Natália a Alexandra

llh1
3. júl 2014

Ahojte kočky, vyberáme meno pre bábätko (dievčenské) chlapčenské už máme vybraté. Vlastne už sa len rozhodujeme medzi dvoma menami, ktoré som mala vybrané na začiatku tehotenstva, no nikdy som sa nevedela rozhodnúť. Myslela som, že čím bližšie budem k pôrodu, tým jasnejšie mi to bude. Ale stále nič 😀 Viem že je to naša voľba, ale chcem sa Vás spýtať, tie dve mená sú Natália a Alexandra, mamičky ktoré máte dedičky s týmito menami, ozvite sa mi. Poprípade nejaké pozitívna alebo negatíva na mená. Aj keď obidve sú už celkom zaužívané, ktorých je podľa vás viac, alebo o hocijakú radu, lebo obdive sa nám páčia rovnako a dve mená dávať nebudeme 🙂

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belllinka
3. júl 2014

@llh1 Alexandra, mozete sa potom rozhodnut, ci ju budete volat Alex, Sandra alebo Saša 🙂 3v1 🙂

natuska87
3. júl 2014

@anetkaadamko ja mam aj Nataliu, aj Alexandru....maju uz skoro tridsat rokov.mena dostali po starej mame a starom otcovi /Alexander/.....

ichbinich
3. júl 2014

Ja hlasujem za Alexandru, to sa pise vo viacerych jazykoch rovnako 😉

jonki
3. júl 2014

@llh1 podla priezviska 😉

materina_duska
3. júl 2014

Alexandra.. ale je to prašť jak uhoď 😀

natuska87
3. júl 2014

@ichbinich natalia tiez...Natali,...pri vyslovnosti mena znie rovnako

mima4
3. júl 2014

@llh1

ak mate dlhe priezvisko, hodi sa skor Natalia, ja by som skor dala Natalie verziu 😉 , napr. Natalie Vlastibuchova 😀
ak kratke, tak Alexandra, napr. Alexantra Dlhá

llh1
autor
3. júl 2014

@jonki
@mima4
priezvisko máme také typické, asi aj môžem povedať... v prípade dievčatka Belicová

mima4
3. júl 2014

@llh1
Alexandra Belic
Natalie Belic

v pripade "Belicová" hodí sa skôr Natalie

Alexandra je krasne meno..ale viac sedi Alexandra Roth, Alexandra Kovač atd... priezvisko urcite kratsie..kedze ide o dost dlhe meno...

Ty sa asi pises tiez Belicová, teda s -ová... neuvazovala si muzsky tvar priezviska po vydaji?

llh1
autor
3. júl 2014

@mima4 tam je ten problém, že manžel sa píše Belica, typické slovenské priezvisko tak nemôžme veľa vymýšľať...lebo ženské meno + Belica to asi veľmi nejde dokopy 😀

jonki
3. júl 2014

@llh1 ak skrateny tvar priezviska hodi sa mi tam skor Alexandra, ak s Belicova tak asi skor Natalia. Ale co clovek to nazor 😉

mne osobne Belicova nepride ako extremne dlhe priezvisko...spoluziacka mala 13 pismen a vola sa k tomu este Tatianna....a to je teda uz zabava vyplnat kolonky...jedine sa dobre vydat a mat pokoj 😉

0silvia0
3. júl 2014

@mima4 nie je mužšký variant od Belicovej "Belica", nie Belic?
aha, sorry, už je vysvetlené, som nejaká pomalá :(
Inak k téme: priezvisko nie je veľmi dlhé, takže by som vyberala podľa toho, aké meno sa mi páči. U mňa by vyhrala určite Alexandra. Na mňa toto meno pôsobí silnejšie, originálnejšie.

jonki
3. júl 2014

@0silvia0 moze byt aj aj 😉 to mas ako priezviska Peter, Petra, Petro...a zena je stale Petrova

mima4
3. júl 2014

@llh1
@0silvia0
díky kočky za upozornenie 🙂

a čo tak Alex namiesto Alexandry... v zahranici je to meno aj pre boy aj pre girl 😉

