Na svadbu do zahraničia s ročným dieťaťom

pettom19
19. aug 2023

Ahojte. Ako ste riesili pozvanie na zahranicnu svadbu s takymi malymi detickami? U nas nastala dilema. Manzelov kamarat sa zeni, svadba je v Madarsku, ja nepoznam ani jeho, ani jeho buducu manzelku. Oficialne sme este nedostali pozvanie na svadbu, ale manzel sa uz na nej vidi, lebo vraj aj ostatni jeho kamosi z Madarska ma chcu spoznat a toto sa im zda ako idealna prilezitost. Problem nastava, ako poriesit rocneho syna. Manzel chce, aby sme sli bez maleho a ten by zatial ostal s jeho sestrou (kedze musime cestovat, boli by sme mimo domu 2-3 dni), s cim ja zasadne nesuhlasim a chcem, aby maly siel s nami. Na to sa manzel vyjadril, ci chcem potom odist z hostiny, ked syn pojde vecer spat - logicky som povedala, ze samozrejme. Syn je velmi zive dieta, nikde a s nicim nevydrzi dlhsie ako par minut. Manzel to vidi ako problem, ze si dovolim odist s dietatom prec na hotel a povazuje to za komplikaciu. Som, prosim vas, ja nenormalna alebo sa mi toto cele zda absurdne, ze mu prekaza vlastne dieta? Este podotknem, ze ja po madarsky neviem a nikoho z pozvanych nepoznam, sla by som tam len kvoli manzelovi. Manzelova sestra travi s malym par minut tyzdenne, neviem si predstavit, ze jej ho len tak necham na niekolko dni. Maly je na mna dost naviazany, preto ked uz, radsej by som ho vzala s nami. Co by ste robili vy? Ist len ako dvojica alebo brat maleho so sebou?

martinka13
19. aug 2023

Vzala by som malého aj so sestrou. My sme to teraz riešili so sesterkou. Ma 5 mesačné dieťa. Šli sme na koncert do Prahy. Vzala aj rodičov. Tí strážili malú počas koncertu. Sestra by bola s ním a ak by nastal problém, môžeš ísť za synom. Otázka je, čo tam budeš robiť, keď nikomu nebudeš rozumieť.

petamich
19. aug 2023

ty si najlepsie poznas svoje dieta - ak je to takto, bud by som poslala manzela sameho alebo by som odisla z hostiny aj s malym alebo by som zobrala niekoho, komu doverujem so sebou a ja by som maleho uspala a potom sa vratila na hostinu

nas maly mal rok, ked sme sli takto na svadbu a tiez sme ho nechali doma (u nas zhoda, tiez sa radsej zabavime obaja bez neho, obzvlast ak to nie je svadba niekoho z rodiny, cudzi ludia az tak zvedavi na nase dieta nie su) ALE nechali sme ho svokrovcom, ktorym doverujeme, je na nich zvyknuty, svokra ho pred tym uz xkrat uspavala vramci trebingu a pod.

nie je nic nenormalne na tom, ze manzel chce ist bez dietata, skor ale nechce vidiet, ze nie je vhodne ho nechat niekomu koho poriadne nepozna a rovno na 2-3 noci

zuzinka888
19. aug 2023

Zober maleho, aj sestru- vlk syty- ovca cela= nema problema.😊

pettom19
autor
19. aug 2023

Dakujem, baby, za odpovede. Porozmyslam nad tou moznostou vziat este niekoho na strazenie, celkom sa mi ta myslienka pozdava 🙂.

gejb
19. aug 2023

@pettom19 1. Ešte nemáte ani pozvánku
2. Možno to bude svadba bez deti. Nie každý pozýva aj malé detičky a nie vždy je na to sála prispôsobená.
3. Sestry ste sa už vôbec pýtali ci bude ochotná zobrať na 3 dni ročne dieťa ? Je to predsa len obrovská zodpovednosť
4.sestra môže mať ine plány v ten termín
5. Keď ideš na svadbu s malým dieťaťom je úplne bežné ze rodicia odchádzajú skôr . Nikdy to nikoho nepohorsilo,každý to berie ako samozrejmost
....tym chcem povedat ze dosť predbiehate. Každopádne ty ako matka máš čo hovoriť do toho ci odlozis na 3 dní svoje úplne malé dieťa...

lauriik
19. aug 2023

Ak by dieta vydrzalo so sestrou tak kludne by som isla aj sama. Moje deti v roku bezomna nevedeli existovat takze u nas by taka moznost nebola. Jedine vziat so sebou a ist spat s dietatom. 🤷🏼‍♀️

janage
19. aug 2023

Moje ročné vstavalo tak 11x za noc, revalo ako tur, a bol problém s ním ostať aj cez deň lebo okolo roka už cez deň nespavalo. Na svadbu išlo s nami lebo bolo úplne jedno či nebude spať doma alebo na svadbe a nikto z rodiny sa ani neodvážil byt s nim sam dlhsie ako pár hodín aj to len výnimočne 🙃
A manželova sestra už o jeho nápade vie?

