Narodenie dieťaťa - darček

wewerka01
17. dec 2022

Zdravím, poraďte čo kúpiť sestrinej dcérke k narodeniu. Dať peniaze do perinky po príchode z pôrodnice alebo kúpiť oblečko? Plus krstiny dám peniaze.
Za každú radu ďakujem.

zuzinka888
17. dec 2022

Vzdy davame len na krstiny. Vacsinou €€ + vino, kava, nieco sladke....Darcek k narodeniu niekde kupuje otecko ci aj zvysok rodiny??🤷‍♀️🤷‍♀️

maris5
17. dec 2022

Otaxka je, kolko chces investovat a ako je sestra zariadena. Ci "podedila" nejake veci a pod.
Zaklad su plienky, ale kupila by som vacsie cislo 3.
A ak mas rozpocet kupila by som hrazdicku. Alebo potom len peniazky do perinky. Oblecko budu kupovat vsetci nahodni hostia.

babovka2321
17. dec 2022

@wewerka01 ja by som zas peniaze dala len vtedy, ak by som vedela, ze ich maju nedostatok. Neviem aky mas rozpocet/kolko penazi si chcela dat, ja by som sa skor ponukla na kupu nausnic, pripadne satky alebo nosica, ak ma sestra v plane nosit. Ak to ma byt len symbolicky darcek za par desiatok eur, tak oblecko, ale kvalitnejsie a vacsiu velkost (74+). Urcite by som nedavala plienky ani nic, kde sa nazory mamiciek rozchadzaju, ktora znacka je dobra atd.

eva233
17. dec 2022

Celé to záleží od veľa faktorov koľko má peňazí, či vezme veci z druhej ruky, či chce iba nové, či si najradšej kúpi sama alebo vezme hocijaký darček, koľko si ty ochotná dat jej a samozrejme aj aké máte zvyky.... mužova sesternica nam darovala pol výbavy, hoci absolútne nemusela a nedávala mi žiadne peniaze... Ani som to nečakala.... Naopak moji súrodenci ci švagriná nám nedali nič k "narodeniu" ale dali na krstiny... Zase naopak kamošky mi dali pri narodení darčekovú poukážku do dmky.... Osobne si myslím, že nemusíš dávať nič je to úplne na tebe a podla mňa všetky tie reči typu očakáva sa odo mňa že by som mala..... najradšej kopala do zadku také reči 🤦‍♀️... Z vlastnej skúsenosti zvyk dám od periny...doslova je celé zle... Prišla svokra aj mužov a krstná a dobre ze nie k ústam v perinke 2t dieťaťu pchali špinavé peniaze ktoré kade kto držal v ruke 🙈🤦‍♀️🤷‍♀️ podľa mňa celé zle... Na druhej strane podľa mňa kupovať oblečenie ktoré dieťaťu nemusí sedieť, plienky takisto nemusia zapasovat je o ničom mňa naozaj fakt najviac potešila darčeková poukážka do dm. Tam som kúpila co som potrebovala, kedy som potrebovala a bol to naozaj top darček.... Ešte sa mi páči dat ako darček spoločne fotenie rodičia a novorodeniatko to sú podľa mňa krásne fotky ❤️

ivangeline
17. dec 2022

Ja by som tiez len na krstiny.

vmiri
17. dec 2022

@wewerka01 podľa mňa nič nepokazíš darčekovou poukážkou do DM napr. Kúpi si čo potrebuje a nemusí to minúť hneď

wewerka01
autor
18. dec 2022

ďakujem krásne za rady, áno teraz kúpim oblecko väčšie a dm poukážku. A krstiny extra.

wewerka01
autor
18. dec 2022

@eva233 do perinky sa nedáva ku hlávke dieťaťa. Ale schova dnu kde sa bali....a keď rodičia odviažu perinu bankovka vypadne. 😎 toto že dávajú ku hlavke som nikdy nevidela v okolí.

vkatush
18. dec 2022

@wewerka01 ja budem o týždeň rodiť a veľmi dúfam, že rodina nebude kupovať veci. Všetkým som povedala, že čo nám treba, to máme, nech si nerobia starosti (lebo môžeš kúpiť čo majú, čo im netreba, čo sa im nepáči, mali vyhliadnuté niečo iné, inú značku,...).
Preto v takých prípadoch je podľa mňa naj keď už veľmi chceš obálka, darčeková poukážka (či drogéria, lekáreň, baby obchod) alebo sa rovno opýtať čo by presne chceli a ty to kúpiš.

eva233
18. dec 2022

@wewerka01 no my sme mali syna zabaleneho v perinke a prišla svokra a krstná a napchali to synovi k ústam 🙈 ja soms a s tým nestretla pred tým takže neviem kde je aký zvyk, ale toto sa mne ani mužovi nepáčilo .... ale rozhodla si sa podľa mňa dobre tá poukážka do dmky bola pre mňa naj darček 👍