Na svadbu s 1,5-mesačným dieťaťom?

1katyka1
9. júl 2021

Ahojte, bola som pozvana na svadbu v case, ked moje dieta bude mat cca mesiac a pol. Hostom nie je poskytovane ubytko,nakolko je to uz nad rozpocet svadobcanov. Je to cca 50min autom. Rozmyslam ze pojdeme iba na obrad, ak vobec.
Ale v tom case este nebudem ockovana a sice chcu aby mal kazdy host negativny test, viem ze antigen nie je 100% a trochu sa bojim ist aj na ten obrad,medzi ludi s babom malym. Bude to v septembri ked uz moze byt tretia vlna. Isli by ste?
Na druhej strane ma laka aj hostina ale to keby si mame este okrem testu a daru platit aj drahu izbu tak mam aj lepsi spsoob ako minut peniaze.

ninka1991
9. júl 2021

@1katyka1 a nevies bejby dat niekomu postrazit? Alebo sa dohodnut ze pojde niekto s tebou a bude sa motkat okolo s kocarom? Vybavit obed aj prenho bud tam alebo niekde blizko?

janai1
9. júl 2021

@1katyka1 keď už tak na svadbu treba PCR test

1katyka1
autor
9. júl 2021

@ninka1991 no jedine zeby sme si zaplatili tu izbu a tam by bolo babo s niekym koho by sme vzali so sebou ale neviem ci chcem do toho tolko investovat. A zas mesacne ak ho budem aj kojit asi nevydrzi nejako extra dlho bezo mna. Pride mi to komplikovane dost.

1katyka1
autor
9. júl 2021

@janai1 ahoj no neviem ako to oni maju. Pytala som sa jej ci to tam bude niekto kontrolovat a ona ze asi nie, ze len oni svojich hosti poprosia aby sa pre istotu dali testovat atd. Tak som myslela ze len antigen.

gabika4
9. júl 2021

@1katyka1 ja som šla na svadbu so skoro 2 mesačným dieťaťom, ale len preto, že nevesta bola moja sestra a bolo to rok pred covidom...teraz v tejto situácii s covidom by som zdravie seba i dieťaťa neriskovala, ale je to vaša voľba...

mabenn
9. júl 2021

s 1,5 mesacnym? nie...neviem ako blizka rodina ale skor nie ak nemusim

1katyka1
autor
9. júl 2021

@gabika4 nesla by si ani na obrad ani ked to je vonku na zahrade? Mas pravdu tiez sa mi do toho nechce, aj ked je to kamaratka kt.poznam cely zivot ale uz sme si neni take blizke ako kedysi. Ale hlavne mam obavy aj preto ze nebudem este ockovana a babatko v podstate ziadna imunita.

ibrunova
9. júl 2021

@1katyka1 ja by som šla možno, ak by to bolo v mojom meste, a aj to len na obrad. Inak nie.

mabenn
9. júl 2021

@1katyka1 kamaratke??? s ktorou si si uz nie taka blizka? no, myslim ze ked porodis, uz budes poznat odpoved aj sama...bez hotela duplom...

lusyc
9. júl 2021

Na obrad vonku v záhrade by som šla, tak sa dá vytratiť, keby bábo v kočíku plakalo, na hostinu isto nie. S takym malym babom aj režim môže byť problem, vobec by ste si to neužili, nehovoriac o možnosti nákazy.
Aj minulý rok všetko začalo jesennymi svadbami po dovolenkách a školami.
Ja som velmi dobrej kamoske mesiac po porode na svadbu vôbec nešla, ani po 6 tyzdnoch na rodinnú oslavu 80 tky. Aj po cisárskom som bola a teda necítila som sa na žiadnu cestu ani spoločnosť.

s_a
9. júl 2021

No ja by som nešla s 1,5 mesačným dieťaťom na svadbu asi ani keby korony nebolo 🙈 a už vôbec nie ho niekomu dať strážiť.

1katyka1
autor
9. júl 2021

@lusyc jj ved to lenze nakazit sa mozme aj na tej zahrade, staci prehodit s niekym rozhovor alebo pri spolocnom foteni..preto zvazujem aj nad tym,ze tam radsej nepojdem vobec.

janai1
9. júl 2021

@1katyka1 to nekontrolujú svadobcania... Ale kľudne policajti môžu prísť alebo z hygieny a ti to kontrolujú

elaela23
9. júl 2021

@1katyka1 ja som bola s tak malim a skoro 400km od domu.my sme tam teda spali,ale popravde bola som iba na obrade a na prvom chode jedla.navecer som isla domov.mne samej sa tam nechcelo byt dlho,takze som okolo 20:00 isla prec a nechala som tam musa a starsie deti

nikpa
9. júl 2021

@1katyka1 nie, neisla by som s takým malým bábom medzi toľko ľudí ani keby nebola korona.

didi2102
9. júl 2021

@1katyk nie nešla by som,sa.mi zdá že som zachytila že kojis,čiže nie ... Neviem si to predstaviť kde by si ho kojila , na wc ? Odbehovala do auta a tam sa vyzliekla atď .. jedine izba a niekto s vami,lenže to už musíš platiť dve izby

makova333
9. júl 2021

nie, nesla by som, je to malinke babo

tehotna40
9. júl 2021

Ako píšeš, sla by som možno na ten obed alebo tak, mame oproti domu restiku kde sa robia svadby a poviem ti dosť ma to vytáča (aj keď ma do toho nič) keď je tam taky hluk a tie babatka plaču, ved to je pre tak malé dieťa hrozne veľa podnetov, alebo ich vozia v noci po parkovisku v kociku, a co majú s tej svadby? Alebo jedine dat niekomu babo postrazit ,ale keď bola moja taka mala, bála som sa ju nechať aj u mami 😀

elizabet173
9. júl 2021

@1katyka1 keď je to kamarátka, aj keď ju poznáš celý život, tak by som nešla., Budeš mať malé bábätko, ešte nevieš, aké bude. Možno bude len spinkať, papať a pozerať, ale možno bude uplakané od rána do večera. Ospravedlnila by som sa, poslala kuriérom dar a vybavené. Keby sa ti vydávala sestra, to je iné, ale toto by som vôbec neriešila

gabika4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika4
9. júl 2021

@1katyka1 asi nie... Také malé bábo potrebuje pokoj, jeho imunita je slabá... Ako som písala, ja som šla s dcérkou len preto, že sa sa moja sestra vydávala, inak by som nešla... Celý čas som bola nervózna a dcérka ani spať nemohla... Ak je kamarátka normálna pochopí prečo sa na svadbe neukážetete...

ivangeline
10. júl 2021

Nesla by som. Som prilis ochranarska matka. xD A este si ani neporodila...uvidis..co spravia hormony. Nerozhodnuj sa hned. xD

andreatytler
10. júl 2021

@1katyka1 Ani uplne zaockovanie ta na 100% neochrani pred Covidom.
Ja by som ale skor nesla koli nepohodliu... pre seba a pre babatko.

marvin1234
10. júl 2021

@1katyka1 my sme boli teraz s 3 mesacnym ale stylom ze cely obrad som kocikovala v parku pred kostolom, potom som sla popriat uplne posledna mimo dav a hajde domov. Inac by som nesla ani náhodou navyse moj ked mal 1,5 mesiaca tak mal taku koliku ze non stop plakal, nikdy nevieš ake babo bude.