkej svadbe, prekusla by som to. Predsa len, ste do toho s tým išli
Ahoj, ja radim nepanikarit, nezufat a ist s tymto za snubencom a pokecat o tom 🤗.
Neriesila by som to viac na koniku 🥴.
Za 1 den hostit 120 ludi je napr.za mna moc vela stresu a uprimne aj penazi na mlady par (teda my s manzelom sme si vsetko sami platili). Vedela by som si predstavit inak investovat 🤔.
Moja starka vravieva, ze "pozor pozor moja, lebo jeden den hojno, druhy den 💩"
Nech sa dari a hlavne nech je rozhodnutie o vasom velkom dni spolocne a vsetko dobre dopadne 🤗
A teraz si zober, že to povieš partnerovi, on si povie, no dobre, pre tvoje modré oči zruším veľkú svadbu. Po mesiaci prídu na teba myšlienky, že by si predsalen chcela veľkú svadbu. Čo po tom? Raz sa vydávaš, tak to urob, ako sa patrí a nech sa s vami teší čo najviac ľudí. Ak si niekedy zmyslíš, že sa chceš vydávať aj druhý krát, tak si urobíš malú svadbu.
Ja som to mala tak isto. Muž chcel veľkú svadbu ja malú, len svedkovia. Spravili sme kompromis a mali sme do 25 ludi, len najbližšiu rodinu a priateľov. A bolo to fajn. Ak to necítiš na veľkú svadbu, vysvetli to priateľovi. Neuznávam tie reči ze svadba je len raz tak nech je poriadna a veľka. Viem ze niekto túži po veľkej svadbe ale ja by som si takú svadbu neužila. Môj brat mal svadbu len so svedkami lebo to tak obaja chceli a sú spokojní.
Najskôr by som sa zdôverila budúcemu manželovi ako bude reagovať. Vaši rodičia o nič neprídu, ak by bola malá svadba len s rodičmi. Moja dcéra mala takú svadbu teraz v auguste vonku v prírode. Veľký oblúk s kvetmi, romantická príroda, po obrade svadobný obed v hoteli kde sa to konalo. Svadobný pár v hoteli prenocoval a druhý deň odišli na svadobnú cestu. Úplne to stačilo a bolo to nádherné. Fotograf pofotil všetko od obliekania až po gratuláciu po obrade. Takže svadobný album je. Ak by ste sa nedohodli na malej svadbe, tak by som to prekúsla keďže ste už boli tak dohodnutí.
Je to rodinná udalosť .Teraz stresujes.ale ten deň preletí veľmi rýchlo.S odstupom času budeš rada.ze tam boli všetci.Ked si ju budeš pozerať o 30 rokov ako ja teraz na Vianoce.ked mi dcéra našla a spojazdnila video z našej svadby.tak budeš šťastná.budu tam ľudia.ktori už nebudú nažive.Budes mať spomienky....
Hlavne si úprimne povedz dôvod pre ktorý cuvas a uvidíš či to stojí za to všetkych sklamať.lebo však je to tvoja svadba...a btw kto ju platí?
nepisala si sem uz, ze manzel je z velkej rodiny?
svadba sa prekladala kvoli covidu? kto navrhol prekladanie? nikdy ste neuvazovali o malej svadbe kvoli covidu?
osobne by som mala z nejakych prekladov nervy a stres, svadbu by som neprelozila. musite sa o tom porozpravat vy dvaja, povedz mu, na co myslis. pridu aj tazsie veci, ktore budete musiet spolu riesit a vyriesit. neboj sa hovorit otvorene, budete sa musiet dohodnut.
nas bolo na svadbe 30, navyse obradbop uz o 11.00 hod. svokra to dost predychavala, lebo bolo treba vratit pozvanie sesterniciam, bratrancom, svadby si az poobede... je to vasa svadba, ma to byt vas den, na ktory nikdy nezabudnete. je to len na vas dvoch, urobte ako chcete vy. my sme boli max spokojni a nakoniec boli spokojni vsetci. aj velke svadby su krasne, ale nemalo by to byt z povinnosti.
Nejdem Ta prehovárať, ale napíšem Ti vlastnu skúsenosť ..Som introvert, vlastnej svadby som sa bála ako čert kríža....toľko ľudí pokope, všetky oči na mne a podobne ...Navyše rodina z mojej strany sa ani často nestyka, ale brala som ohľad aj na muža a teda súhlasila som s "klasickou" svadbou. Nebolo nás toľko čo píšeš, ale proste rodina plus kolegovia, kamaráti...Noc pred svadbou som ani nespala a vieš čo nakoniec??? Vôbec neľutujem, že sme nakoniec robili "väčšiu" svadby... Zo mňa ráno všetok stres opadol a neskutočne som si tento deň užila, ak nerátam narodenie deti, tak to bol najkrajší deň v mojom živote ...Aj ludia sa skvele bavili, fakt bolo super ..Teraz sme nedávno pozerala dvd a fakt to bol príjemný pocit vidieť pri nás aj blízkych, ako sa s nami tešili. Byt na Tvojom mieste ešte porozmýšľam 🙂
My sme mali svadbu na dovolenke, svedkovia boli fotograf a koordinatorka. Nemenila by som. Uzili sme si to, bez zbytocnych stresov a kecov. Nikdy vsetkym nevyhovies. Musis si to poriesit s priatelom.
