Názor na meno Matteo

bebe2013
30. sep 2012

Ahojte dievcata, s manzelom (nie slovakom) nezijeme na Slovensku a hladame nasmu buducemu babatku meno, ktore by bolo neutralne. Padlo nam do oka chlapcenske meno MATTEO. Hovorili by sme mu Mati, Matko, Teo, Teusko, Matteo. Aky nan mate nazor? Na Slovensku zit nebudeme, ale navstevovat stale budeme, tak rozmyslam, ci by bolo schodne aj na Slovensku.

liz_lemon
30. sep 2012

@bebe2013 zalezi na priezvisku, ak by sa volal napr. Haluska, tak by to bolo akurat na smiech

mima4
30. sep 2012

@bebe2013 mne sa to meno paci, ale ja by som ho volala Mateo, lebo Mati, Matko, to sa moze volat rovno Martin. Ale krasne meno ste vybrali 😉

bebe2013
autor
30. sep 2012

@liz_lemon Haluska sa nevolame 😀 , a nemame ani slovenske priezvisko.

annie6
30. sep 2012

podľa mna pekné meno 😉 a kludne aj keby ste na Slovensku boli...

zuzulienka1973
30. sep 2012

Pekne

liz_lemon
30. sep 2012

@bebe2013 no, tak potom kludne mozes dat Matteo, je to pekne meno

katren
30. sep 2012

@bebe2013 je uplne jedno, aky maju nazor ostatni....hlavne, ze sa paci vam 😉

palculienka123
30. sep 2012

ako, tak pozerám tak si len v 6tt. ešte to môže byť aj dievčatko 😅 . .....inak pekné meno

avanti
30. sep 2012

Ahoj, podla vyberu mena, poznamky, ze nezijete na Slovensku a mojich zbeznych znalosti talianciny usudzujem, ze asi Taliansko, preto talianske meno. Matteo je podla dostupnych info bud nas Matej alebo Matus. Ak sa vam to hodi k priezvisku, preco nie, ale ak by mala byt kombinacia podobna typu Matteo Skrtel (syn nasho futb. reprezentanta), tak potom urcite nie 😉

matatkokotatko
30. sep 2012

tvoje dieta,tvoj vyber.ja ked som chcela dat mojej malinkej meno Tamarka,to by si neverila ako sa to da sprotivit a horsie je ked to pride zo strany rodiny,ale mala som to tak povediac na haku a teraz to nelutujem,a pri druhom som im radsej tvrdila az do konca ze este niesom rozhodnuta,aby mi nekazili radost,,,.zalezi co citis ked to meno vyslovis nahlas aj s priezviskom

iwky
1. okt 2012

Krááásne meno 🙂 My čakáme chlapčeka a tiež rozmýšlam nad týmto menom. A to sme zo slovenska. Partnerovi sa veľmi nepozdáva, zatiaľ sme rozhodnutý pre Maximiliána ... ale nad tým zase frfle partnerova rodina :/ A takým nepríjemným spôsobom že až. .... neviem prečo sa starajú do nášho rozhodnutia. Mali sme si to nechať pre seba 😀
Priezvisko nemáme rýdzo slovenské (Kroner). Ale ktovie, možno sa nakniec rozhodneme úplne inak 😀

bebe2013
autor
1. okt 2012

@avanti Nie, v Taliansku nezijeme.

bebe2013
autor
1. okt 2012

@iwky My mame skandinavske priezvisko a povodne som tiez rozmyslala nad Maximilianom. Krasne meno, ale nejako sa nehodi k nasmu priezvisku. Preto mi do oka padlo kratsie Matteo. My sa s rodinou o mene neradime. Budu ho vediet az po narodeni. Ja na Slovensku uz dlho nezijem, tak som preto sondovala.

