Nákup z Aliexpressu za vyššiu sumu

hettinka
1. aug 2017

Chcem sa spýtať, či už niekto objednával z ali za vyššiu sumu. ja som vždy brala len pár-eurové veci, za ktoré na neplatilo ani clo, ani DPH. Teraz však na rodinnú oslavu chcem kúpiť šaty za približne 50€, tak či k tomu bude potrebné vypisovať nejaké doklady ohľadne cla alebo DPH. Nerada by som sa naťahovala s úradmi kvôli jedným šatám 🙂

zuzka3
1. aug 2017

Moze aj nemusi sa stat, ze ich zadrzia a bude potrebne preclenie. Je to loteria 🙂 ak by bolo potrebne preclenie, tak by si platila len dph, clo sa do hodnoty 150€ neplati. Plus zalezi, ci by prisli postou alebo cez nejaku prepravnu spolocnost, kazdy si uctuje nejaky poplatok za vybavenie. Ak mas elektronicky OP tak si to vies vybavit aj sama. Teda teoreticky vies, nejake minimalne skusenosti treba mat.

luciamuzlaiova
1. aug 2017

Ja som objednávala aj drahšie veci okolo sumy 50€ a ani raz som nemala problém. Ak sa colníkom bude niečo nepozdávať, príde list, v ňom napísané čo treba, prípadne sa pošle späť návratka + screen objednávky. Dph sa platí nad 22€.

magg424
1. aug 2017

Baby má Ali aj appku po slovensky ?

hettinka
autor
1. aug 2017

@magg424 po slovensky asi nemá ... ale da sa na PC nastaviť automatický preklad cez google. Nie je to síce bez chyby, ale dá sa vyrozumieť. ja nakupujem v angličtine.

simca06022011
1. aug 2017

Mne vždy väčšie zásielky idú cez colníci, príde list ale e-mail s celým zoznamom dokladov čo treba urobiť. Momentálne aj registrácia na fin.sprave, kvôli prideleniu eori čísla. A poplatok za službu kuriérskej spoločnosti. Je síce šanca že to colnica nezastaví, ale mňa tieto administratívne veci a hlavne 16-18 eurový poplatok kuriérom odradil už.

hettinka
autor
2. aug 2017

@simca06022011 ale ja nechcem objednávať dopravu cez kuriersku slžbu, mne zatial úplne všetko prišlo slovenskou poštou.
Kurierom m chodí len anglický sportsdirect ... inak, aj tam to asi bude problém, ked už nebudú v EU,