Tak neviem no podľa mňa, ak je to už naplánované a aj ľudia sú pozvaní, tak je to blbé teraz už riešiť, už by som to nechala tak. A bude to pre teba ponaučenie, ze nad vecami sa uvažuje skôr ako ich naplanujeme, ked sa už pre niečo rozhodneš, tak si za tým máš stáť. A ešte jedna vec nepredstavuj si svadbu ako "najkrajsiu" vec v živote a musi byt presne podľa predstáv, svadba je svojím spôsobom hlavne pre hostí, pre mladomanželov je sľub.
A uz ste pozvali ludi? Ak nie, tak jr to lrn na vasej dohode. My sme mali malu svadbu (30) a vobec nelutujem a ani lutovat nikdy nebudem, mala som tam vsetkych, co su mi ozaj blizki. Z tych 120 ludi nebudes polovicu ani poznat... Tak nrviem, co by si mala lutovat
Svadbu sme prekladali kvôli zdravotným problémom (člen rodiny). Čo sa týka mojej a priatelovej rodiny, obaja mame veľké rodiny. Na svadbu sme ešte nikoho nepozyvali, Dakujem, že ste napísali vaše názory, budem sa musiet o tom s ním porozprávať a uvidíme. Čo sa týka svadby, tak platiť budú moji a jeho rodičia.
@lindusss2016 aj keby sme mali na svadbe 120 ľudí. Poznala by som všetkých.
@abigail88 Dakujem, budem rozmýšľať ale ja som akosi nastavená, že mala a hotovo.
@777januska777 veď to, že svadba je pre hostí. A načo? Mne ide o to, že zložím prisahu. Hotovo
Ja sa len zamýšľam nad takým javom, čo si tu na MK všímam, že sú osoby, ktoré neberú ohľad na iných. Príklad: žijem s priateľom, čakám dieťa a nechcem návštevy a telefonáty od rodiny. Žijem s priateľom a svokrovci bývajú blízko. Teraz Ty a tebe podobné, idem sa vydávať a nechcem svadbu pre hostí. Samé JA, EGOizmus. Malé 3 ročné decko sa hodí o zem, lebo ono niečo chce či práve nechce. Nežijeme na opustenom ostrove. Žijeme medzi ľuďmi. Je taký problém naučiť sa žiť v spoločnosti a dodržiavať nejaké pravidlá? Potom sa budeš čudovať ako sa správa svokra, ako švagriná, ako brat, sestra... a vzťahy sa pokazia a môžete žiť ako na opustenom ostrove.
Ja ti napíšem z pohľadu mamy, ktorá má vydaté dve dcéry. Staršia mi povedala, že pôjdu s priateľom na dovolenku a tam sa zoberú na pláži. Tak, ako píše jedná baba vyššie. A ja som povedala, že nie. Že chcem, aby mala normálnu svadbu, aby som aj ja zažila byť svadobnou mamou a pod😀. Tak bola svadba, cca 60 ľudí. Nakoniec dcéra uznala za správne, že ma počúvla .
Mladšia nám to oznámila takto: "mami, oci, chceme vám niečo povedať a nesnažte sa na tom nič meniť ....". Ani sme nemenili. Sobáš bol na úrade, najbližšia rodina, spolu 9 ľudí. Po sobáši večera, bolo aj krájanie svadobnej torty, hudba nebola. O 21,30 hod sme boli doma. Bolo super. Doporučujem.
Myslím, že každá (hlavne) matka túži svojmu, aspoň jednému dieťaťu, vystrojiť svadbu 😉
Mala som to podobne. Teraz sa všetky zasmejú, lebo náš pôvodný plán bol 10 ľudí- toľko dovoľovali vtedy opatrenia. Už bolo všetko naplánované, dohodnuté, ľudia z manželovej strany rodiny už vybavená cesta 300km... A ja som dva dni predtým chytila rapel, že nie, to je moc, takto to nechcem 🙈 najskôr som si sama poplakala, že teraz to už nemôžem meniť, že sa všetci nahnevajú, tak už sa musím prispôsobiť. Ale potom mi to nedalo, zverila som sa mužovi, on sa prekvapivo potešil, zavolal rodine a tí sa potešili tiež 😂 a mali sme sobáš o 2 svedkoch (plus malá dcéra). Na tvojom mieste hodím reč s partnerom a skúste nájsť prijateľný kompromis, napríklad len najbližšiu rodinu.
Bola som na tom presne tak isto. Mali sme mať cca 150 ľudí ale prišla korona. Ja som chcela svadbu o nás dvoch, manžel veľkú. Nakoniec sme mali 80 ľudí, naozaj len najbližších a bolo to super. Žiadny veľký cirkus, končili sme okolo pol noci a každý vyhlasoval, že to bola najlepšia svadba na akej doteraz bol.
Úprimne ti napíšem, že ak je to už naplánované, zálohy zaplatené, 2x preložené, tak by som už nevymyslala, vydržíš ten jeden deň. Ja som chcela malú svadbu.. Tak sme išli do takého kompromisu, že 50 ľudí.. A bolo to také ech.. Nijaké... Ani mala, ani veľká. Bola to pekná svadba, ale taka ina.. Ak sú na to vyčlenené financie, a všetci nazhaveni, vrátane snúbenica a rodičov, tak by som to už nemenila iba kvôli sebe. Áno, je dôležité, čo chceš ty, ako sa cítiš, ale čo som sa ja naučila pri plánovaní nasej: 1. svadba (žial?) nie je len o mne, dokonca ani o mladomanželoch, ale najmä o ostatných, 2. nestačia len moje pocity a môj názor, treba kompromis.
Ináč, posledna akcia, na ktorej sme boli, bola naša svadba (2018).Ja už neviem, čo by som dala za zo, opäť sa vyobliekať, dat si lodičky, a tancovať do rána na nejakej svadbe, bezstarostne, ako za "starých normálnych čias" 🙂
@loliki a nie je nahodou sebecke, tlacit nevestu do svadby podla predstav "ostatnych" ? Ved je to jej den, nech ho ma podla svojich predstav. Ked raz moja dcera povie, ze sa chce vydavat niekde na opustenom ostrove, tak jej pozehnam, poprajem vela stastia a budem sa tesit s nou. Skor mi pride sebecka taka matka, ktora chce, aby si dcera spravila svadbu podla mamickinych ocakavani.
Je mi takych dievcat naozaj luto.
@janinah preco si myslis, ze kazdy rozmysla a citi ako ty ? Ok, ked ty si bola rada, ale ona mozno aj o 30 rokov bude rada, ze mala malu svadbu, presne ako chcela. Nevnucuj druhym ze to, co si ty myslis, bude najlepsie aj pre nich. Ja som mala svadbu cca 20 ludi, len uplne najblizsia rodina, ja som introvert, nemam rada velke spolocnosti, neviem sa bavit tam, kde je vela ludi, tak naozaj pozerat na seba o 30 rokov, ako sedim hanbliva v kute - to by len bolo radosti😃😃 nie nie, ja som aj po 17 rokoch stastna, ze sme mali malu svadbu, bola som max spokojna a nic by som nemenila.
A btw - nechapem tvojej poslednej otazke. Co to ma s platenim svadby ? Nasu sme si platili my, ale aj keby som raz mala platit svadbu dcere podla jej predstav, tak to spravim. Lebo mi predsa ide v prvom rade o jej spokojnost. A nie ze ja platim, tak ty si musis spravit svadbu, ako ti ja poviem🙊🙊 ty musis byt naozaj empaticka, laskava matka...
Pravdepodobne je to stres, ak ale naozaj citis, ze si vies predstavit malu svadbu, povedz to takzo nastavajucemu...nie,ze nechces velku svadbu, ale povedz mu, ze si vies predstavit aj malu svadbu, len ty, on, rodicia, svedkovia a nejakym sposobom zareaguje. Ak si to on predstavit nevie, lebo ma mozno velku rodinu, mozno by sa niekzo urazil a pod., nic s tym neurobis... Ak by ste sa zhodli, mozte konfrontovat rodicov a oficialne to vyhovorit na omicron, ved vrcholy a nie su nan ucinne ani vakciny, taketo velke akcie ani neviem, ci su povolene.
Urcite sa porozpravajte. Len si najprv v sebe preber, preco to zrazu nechces (ak si doteraz chcela). A povedz mu to narovinu. Ak ste este neposlali pozvanky, problem nevidim.
My sme mali malicku svadbu, aj ked na mna velku. Bolo na 16 (malo byt 17) aj s nami dvoma. Povodne som chcela svadbu niekde pri mori len s cudzimi svedkami (max rodicmi). Takze na mna to bolo viac ako dost. A pravdu ti poviem, koncili sme okolo polnoci a mala som dost, Uplne KO som bola. Proste emocie, stres, ludia, ..Ja som strasne rada, ze sme mali takuto mini svadbu. Nikdy som to za tie roky neolutovala
Tipla by som že snúbenec sa skor poteší, a nikto iný nemá čo hovoriť do vašej svadby.