Ja kebyze som na tvojom mieste, tak Natalie Belicová ...budem blba...ale Belica...aby sa jej nesmiali... belica pobehlica... 😉

ale inak by to bola Hana Belicová!!!! 😀 😀

0silvia0
3. júl 2014

@jonki môže byť, len ja som sa stretla len s variantom s áčkom na konci 🙂 Varianta bez áčka na mňa pôsobí tak nejak chorvátsky 🙂

jonki
3. júl 2014

@0silvia0 no ono aj je chorvatkse alebo srbske 😉

llh1
autor
3. júl 2014

@jonki a ja som vždy myslela že aké rýdzo slovenské priezvisko máme :D
aj nad hanou sme už uvažovali, ale to asi necháme nabudúce 😀

llh1
autor
3. júl 2014

keď som si to dávala dokopy spolu s priezviskom vychádzalo mi, že Natália sa viac hodí...Natália Belicová...ale aj Alexandra je pekneee 🙂

ivett1
3. júl 2014

@llh1 tak, keď sa nevieš rozhodnúť, skúš ešte podľa významu mena ... alebo pôvodu...
PS: aj my sme mali v užšom výbere tieto dve mená...ale nakoniec sme dali Viktória ... rovnaký pôvod-význam ako meno mm 😉 aj keď nie sú tie mená vôbec odvodené (mm nie je Viktor😀) ...

stardust
3. júl 2014

tak daj obe a mas vybavene 😉

ivett1
3. júl 2014

@llh1 obe sa k vášmu priezvisku hodia ...
našla som, že ...
Alexander m. - Alexandra ž. z gréc. Alexandros - obranca mužov (čes. Alexandr, rus. Aleksandr, tal. Alessandro, maď. Sándor (Šándor), dom. Alex, Alo, Alino, Lexo, Šaňo, Šándor, Saša - Alexa, Lexa, Xandra, Saša, Sašena...)
Natália ž. rus. meno z lat. (dies) - natalis - deň narodenia alebo skôr z (Christi) natalia - Vianoce, t.j. vianočná

ivett1
3. júl 2014

teraz, keď som sa tak nad tým zamyslela, tak preto asi aj na mňa to meno - Alexandra pôsobí tak "bojovne" a odvážne a Natália tak jemne... ako víly😉

jonki
3. júl 2014

@llh1 srbske, chorvatske- mala som na mysli tvar Belic bez a na konci 😉
A Hana je naaaadherne meno 😉 mame doma malu Hanu 😵

sashabb
3. júl 2014

@llh1 ja by som vybrala tretie 😀
Samozrejme že výber je na tebe a ty sa musiš rozhodnúť, ALE Natalii je strašne vela (dokonca bolo tušim aj v top 10-ne), a Alexandre nikto takto hovoriť nebude, nakoľko je to dlhe meno. To by si si fakt musela vydupať od jej malinka, aby ju nijako inak neoslovovali. Pokiaľ jej začnu hovoriť Saša alebo Sandra, tak oslovenie Alexandra je už mimo hru 😝

llh1
autor
3. júl 2014

@ivett1 ano, asi to aj budu mat v charakteristike 🙂 ...pri tomto ma napadlo ako mi známa povedala, že sa mám rozhodnúť, až keď prvýkrát malú uvidím...ale ak mnou budu velmi lomcovať emócie, no, ťažko povedať či to bude v danej chvíli správny výber, radšej nech som už pripravená 😀

llh1
autor
3. júl 2014

@sashabb je mi to jasné, predtým ako som otehotnela by som tieto mená nevybrala ani náhodou, ale hovorí sa, že to dieťa si vyberá svoje meno 😀 tak akceptujem jeho požiadavky, len keby trochu ešte zúžilo výber 😀

mijunik
3. júl 2014

@llh1 Ahoj, mne sa viac páči meno Natália, je také mäkšie, jemnejšie. Samozrejme aj Alexandra je fajn, hlavne "Saška" je tiež jemné, ale Natália vedie. K Tvojmu priezvisku sa hodia obe mená. Ale podľa mňa záleží aj na tom, kedy sa má dieťatko narodiť. Lebo mať narodeniny a meniny na kope a potom celý rok žiaden osobný sviatok, to je pre niektoré deti krivda. Sestra to tak má - 16. marca narodeniny a 17. marca meniny. Vždy mala len jednu oslavu s jedným darčekom a keď už bola väčšia a dochádzalo jej to, tak nám vysvetľovala, že ona má predsa dva sviatky, tak by chcela dva darčeky. 🙂

llh1
autor
3. júl 2014

@mijunik Natalia ma tušim 6.Oktobra, nie som si ista...a pri Alexandrii to bude asi jedno, ta ma hned na začiatku roka, dost maly odstup od vianoc... 🙂 takze zacina mi to viac vychadzat na tu Nataliu, ked zohladnim tie meniny, priezvisko, vyznam mena....dufam ze uz to tak zostane 🙂

llh1
autor
3. júl 2014

@mijunik pri Alexandre :D