Najväčšie faux pas na svadbe

papaya1234
7. jún 2024

Čo je podľa vás najväčšie faux pas na svadbe?

Všade vidím, čo už sa nerobí alebo čo už je trápne. Minule mi tak nabehlo na TikToku, že únos nevesty je už zabudnutá tradícia alebo že čepčenie sa už vôbec nerobí a bola som prekvapená, lebo u nás sú obe stále bežné.

Postrehla som tiež, že novým trendom sú svadby bez detí.

hipuska
7. jún 2024

Iná žena oblečená v bielom.

banalu
7. jún 2024

@hipuska toto som isla napisat 👍

veklipo
7. jún 2024

Chlapi v košeli s krátkym rukávom. To nebolo nikdy v poriadku, len k nám to ešte nedošlo.
Nicolaus vodka

really8
7. jún 2024

@papaya1234 ludia spiti pod obraz.

deti95060810
7. jún 2024

čepčenie sa robí - ale samozrejme nemusí.

čo som zažila na svadbe? poriadnu bitku na konci svadby - riešili sa staré spory.

ale aj bitku a poriadnu hádku - vadili sa bratia nevesty kvôli dedičstvu , ale až tak že nevesta im prišla s plačom "poďakovať "....

plač ženícha pred oltárom... po rokoch som sa dozvedela že to plakal za bývalou
3 hod. sobáš v kostole

všetko svadby na východe.

melanta
7. jún 2024

Prvú svadbu som mala v 1996 a nemala som čepčenie ani únos nevesty. Takže v minulosti sa toto niekde robilo a niekde nie. A rovnako je to aj teraz. Niekde sa to robí a niekde nie. Čo však často registrujem tu na koníku, ak sa niekto pýta na oblečenie, skôr by som povedala, že v móde začína nevenovať pozornosť tomu, že svadba je udalosť, ktorá má nejaký predpísaný dress code. A ak si novomanželia neželajú konkrétny dress code, tak by mal človek myslieť na ten všeobecný.

ejbyk
7. jún 2024

Byt hladný na svadbe....
A ja osobne nemám rada malý priestor a veľa ľudí nasekaných vedľa seba...

deti95060810
7. jún 2024

2 svadby naraz - vydávali sa naraz dve sestry - 300 ľudí
samozrejme svadba na východe

svadba trvala 3 dni - ešte na druhý a tretí deň sa hodovalo a pilo... áno, východ.

melanta
7. jún 2024

A čo sa týka detí, tak asi áno, asi je viac svadieb bez detí. Možno to by tomu tak nebolo, keby sa rodičia vedeli správať. Keď som ja mala malé dieťa, neexistuje, aby moje dieťa robilo humbuk na oslave, svadbe, v obchode. Buď sme odišli alebo sme nešli vôbec, ak sme vedeli, že dcéra nebude v kľude. Dnes rodičia nechajú svoje dieťa otravovať široké okolie, lebo dieťaťu je potrebné nechať priestor. Tak potom sa nečudujme, ak nejaká nevesta nechce, aby stredobodom jej svadby boli vrieskajúce deti.

birika
7. jún 2024

ked sa vydavala kamaratka, nemali pripravene polnocne jedlo (dedinska svadba, 80 ludi) a chodili kucharky po dedine, kto im preda maso aby aspon kapustnicu do polnoci uvarili

deti95060810
7. jún 2024

@birika pekná hanba... 🙄

birika
7. jún 2024

@deti95060810 to veru bola 🙂

cinamood_
7. jún 2024

Ja som bola na svadbe kde zenichov ozraty kamarat zacal vulgarne nadavat neveste do k*riev a podobne… A vytahovat to, ze ho „podviedla“, podotykam ked mali 15 rokov (svadbu mali po 30tke), po tom rozchode sa asi 7 rokov nevideli kym sa opat dali dokopy. No tento debil naozaj pokazil celu svadbu, toto bolo horsie ako ina zena v bielom a podobne. 🫣

jaass
7. jún 2024

@hipuska na moju svadbu prišla švagriná oblečená v bielych šatách a mala svetle zelene kvety. Moja svokra ju pred všetkými pochvalila ako dobre vyzerá 🤣 čiže máš pravdu. A pritom som dopredu povedala, že v bielom nech nechodia lebo som vedela, že niektoré ženy sú toho schopné. A na just prišla a na just sa mi smiala do tvare, že ona môže 🤦‍♀️

