Ahojte baby, syn má priateľku 2 roky, bývajú spolu. Na jar sme sa náhodne stretli u nich v byte a trochu pokecali. Teraz nás jej rodičia pozvali k nim na návštevu, že nech prideme medzi sviatkami.
Patrí sa niečo priniesť, alkohol mi neradte, jej otec jej abstinujuci už 10 rokov drží sa chvalabohu a sladké...jej mamina doma neprofesionálne pečie, torty, zákusky, baví ju to. Takže čo máme zobrať, naprázdno sa nepatrí.
Žene urcite kvety, možno kávu, niečo slane
darcekovy kos-s pochutinami .. kvet .. alebo sa spytaj syna co maju radi ..
Prečo mi prepísali slovo v nazve? Svatovci má byť s mäkčeňom?! Prečo? Svat, svatka. Nie svať a svaťka....🤔
oriesky rozne, susene ovocie a plody, mozno nejaku peknu krabicku s cajom/cajmi a to hadam aj staci ;) netreba dvihat latku moc vysoko. Potom sa to tazko prekonava kazdym rokom
To ti prepísali, lebo sa v tom vyžívajú. A na 90% zmenia z dobrého na zlé. Už 100x som sa tu nad tým rozčuľovala, už to vyzerá, ako by to niekto robil naschvál! 😡
No, ale aby som sa tu len nerozčuľovala, ale aj niečo poradila, ja by som zobrala kvet (rezané kvety nemám rada, takže ja napríklad orchideu) a pokojne aj fľašu vína. To, že svat abstinuje, je pekné, ale aj k nim určite chodia návštevy, víno môže využiť vtedy.
Ja osobne sa poteším aj peknej sviečke v skle.
Super nápady baby, ďakujem všetkým.
@martul nuz, admin si mysli ze je jazykovedny ustav 🤭
@martul už je to opravené späť 😃
Tiež sa prikláňam k pozornosti v podobe kvetov pre ženu, prípadne darčekovému košu s pochutinami (kvalitný syr, mäsové výrobky)
Určite nie žiadne sviečky a podobné dekoračné veci 🙏
u me by svicky taky neuspely.a to jdes ty sama nebo i s manzelem? a co prinest neco slaneho nebo i neco,co pouzije pani do peceni- orisky,cukrarske ozdoby, atd...ps. abstinent nesmi nic,co y jen trochu smrdelo alkoholem,takze zadne pralinky,rumove pernicky,ani bombonieru s likerem nebo vajecnym konakem.teoreticky nesmi ani alkoholove tresti,proste nic,co by v nem mohlo svoji chuti,nazvem nebo vuni vyvolat baženi po alkoholu. ..nedavno jsem dostala prednasku od vyleceneho alkoholika,kdyz jsem mu nedopatrenim nabidla bombon z bomboniery
@anickabasnicka obaja ideme, nie je to nič také oficiálne akoby dohadovať sobáš, len sa stretnúť a pokecať, sviečku asi nie, med po vianociach asi tiež nie, rozmýšľam že by som si sama vyskladala kôš, slané, sladké, olivy, také balenie salámy,...ani pivo nealko?
@martul to pivo nealko bych asi taky nedoporucovala. sice vsude tvrdi,ze v nem neni alkohol,ale je to pivo, ma v sobe chmel, a muze taky vyvolat tu touhu po klasickem pivu. ...zeptej se radeji syna,jestli videl toho pana pit nealko protoze me ten znamy rikal, ze je to taky o silne vuli a nastaveni v hlave.jestli tomu pokuseni dokaze odolat. kdyz budes vedet,ze ho pije,tak mu jednu dve plechovky prines,ale jestli se mu radeji vyhyba tak to asi nebude ono.zvlast kdyz o tom abstinentu vis.
@martul nejako pivo v žiadnom prípade, už len ten pocit že je to "pivo" môže spustiť reakciu
@martul nie nie, pivo nealko nie. Neber ani nealko ani nic podobne, ked sa tam abstinuje. Kup sirup nejaky spesl. Uplne mimo spojenia s alkoholom.
nejaké maličkosti, slanosti, také trošku delikatesy, to je podľa mňa dobré tak 🙂
Niečo slané....pizza slimáky,tyčinky,praclíky,pagace