pettom19
autor
19. aug 2023

@gejb to predbieha manzel a plne s tebou suhlasim. Oni su partia kamaratov a jeden z nich sa zeni. Ja som mu hovorila, ze hadam ideme na svadbu, kde je podstatna nevesta so zenichom, nie na zoznamovaci vecierok, takze snad sa prisposobime poziadavkam buducich manzelov... A ked ma chce niekto.spoznat, tak to sa da aj inak zariadit 🤷.

juliet86
19. aug 2023

@pettom19 jednoznacne zobrwt sestru /starych rodicov so sebou. a zobrat aj baby monitor. baby call videopestunku. nosic. postielku cestovnu no sak vsecko ;)

pettom19
autor
19. aug 2023

@janage nie, nevie 😄 ale ona by sa potesila, kedze ma strasne rada deti a hlavne svojho synovca. Manzelov argument je ten, ze ved robi ucitelku v skolke, tak vie robit s detmi 🤦. Proste, chlapovi nevysvetlis, ze tu ide o nieco uplne ine..

janage
19. aug 2023

@pettom19 tak začnite skúšať ak jej veríš. Dajte jej ho na noc a vy buďte poruke.
Moja bola ešte dojčená a ako vravím po každom zobudili rev ako akuvrtacka

janage
19. aug 2023

@pettom19 a ako baby píšu iné je strážiť pár hodín, iné 3 dní. Je to ešte malý človiečik.
Keď už, prikláňam sa k verzii zobrať sestru aj dieťa so sebou.

pettom19
autor
19. aug 2023

@janage presne pre toto nechcem nechat maleho tak dlho s niekym inym. Na par hodin nemam problem, to je v poriadku, nie raz uz bol so starymi rodicmi, ked sme potrebovali nieco vybavit, ale toto sa mi zda dlho.

banalu
19. aug 2023

@pettom19 Ja by som vzala svagrinu, predtym by som ju nechala par krat strazit samu a mozno aj par "ulozeni" by som ju nechala zmaknut. Nech je maly zvyknuty na nu a aj ty budes kludnejsia. A nebude sa predsa starat cely cas, ved budes tam ty a len na svadbu ju vyuzijes na 110%.
A ver mi - dieta to zvladne ovela lepsie ako ty ☺️

pettom19
autor
19. aug 2023

@banalu pouvazujem aj o tejto verzii, dakujem 🙂.

zeldia
19. aug 2023

@pettom19 zobrat dve izby v hoteli (keďže spíte viac noci) nech sa švagriná vyspi sama v klude a v pohode. Dostupnosť do hotela kde bude maly aby si mala blízko ak sa dá, na svadbe sa budeš akurát tak nudiť tak občas chod na návštevu povedzme o siedmej malého odnesies na hotel o desiatej pôjdeš uložiť a vrátiš sa na oslavu, kedykoľvek môžeš odísť a zostať s dieťaťom si hosť na svadbe podľa toho co pises nikomu chýbať na svadbe nebudeš, muz ma kamarátov tak nech sa zábava, ty nerozumieš tak čo tam budeš. Mňa skôr napadlo nebude maly revat že nespí doma ? Je zvyknutý na to že ide mimo svoje domáce prostredie lebo aj z toho môže byť cirkus, zas nevyskúšaš tak nevieš 😉

muchotrafka298
19. aug 2023

Ja by som v prvom rade trvala na tom, aby manzel zistil, ci vobec na svadbu pozvani budeme a tiez ci aj s dietatom (teraz je vela svadieb bez deti, mladomanzelia si to nezelaju) a vyriesila by som tiez svagrinu, ci bude ochotna a schopna ist s vami na 3 dni a starat sa o rocne dieta. Lebo ona moze mat kludne svoj program, o ktorom nemusite vediet. No a tiez treba nejak poriesit ubytovanie nielen pre vas, ale aj pre svagrinu v dostatocnom predstihu. Svadba dnes moze byt kdekolvek a hlavne nie vsade je dostupne ubytovanie. Bola som na svadbe co bola v prirode a najblizsi "hotel" (nazvala by som to dost draha kutica co sa tvarila ako hotel) bol pol hodinu cesty.

pettom19
autor
19. aug 2023

@zeldia myslim, ze zvladne spat aj mimo domu, u mojich rodicov spava pravidelne, ked k nim chodime, a nie je problem, toto by malo byt v pohode.

pettom19
autor
19. aug 2023

@muchotrafka298 toto aj mne napadlo, ze bohvie, kde vobec bude svadba, lebo ako vravis, nemusi byt vsetko na jednom mieste.

luckynat
19. aug 2023

@pettom19 my ideme na svadbu ked bude mat maly 10 mesiacov, zeni sa nevlastny syn a ver mi ze dieta nenecham nikomu strazit a vlastne sa velmi rada odtrepem zo svadby o 8 vecer aj s oboma detmi, budem rada, ze mam zamienku 😂

beata_k
19. aug 2023

@pettom19 Nikde by som necestovala. Treba ti tej komplikacie v zivote? Trepat dieta v tejto horucave na svadbu do Madarska?