sakura
1. okt 2012

Krásne 🙂 Aj ja som chcela.. ale máme Ellu 🙂

bebe2013
autor
1. okt 2012

@katren ja som pre to meno viacmenej rozhodnuta, len som chcela vediet, ako by nan reagovali ludia na Slovensku, ci tam nie je nejaka konotacia, ktora mi unikla. Aby som pri vybere zvazila vsetky aspekty.

katren
1. okt 2012

@bebe2013 ale ved nezijete tu, len sem pridete na par dni.....rozhoduj podla toho, kde byvate 😉

gubcikova
1. okt 2012

krásne.ja ked som bola v pôrodnici narodili sa dvojičky mateo a melánia.a ako pozerám si len na začiatku a ked to bude dievčatko?

usiko
1. okt 2012

nie, mne sa nepaci....lebo sa mi nepacia zahranicne verzie nasich mien.......ale: ziadne meno, ktore vyberies, sa nebude vsetkym ludom pacit..hlavne si nechaj poradit od manzela, ktory nema tehu hormony teraz, ma triezvejsi usudok...ja ked som bola tehotna, chcela som ze Mia, Alexa, a neviem co vsetko...hadali sme sa s muzom, vysla z toho alexandra a je to nadherne meno, aj ked som o nom nechela ani pocut...teraz mu dakujem velmi za to, ze sa nedal a nedala som ziadne z mien, co som chcela....takze nechaj si poradit od muza, lebo toho sa to tyka a ostatnych ludi nazor neber vazne....

bebe2013
autor
1. okt 2012

@usiko Muzovi sa to meno paci a o inom uz ani velmi nechce diskutovat. Mne sa pacilo meno Matej, ale to nikde inde ako na Slovnesku, Slovinsku a Srbsku neexistuje a my potrebujeme univerzalne, kedze vela cestujeme. Matej by mi vsade komolili na MATEŽ, METEŹ, MEJTEŹ. 😠

bebe2013
autor
1. okt 2012

@gubcikova pre dievcatko uz mame davno. 😀 A zatial vieme len my dvaja, ake.

lussy23
1. okt 2012

Nechápem tejto otázke. Je to vaše dieťa, vaše rozhodnutie. Ak sa vám páči meno Mateo ,tak ho dajte. DDo toho vám nemá čo kto kecať.
Mne sa to meno celkom páči.
Ale sto ludí sto chutí. Je to Vaše dieťa a je na vás aké mu vyberiete meno. Názor ostatných vás nemusí zaujímať.

pattinka
3. okt 2012

Krásne meno 😉

irriss
3. okt 2012

Krasne meno, ale "do skolni lavice a k mori" do Italie 😉

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicky182
3. okt 2012

@bebe2013 krasne meno 😀 ak sa teda hodi aj k priezvisku, nemas nad cim rozmyslat .... 😎

henikav
3. okt 2012

@bebe2013 Podla mna je to pekne meno, hlavne pozeraj ci sa hodi k priezvisku a dalej ako sa bude vyslovovat v state kde zijete. Aj my sme v zahranici a vyberame podla toho, aby sa nekomolilo ani v Slovencine, ani u nas a aby neznelo nikde priliz exoticky

eeffka
3. okt 2012

@bebe2013 mna vzdy napadne Don Matteo 🙂 ( talianska kriminalka s fararom )

bebe2013
autor
4. okt 2012

@lussy23 nepytam si tu ani povolenie, ani odobrenie. O to mi vobec neslo, len som potrebovala vediet, s akymi reakciami by sa moje dieta mohlo stretnut. Snazim sa zodpovedne pristupit k volbe mena a zvazujem pre aj proti. A kedze zijem v zahranici a rodinu chcem volbou mena prekvapit, nemala som sa moc kde inde spytat. Takze preto.

bebe2013
autor
4. okt 2012

@eeffka Tu nepoznam. Oplati sa pozriet si? 😀

bebe2013
autor
4. okt 2012

@henikav prave preto sme vybrali Matteo. Zdalo sa nam to nekomolitelne.