Ahojte, bola som pozvana na svadbu v case, ked moje dieta bude mat cca mesiac a pol. Hostom nie je poskytovane ubytko,nakolko je to uz nad rozpocet svadobcanov. Je to cca 50min autom. Rozmyslam ze pojdeme iba na obrad, ak vobec.
Ale v tom case este nebudem ockovana a sice chcu aby mal kazdy host negativny test, viem ze antigen nie je 100% a trochu sa bojim ist aj na ten obrad,medzi ludi s babom malym. Bude to v septembri ked uz moze byt tretia vlna. Isli by ste?
Na druhej strane ma laka aj hostina ale to keby si mame este okrem testu a daru platit aj drahu izbu tak mam aj lepsi spsoob ako minut peniaze.
s 1,5 mesacnym? nie...neviem ako blizka rodina ale skor nie ak nemusim
@gabika4 nesla by si ani na obrad ani ked to je vonku na zahrade? Mas pravdu tiez sa mi do toho nechce, aj ked je to kamaratka kt.poznam cely zivot ale uz sme si neni take blizke ako kedysi. Ale hlavne mam obavy aj preto ze nebudem este ockovana a babatko v podstate ziadna imunita.
Na obrad vonku v záhrade by som šla, tak sa dá vytratiť, keby bábo v kočíku plakalo, na hostinu isto nie. S takym malym babom aj režim môže byť problem, vobec by ste si to neužili, nehovoriac o možnosti nákazy.
Aj minulý rok všetko začalo jesennymi svadbami po dovolenkách a školami.
Ja som velmi dobrej kamoske mesiac po porode na svadbu vôbec nešla, ani po 6 tyzdnoch na rodinnú oslavu 80 tky. Aj po cisárskom som bola a teda necítila som sa na žiadnu cestu ani spoločnosť.
No ja by som nešla s 1,5 mesačným dieťaťom na svadbu asi ani keby korony nebolo 🙈 a už vôbec nie ho niekomu dať strážiť.
nie, nesla by som, je to malinke babo
Ako píšeš, sla by som možno na ten obed alebo tak, mame oproti domu restiku kde sa robia svadby a poviem ti dosť ma to vytáča (aj keď ma do toho nič) keď je tam taky hluk a tie babatka plaču, ved to je pre tak malé dieťa hrozne veľa podnetov, alebo ich vozia v noci po parkovisku v kociku, a co majú s tej svadby? Alebo jedine dat niekomu babo postrazit ,ale keď bola moja taka mala, bála som sa ju nechať aj u mami 😀
@1katyka1 keď je to kamarátka, aj keď ju poznáš celý život, tak by som nešla., Budeš mať malé bábätko, ešte nevieš, aké bude. Možno bude len spinkať, papať a pozerať, ale možno bude uplakané od rána do večera. Ospravedlnila by som sa, poslala kuriérom dar a vybavené. Keby sa ti vydávala sestra, to je iné, ale toto by som vôbec neriešila
@1katyka1 asi nie... Také malé bábo potrebuje pokoj, jeho imunita je slabá... Ako som písala, ja som šla s dcérkou len preto, že sa sa moja sestra vydávala, inak by som nešla... Celý čas som bola nervózna a dcérka ani spať nemohla... Ak je kamarátka normálna pochopí prečo sa na svadbe neukážetete...
Nesla by som. Som prilis ochranarska matka. xD A este si ani neporodila...uvidis..co spravia hormony. Nerozhodnuj sa hned. xD
@1katyka1 Ani uplne zaockovanie ta na 100% neochrani pred Covidom.
Ja by som ale skor nesla koli nepohodliu... pre seba a pre babatko.
@1katyka1 my sme boli teraz s 3 mesacnym ale stylom ze cely obrad som kocikovala v parku pred kostolom, potom som sla popriat uplne posledna mimo dav a hajde domov. Inac by som nesla ani náhodou navyse moj ked mal 1,5 mesiaca tak mal taku koliku ze non stop plakal, nikdy nevieš ake babo bude.
@1katyka1 a nevies bejby dat niekomu postrazit? Alebo sa dohodnut ze pojde niekto s tebou a bude sa motkat okolo s kocarom? Vybavit obed aj prenho bud tam alebo niekde blizko?