Náramok pre nevydaté kamarátky na svadbe

31. máj 2022

Ahojte dievčatá, idem v septembri na svadbu a dozvedela som sa, že budem družička ale v zmysle, že budem mať taký náramok s kvetom ako slobodná a nevydatá. Všetky slobodné a nevydaté si tento kvet máme na ruku dať. Chápem zvykom, ale stretli ste sa s tým už niekedy? Ja som o tom nikdy nepočula a je to pre mňa zvláštne, že poukázať na to, že som slobodná. Len ma zaujíma, že čo je to za zvyk, ak viete 🙂

majka1231990
31. máj 2022

Raz som bola na svadbe,kde sme dostali také náramky,ale nie z titulu slobodnej ženy,ale miesto “pierka”,aby sa nepoškodili šaty

autor
31. máj 2022

@majka1231990 mne práve bolo povedané že to dostanú iba tie, ktoré sú slobodné - nevydaté... A príde mi to zvláštne, že každý hosť bude hneď vedieť že som slobodná

viestta
31. máj 2022

Ako všetky podobné sprostosti z Ameriky. Označia všetky nezadane, ako taku lovnu zver pre nezadaných pánov. Aby náhodou nelovili v nesprávnych vodách. 🙄

pukina
31. máj 2022

Autorka, je to bezny zvyk, aj tie pierka sa davaju iba slobodnym a nevydatym, len u muzov by asi kvety na naramkoch vyzerali blbo, ti predpokladam dostanu nieco ine alebo klasicke pierka 😀

viestta
31. máj 2022

@pukina u nás pierka dostáva každý svadobcan. Akurát ženích a družba ma iné, ženích také "naj" aby ladilo s nevestinou kyticou, družba jednoduchsie

autor
31. máj 2022

Zvláštne, kedze tam budu aj kamarátky s ich priateľmi, pritom sú zadaní. Ja zadaná nie som, ale idem tam s kamarátom, keďže sme si mohli pozvať hosťa. No preto ma to zaskočilo, akože vyzerá to pekne, len tá "selekcia" že aha, ona je slobodná... A nevydatá... Aj keď je to zvyk..

autor
31. máj 2022

Chcem tým povedať, že ich dostanú aj tie dievčatá, ktoré sú zadané len nie sú vydaté. Potom to má aký zmysel, keď ho dostanú aj tíe, čo sú zasnúbené? Myslím to označenie, že je "nevydatá" ...tomu úplne nerozumiem... :/ Keby mám priateľa a som s ním zasnúbená a dostanem ten kvet na ruku, na poukázanie, že som ešte nevydata, no neviem, ako sa cítiť...

pukina
31. máj 2022

@viestta tak vsade su ine zvyky, ja som to takto videla na viac svadbach, ako som pisala, ale samozrejme ze niekto rozda vsetkym lebo sa im bud nechce riesit kto je a nie je vydaty/zenaty alebo "neselektuju" 🙃

Autorka, toho sa zas neboj, ze by si nejak bola "selektovana". Podla tej logiku by mali mat naramky aj tie ktore su len zadane, teda maju priatela, nie manzela, preto je tam aj to slovo nevydate, neber si to velmi k srdcu. Kazdopadne, na tej svadbe to riesit nebude nikto a po obrade mozes naramok pichnut do kabelky 😄

elizabet173
31. máj 2022

je to celé na hlavu, nemusí byť žena predsa vydatá, ale môže žiť s mužom 12 rokov a mať tri deti, dostane náramok tiež? A 52 ročná, ktorá nebola nikdy vydatá? Tiež by som ho veľmi rýchlo "stratila"

autor
31. máj 2022

@pukina no tie náramky budú mať aj tie, ktoré sú zadané (zasnúbené, s priatelom), len nie sú vydáte a to mi príde ešte zvláštnejšie, keďže vraj u nich je ten zvyšok dávať slobodným ženám náramok (nevydatym) ...ale keď je zadaná a zasnúbená, tak už nie je slobodná... Príde mi to zvláštne a úprimne nie som rada, že teraz tam budú mladí chlapci pozerať, že aha ona je single... Bude to dedinska zábava...svadba...

ruzasipova
31. máj 2022

12 rokov som zila s muzom bez svadby. No nedala by som si ten kvet na ruku ani za nic. Aj keby som nemala nikoho.

kitycat
31. máj 2022

Dostanes naramok s kvetmi na ruku aby ti nezavadzal... Nikto ozaj nikto si nepozre tvoj kvetovy naramok a Nepovzdychne si "ach, ona este niej vydata" 🤣🤣

Oba pekn ozdoba

autor
31. máj 2022

@elizabet173 mne to príde v celku ako urážka a celkovo aj to poukázanie, že aktuálne nikoho nemám a že som akoby na ocot... Veľmi ma to zaskočilo, že ešte nejaký taký zvyk sa dnes dáva, veď svadba nie je o tom, že mladí šuhaji majú vedieť, koho majú loviť a ja tam mám hľadať partnera na život... 😖😐

pukina
31. máj 2022

Podla mna to zbytocne prezivas. Nikto na teba nebude hladiet ze si single a nevesta to urcite nebude rozhlasovat na svadbe ze haloo tie co maju kvety na ruke su k dispozicii, mozte lovit 😂 A nemas pravdu. Oficialne ziadny status zasnubena a zadana neexistuje, formalne si slobodna/vydata. Nic medzi tym. Zbytocne sa tym zatazujes, radsej sa tes, ze sa na svadbe dobre najes a zabavis. Posledne co by ta malo trapit je nejaky akoze nalepka slobodnej kvoli naramku 😀

slovakboy
31. máj 2022

Povedz že ty si zadaná a nechceš mat ten náramok. že ďakuješ. Alebo si ho zo slušnosti vezmi ale nedaj na ruku. Alebo si ho dáš dole potom. Nemusíš to odmietať s hlukom stačí tak akoby nič. Až keby ťa niekto nútil tak rázne povieš že to nechceš. Nik ti to vnucovať nebude nie je to take dolezité. Niektorým babám mladým sa to môže páčiť ale ty nie si povinná nič take na svadbe nosiť. Povedz to kľudne a len to oznám nepýtaj sa na povolenie.

