Ahojte kočky, vyberáme meno pre bábätko (dievčenské) chlapčenské už máme vybraté. Vlastne už sa len rozhodujeme medzi dvoma menami, ktoré som mala vybrané na začiatku tehotenstva, no nikdy som sa nevedela rozhodnúť. Myslela som, že čím bližšie budem k pôrodu, tým jasnejšie mi to bude. Ale stále nič 😀 Viem že je to naša voľba, ale chcem sa Vás spýtať, tie dve mená sú Natália a Alexandra, mamičky ktoré máte dedičky s týmito menami, ozvite sa mi. Poprípade nejaké pozitívna alebo negatíva na mená. Aj keď obidve sú už celkom zaužívané, ktorých je podľa vás viac, alebo o hocijakú radu, lebo obdive sa nám páčia rovnako a dve mená dávať nebudeme 🙂
@anetkaadamko ja mam aj Nataliu, aj Alexandru....maju uz skoro tridsat rokov.mena dostali po starej mame a starom otcovi /Alexander/.....
Ja hlasujem za Alexandru, to sa pise vo viacerych jazykoch rovnako 😉
Alexandra.. ale je to prašť jak uhoď 😀
@llh1
Alexandra Belic
Natalie Belic
v pripade "Belicová" hodí sa skôr Natalie
Alexandra je krasne meno..ale viac sedi Alexandra Roth, Alexandra Kovač atd... priezvisko urcite kratsie..kedze ide o dost dlhe meno...
Ty sa asi pises tiez Belicová, teda s -ová... neuvazovala si muzsky tvar priezviska po vydaji?
@llh1 ak skrateny tvar priezviska hodi sa mi tam skor Alexandra, ak s Belicova tak asi skor Natalia. Ale co clovek to nazor 😉
mne osobne Belicova nepride ako extremne dlhe priezvisko...spoluziacka mala 13 pismen a vola sa k tomu este Tatianna....a to je teda uz zabava vyplnat kolonky...jedine sa dobre vydat a mat pokoj 😉
@mima4 nie je mužšký variant od Belicovej "Belica", nie Belic?
aha, sorry, už je vysvetlené, som nejaká pomalá :(
Inak k téme: priezvisko nie je veľmi dlhé, takže by som vyberala podľa toho, aké meno sa mi páči. U mňa by vyhrala určite Alexandra. Na mňa toto meno pôsobí silnejšie, originálnejšie.
keď som si to dávala dokopy spolu s priezviskom vychádzalo mi, že Natália sa viac hodí...Natália Belicová...ale aj Alexandra je pekneee 🙂
tak daj obe a mas vybavene 😉
@llh1 obe sa k vášmu priezvisku hodia ...
našla som, že ...
Alexander m. - Alexandra ž. z gréc. Alexandros - obranca mužov (čes. Alexandr, rus. Aleksandr, tal. Alessandro, maď. Sándor (Šándor), dom. Alex, Alo, Alino, Lexo, Šaňo, Šándor, Saša - Alexa, Lexa, Xandra, Saša, Sašena...)
Natália ž. rus. meno z lat. (dies) - natalis - deň narodenia alebo skôr z (Christi) natalia - Vianoce, t.j. vianočná
teraz, keď som sa tak nad tým zamyslela, tak preto asi aj na mňa to meno - Alexandra pôsobí tak "bojovne" a odvážne a Natália tak jemne... ako víly😉
@llh1 ja by som vybrala tretie 😀
Samozrejme že výber je na tebe a ty sa musiš rozhodnúť, ALE Natalii je strašne vela (dokonca bolo tušim aj v top 10-ne), a Alexandre nikto takto hovoriť nebude, nakoľko je to dlhe meno. To by si si fakt musela vydupať od jej malinka, aby ju nijako inak neoslovovali. Pokiaľ jej začnu hovoriť Saša alebo Sandra, tak oslovenie Alexandra je už mimo hru 😝
@ivett1 ano, asi to aj budu mat v charakteristike 🙂 ...pri tomto ma napadlo ako mi známa povedala, že sa mám rozhodnúť, až keď prvýkrát malú uvidím...ale ak mnou budu velmi lomcovať emócie, no, ťažko povedať či to bude v danej chvíli správny výber, radšej nech som už pripravená 😀
@llh1 Ahoj, mne sa viac páči meno Natália, je také mäkšie, jemnejšie. Samozrejme aj Alexandra je fajn, hlavne "Saška" je tiež jemné, ale Natália vedie. K Tvojmu priezvisku sa hodia obe mená. Ale podľa mňa záleží aj na tom, kedy sa má dieťatko narodiť. Lebo mať narodeniny a meniny na kope a potom celý rok žiaden osobný sviatok, to je pre niektoré deti krivda. Sestra to tak má - 16. marca narodeniny a 17. marca meniny. Vždy mala len jednu oslavu s jedným darčekom a keď už bola väčšia a dochádzalo jej to, tak nám vysvetľovala, že ona má predsa dva sviatky, tak by chcela dva darčeky. 🙂
@mijunik Natalia ma tušim 6.Oktobra, nie som si ista...a pri Alexandrii to bude asi jedno, ta ma hned na začiatku roka, dost maly odstup od vianoc... 🙂 takze zacina mi to viac vychadzat na tu Nataliu, ked zohladnim tie meniny, priezvisko, vyznam mena....dufam ze uz to tak zostane 🙂