Narodeniny, meniny, Vianoce - netere a synovci

henta
2. dec 2022

Ahojte. Chodíte gratulovať celej rodine, súrodencom, švagrovcom, neterkám, synovcom každý sviatok? Lebo ako začal covid nechodíme a aj nám to finančne vyhovuje keďže teraz všetko rapídne na cene stúpa.

yanni
2. dec 2022

Nie

strasko
2. dec 2022

my nechodíme ale zase sme ani nikdy nechodili. Máme to tak "nastavené" že oni nám nič ani my im nič. Nie v zlom! Len nám to takto proste viac vyhovuje 🙂 Napr ani so súrodencami si nedávame darčeky na Vianoce. Načo by sme my im kupovali za 50-100€ a oni nám detto? Takto si necháme každý svoje koruny a kúpime si všetci čo potrebujeme. Len spolu strávime pekné sviatky 🙂)

abbey1
2. dec 2022

V podstate áno. Niektorým kupujeme maličkosť, s niektorými máme lepšie vzťahy a teda i darček je taký srdečnejší a osobnejší.

veronikaszabova
2. dec 2022

@henta hej, gratulujeme. 🙂 Milujem rodinne stretavky ;)

irusa
2. dec 2022

nie

zapalkazapalkova
2. dec 2022

@henta ano, možno nie každému (14),ale donesieme nejakú malickost a strmene sa ako rodina 🙂 aj počas covidu aj necovidu

sabca99
2. dec 2022

Nie. Ono zalezi ako to je v akej rodine zauzivane, no mne to pride proste prehnane. A zvlast ak na to nie je, tak na to proste nie je. Za to sa predsa nik nemoze urazat

zmrzlinka2021
2. dec 2022

@henta

Chodime a velmi to vitam. Je to super na budovanie vztahov, spolocny cas a financne? Drobnost za par eur, do 10-15 eur...

Ak mate finančne problemy, prineste dospelakom "bombošku" a detom nejaku dobru cokoladu, napr. tu velku milku

melanta
2. dec 2022

Áno, synovcom z mojej aj mužovej strany chodíme gratulovať. Tiež mužovej krstnej dcére. A potom máme pár blízkych kamarátov, s ktorými sa stretávame a vždy gratulujeme aj ich deťom. Darčeky nemusia byť drahé, ak nie sú u vás financie, stačí aj obyčajné kinderko, ide o to stretnúť sa s ľuďmi, ktorých máme radi. Ja nie som extrovert, neobľubujem masové akcie, ale i tak nechápem tomu, koľko príspevkov tu je o tom, ako sa ľudia nestretávajú s rodičmi, svokrovcami, súrodencami, priateľmi. K tomu predsa peniaze a darčeky nie sú potrebné.

henta
autor
2. dec 2022

@melanta tak toto ja neriešim kto je extrovert a kto introvert, možno v rodine nemajú dobré vzťahy, v každej rodine je to iné, alebo ako moja babka hovorievali,,z každého komína sa inak dymi,, netreba zas odsudzovať keď niekto píše, že sa nestretávajú, možno by sa aj radi. Poznám rodinu kde sú na nože a zas sa stretávať preto lebo aby si okolie myslelo aká to je úžasná rodina je tiež choré.

jaroe
2. dec 2022

@henta nie.

0silvia0
2. dec 2022

@henta nechodime cielene, ale ked sa stretneme, tak povybavujeme aj sviatkove gratulacie. Ak by sme byvali v jednom meste, mozno by sme chodili aj castejsie.

kkovacovak
2. dec 2022

@henta áno ale darčeky si nedávame. Deti majú aj tak dosť kravin a dospelí si kúpia čo potrebujú. Nemohla by som len doma na zadku sedieť

evica17
2. dec 2022

My sa nestretávame kvôli gratulácií. Ak sme náhodou tam v čase narodenín /meniny,zagratulujeme s čokoládou, ale cielene niekde chodiť to nie. Muzova sestra to má tak zaujizvane,že ona napecie nachysta a chodia gratulovať, muž chodil keď ešte býval so svokrou, ale už nechodíme,jemu sa nechce. Ale ak by chcel ísť,nemala by som problém.