martyzpp
19. aug 2023

@pettom19 bud niekoho zobrat so sebou alebo vobec neist. My sme boli na svadbe ked mal nas druhy syn takmer rok. Absolutne ani neviem, ze som bola na svadbe. Maly bol nervozny z toho mnozstva ludi, maval hrozne amoky. Bol este plne dojceny, vkuse chcel prsnik. Bol moment kedy mal taky amok, ze chytro za kostolom som mu nejako davala prsnik, lebo absolutne som ho nedokazala nijak utisit. Svadobna hostina: rukami si pobral co-to z taniera, porozhadzoval vsade mozne, zaspinil seba aj mna. Hudba mu bola hlasna, nechcel byt dnu, vzdy ma tahal von hrat sa s kamienkami…no ako fakt, som bola stastna, ze o 20:00 ho beriem spat a ja si psychicky vydychnem z toho intenzivneho zazitku…samozrejme, nie vsetky deti su take ako ten moj, zazila som jedneho 8-mesacneho co celu svadbu prsedel v kociku a pozeral, ani nemukol. Som nechapala 😁.

pettom19
autor
19. aug 2023

@martyzpp moj je sice na UM, ale tiez vie robit pekne divadlo. Toto mi ani nenapadlo popravde 🫣, ale zoberiem aj tuto moznost do uvahy.

pettom19
autor
19. aug 2023

@beata_k svadba je sice koncom septembra, takze moze byt teplo, ale aj chladno... Ale dobra pripomienka, ci mi ten cely cirkus stoji za to 🤔.

miadi
19. aug 2023

Nesla som na svadby ked boli deti tak male . Muz siel ak chcel inokedy nesiel ked sa necitil na to ist tam Sam. Sli sme na svadbu az ked boli vacsi ( nikto nepozyval aj deti ) strazila ich neterka par hodin , ked mali tak 6 a 1.5r a jedna svadba potom kde boli aj deti pozvane mali 7a takmer 3 .. na tvojom mieste by som nesla . Nie pre to ze “ zahranicie “ Ved je to len v madarsku ale pre to ze sa nedohovoris nikoho tam nepoznas a pri drobcovi ani nebudes mat cas sa s niekym zoznamovat. Nic z toho nebudes mat len ta bude muz hnevat 😄on sa bude zabavat a ty behat za dietatom. Moznost si tam este dovliect svagrinu ci babku ok 👍 ale aj tak na nejaku svadbu ludom ktorych si este v zivote nestretla trosku moc namahy 😁

nafka0483
19. aug 2023

@pettom19 My sme tiez boli tak pozvani - ze svadba v meste xyz v zahranici. My ze super, vezmeme mamku, bookneme hotel priamo v mieste konania alebo par minut odtial - ved velkomesto. Par tyzdnov pred svadbou sme sa dozvedeli, ze to bude hodinu cesty od toho mesta na vidieku, mimo "civilizacie", najblizsie ubytovanie 30 minut cesty. Problem zohnat tam taxik, uber v noci.
Ked sme si spocitali letenky, ubytko, transfer na svadbu a zo svadby a vsetko okolo toho kvoli jednemu veceru, tak sme sa zhodli na tom, ze pojde len manzel a radsej si zaplatime normalne dovolenku niekde kde si to uzijeme.

Ale ak budete mat moznost ubytka blizko a viete vziat niekoho so sebou, tak chodte ;)

My sme mali v plane, ze s nami mala na svadbu nepojde - postara sa mamka, uspi na hoteli a mna bude volat ak by bol problem a nevedela malu utisit. Cize svadbu by sme si uzili. A samozrejme 2 izby - jedna mamka+mala a jedna my, aby sme vedeli rano dospat 🙂
Ale nasa bola zvyknuta ze je s babkou, uspavanie ani nic nebol problem.

zeldia
19. aug 2023

Ako to funguje že pôjde na svadbu iba jeden z paru, to sedí za druzbovdkym stolom a sa tam tak sám poneviera? Nemam veľa skúsenosti so svadbami. Lebo mne svadba príde niečo ako ples kde ísť bez partnera je zvlášte keďže sa tam väčšinou tancuje max ešte je.

nafka0483
19. aug 2023

@zeldia Preco druzbovsky stol? Ved normalne urobis zasadaci poriadok, ak niekto z rodinu alebo kamosov nema partnera, tak nemoze prist? Ci silou mocou musi niekoho vziat so sebou?
Ved tancovat moze s hocikym.

muchotrafka298
19. aug 2023

Pre mna osobne by toto cele bolo prilis komplikovane, narocne na cas a organizaciu, financne tiez nie najlacnejsie a nepodstupovala by som to kvoli niekomu, koho ja vobec ale vobec nepoznam. Ano partner ich pozna, ale ty neovladas ani jazyk, nevies kde to bude, ci vobec dostanete pozvanku a pre kolko osob. Vydavky su len pomimo, ze Ta to bude stat tolko ako dovolenka.

pettom19
autor
19. aug 2023

Dakujem, baby. Zatial to nebudem riesit, kym nedostaneme oficialne pozvanie a potom si zvazim, co a ako.