drzaopica
31. máj 2022

Si vydatá?nie si, tak čo sa urazas😂

nelca0510
31. máj 2022

No u nás je taký zvyk. Muži pierka a slobodne náramky z kvetov. Nik sa nad tým nepozastavuje.

nina255
31. máj 2022

Bola som na vela svadbach tkych tych typickych slovenskych dedinskych ,vzdy ked sme prisli na odobierku tak uz tam nam rozdavali mladym “nevydatym” dievcatam tieto poviem naramky s kvetinkou napriklad mali take povyrabane… a ano davali sa aj tym co boli zadane aj zasnubene ale neboli vydate… a nikdy som nepocula ze by to niekto bral takto ako tu citam ze je to zvlastne a ze este ho to div ze neurazi 😃 my sme sa tesili lebo ono to vzdy tak pekne vyzeralo aj k tym satam bol to akoby doplnok navyse nam sa to pacilo 🙂 a urcite to preboha nikto neberie ze teraz ta moze ist hocikto lovit a nikdy som sa s tym ani nestretla 😂 je to proste len taky slovensky zvyk netreba sa nad tym nejak pozastavovat

niekapitalizmu
31. máj 2022

tak si to nedávaj, nie?

alanko20
31. máj 2022

Ja neznasam ani hadzanie kytice, tam ma vzdy tlacili aku mladsiu slobodnu. Bolo to hrozne trapne

autor
31. máj 2022

Ja to akceptujem, a je to naozaj pekná ozdoba, len mi nie je úplne po chuti že ešte aj na svadbe musím mať niečo, čo signalizuje, že som si doposiaľ nikoho nenašla. Jasné že sa na svadbu teším, ja som si myslela, že tento náramok znamená že budem dduzicka... Ale potom som sa od nej dozvedela, že družičky nebudú, budú len také, čo sú nevydate a tie budú mať ten náramok a to ma možno aj trošku sklamalo... 🙂

minutka
31. máj 2022

Myslim ze zbytocne prezivas. Ci ta trapi ze si slobodna?! Zober si naramok, daj do kabelky a je

eeffka
31. máj 2022

Si pozvany host, tak strp ze to bude tak ako si nevesta zela, alebo tam nechod. A az budes mat svoju svadbu urob si ako uznas ty za vhodne.

elizabet173
31. máj 2022

ten náramok predsa neznačí, že si si doteraz nikoho nenašla, mohla si mať päť vážnych vzťahov, koho to zaujíma? A dokonca môžeš byť aj vo vzťahu, môj kamarát tancoval spoločenské tance a bol dva krát na svadbe so svojou partnerkou, ktorej paradoxne priateľ tanec a svadby neznášal. Čiže ona zadaná by mala na svadbe ten náramok a? Myslím, že ťa nikto nebude až tak riešiť, keď tam neprídeš so svojím partnerom, tak si asi domyslia, že nie si zasnúbená, alebo vo vážnom vzťahu a pozornosť sa upriami na nevestu so ženíchom

pukina
31. máj 2022

Mna by sklamali skor hnusne kolace nez nejaky naramok na ruke, ale proti gustu.. 😂

hradnapani
31. máj 2022

ja by som sa s tym tiez necitila komfortne (pokial by som nemala zaujem o kontakt s potencialnym frajerom :D takze by som to vyriesila po svojom, dala naramok dole a uzivala si svadbu aj tak. Nikto ta nemoze donutit nieco co nechces a navyse to nema ziadne opodstatnenie - ty sa tam zjavne zoznamovat nechces a ides tam s kamosom.

ruzovakrava
31. máj 2022

Poďakuj a vlož si ho do kabelky. Tiež sa mi zdá takáto selekcia odveci, buď nech ho má každá družička alebo nikto, nie? Slobodní muži budú označovaní ako? Inak u nás sa spomínané pierka (kystky) dávajú na klopu saka len mužom - ženatým na ľavú stranu a slobodným na pravú. V sále si saká vyzlečú a je po označkovaní 😃

loyda
31. máj 2022

No u nás sú družičky len nevydate baby, čiže ak by som mala ten náramok a ladil by mi so šatami, prečo nie🙂 akože, mňa by skôr nahnevalo, keby som dostala príkazom strih a farbu šiat. Ale náramok? Bola som na pár takých svadbách a vždy som bola rada, že nemusím prepichovat šaty ;)

kitycat
31. máj 2022

Inqk, hadzat kyticou sa nebude? To je opajcovanie slobodných zien... Okatejsie ako naramok... Ale tak na 30 sekund. Potom kazdy zabiudne, kto "chytal"

abbey1
31. máj 2022

Určite budú všetci svadobčania riešiť tvoj život. ;)
Keď ťa to uráža, normálne to takto páru povedz a náramok si nedaj. No podľa mňa robíš z komára somára. Či máš naozaj pocit, že byť slobodná je hanba? Ver, že to nikto nerieši a každému je tvoj stav jedno.