sense
7. jún 2024

Za mňa najväčšie faux pas opitý ženích alebo nevesta, pripadne ich rodicia a celkovo opiti vystrajajuci zucastneni

deti95060810
7. jún 2024

bratov kamarát čo mal hud. skupinu opisoval ako sa jeho kamarát zo skupiny zavrel s nevestou do jedného kumbálku a nachytal ich ženíchov otec...
začala taká mela že hudobníci utekali oknom von a nechali si tam aj hudobné nástroje...😝

ptvw
7. jún 2024

@birika haha asi mysleli ze do 23 všetkých opiju a bude koniec pojdu spat 😅😅😅

00momo
7. jún 2024

Ja som unas nevesty nechcela. Môj brat s bratrancami a spol. To zorganizovali. Ale cepcenie sme chceli s manželom obaja. Keď si pozriem spätné video z cepcenia mám husiu kožu.

birika
7. jún 2024
ptvw
7. jún 2024

@deti95060810 ešte daj niečo vidím ze mas veľa zážitkov 😅 viem ze to je skôr do placu ako na smiech ale teda od 6 som si sadla teraz...a idem obedovat tak som sa z chuti zasmiala 😅

ivuska027
7. jún 2024

@papaya1234 my sme mali svadbu pred 15r, len dospelí bez detí, bez podbradnikov a jedenia z jedného taniera, bez čepčenia. Jedine rejdovy sme mali. Takto sme to chceli.

drakvak
7. jún 2024

Najväčšie asi nie, ale mne príde dosť divné, keď ženíchova a nevestina strana (hostia) majú na stoloch rôzne nápoje a zákusky. Napríklad ženíchova strana má Coca-colu a nevestina Freeway colu, alebo na jednej strane vodka Nicolaus a na druhej Amundsen a podobne. Nejde o to, že to musí byť drahšia kvalitnejšia značka, ale ten rozdiel bije do očí a ako hosť cítim zdieľané trápno. Zažila som to asi na dvoch dedinských svadbách v kulturáku cca pred 20 rokmi, tak hádam sa toto už nedeje 🤷🏻‍♀️😉

ejbyk
7. jún 2024

@drakvak bože toto som nezažila, ale asi by som sa bála napiť z "cudzieho" 🫤

mimka1402
7. jún 2024

@jaass Keby som bola na tvojej svadbe ako kamoška, už svagrinka ma na sebe červené víno ako dekoráciu na šatách .😀

ptvw
7. jún 2024

@mimka1402 samozrejme "nechtiac" všakže 😅

mimka1402
7. jún 2024

@ptvw Juj, aká som to len ja nešikovná, veľa vína som už vypila, no nič, budeš sa musieť ísť prezliecť 🤣
Samozrejme aspoň tak 3x náhodne "spadnúť" s vínom na ňu.😂

jaass
7. jún 2024

@mimka1402 Dakujem 🙂 si milá a zároveň smutne, že si cudzia žena pre mna a takto by si si ma zastala, no čo dodať, obľúbená nevesta je 🤣 ale že nič nerobí cely život to jej nevadí, ani jednej ani druhej. Inak, minule sa ma už svokra pýtala, kedy idem do prace 🤣 a to mám doma malé dieťatko 🥰 čiže tak 🤣

mimka1402
7. jún 2024

@jaass Vidím, že si z Košíc. No tak nie si cudzia.😁
Minule som videla svoju kamarátku v satenovo bielych šatách na svadbe inej kamarátky. Keby tam som, idem s fľašou vína liat jej na hlavu.😀 Je to presne ten typ ženy, ktora nezvláda ak nie je centrom pozornosti. Nerozumiem prečo to niektoré majú za potrebné. Na mojej svadbe som schopná dať 50€ deťom ak obleju každú pani v bielych šatách kečupom, alebo hocčím . 😂
Ja som sa vždy nevesty pýtala aké šaty smiem, aj vyberala mi ich nevesta aby bola s tým stotoznena. Keďže som bola jej svedok a aby sa necitila nepríjemne zbytočne 🙂
Rozumiem ešte svetle šaty krémové, mamy a svokry nevesty a ženícha, to mi príde stále také v pohode 🙂 Lebo je to najbližši človek, ale inde to neakceptujem.😀

banalu
7. jún 2024

@ejbyk hahah, no tak to bud rada, ja som bola otocena od stola s napojmi, ze nevestin stol je tamto (bola som svedok nevesty) 😂 chvilu mi trvalo kym mi doplo 😂

tomcimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz