Na čo nezabudnúť pri plánovaní svadby?

michaela4242
8. máj 2024

Ahojte,

Tie, čo ste mali svadbu a ste už skúsenejšie. Dajte nám nejaké rady, na čo nezabudnúť pri plánovaní svadby.

PS: Pri plánovaní som zistila, že je toho celkom dosť. :D

Vďaka

veklipo
8. máj 2024

Užiť si to a sustredit sa na Vás dvoch ako pár, nie na veci okolo svadby.

simca115
8. máj 2024

@michaela4242 na ženicha a na nevestu a že je to váš veľký deň tak sa nestresovat a užiť si to

martyzpp
8. máj 2024

@michaela4242 pre hosti je dolezite hlavne dobre jedlo, zabava a alkohol. Takze podla odporucani zajednat DJa, kolace a salu s dobrym jedlom a pokial to bude v lete tak aj s klimatizaciou. Premysli si harmonogram dna- rano vlasy a make-up a mozno fotenie (alebo v iny den podla preferencie ale mne sa nechcelo ist na vlasy a make-up 2x, tak sme to vybavili v den svadby). Potom take zalezitosti ako odobierka, pripravit si nejake darceky pre rodicov ako podakovanie, kolace a alkohol pre hosti co pridu k domu nevesty. Vyzdobit dom/bytove dvere. Blahozelania po sobasi-mozes si premysliet ci chces dostat kytice alebo radsej len jednu ruzicku a napisat to hostom uz do pozvanok. V sale je dobre mat zasadaci poriadok uz pri vstupe dnu a taktiez menovky na stoloch. Na zachodoch som hostom pripravila kosiky kde som dala hreben, gumicky, silonky roznych velkosti, vlozky, tampony, pilnik, noznice a lieky (proti bolesti hlavy a hnacke)-ten mi velmi chvalili. Urcite si v sale vezmite nejaku izbu len pre teba a muza, mozes sa tam prezliect. Nezabudni na nejake pohodlne topanky na prezutie a deodorant po ruke. Viac mi asi nenapadne.

bessie12
8. máj 2024

@michaela4242 mam doma niekolko svadobnych planovacov, ale aj zosit, kde si vsetko zapisujem. Co mi treba vybavit a co uz mam vybene / nakupene, kontakty na dodavatelov, svadobnych salonov a pod. Tak mam vsetko pod drobnohladom. Pre mna je planovanie nieco tak velkeho ako je svadba dost stresujuce. Za to moj snubenec si to uziva 🙈 najviac sa desim platenia toho vsetkeho .. V NL uz mame rezervovane miesto, jedlo, pitie a aj DJ. Este stale musime vela veci vybavit a potom na Slovensku to iste. To zacneme riesit az ked tam budeme.

vkatush
8. máj 2024

@martyzpp ja som dala aj na pánske wc košík prvej pomoci. Durexky a cukríky na dobrý dych odtiaľ zmizli hneď 😂 a antiperspiranty (sprej!!!) sa vyničili skoro celé, veľa sa tancovalo.

* Dohodnúť sa s nejakou družičkou/rodinou, kto bude odoberať od teba kvety pri gratuláciach po kostole a kto ich odnesie (domov alebo do sály, podľa toho ako ďaleko to je). Plus krabička na obálky je pekná, ale stačí, aj keď to dajú niekde do jednej tašky, len ju netreba stratiť 🙈
Ideálne je, aby niekto fotil, kto akú tašku/kvety doniesol, ak sa chceš neskôr revanšovať (fotograf/kameraman to nemusí stihnúť všetko). My sme niektoré obálky/fľaše nevedeli poradiť, kto nám dal.

* Označiť si na výslužky mená, komu všetkému chceš dať, aby sa na niekoho nezabudlo, aby niekto neodišiel na prázdno (a mať nejaké do zásoby, nám veľa ľudí prišlo zablahoželať do sály, keď nestíhali kostol).

Mala som to niekde spísané všetko, ale ale som už vyhodila.
Hlavné je si povedať, že ak na niečo zabudneme, svet sa nezrúti (bola som na svadbe, kde zabudol svedok sako s obrúčkami doma alebo na našej mi manžel zabudol dať pusu 😂)

kitycat
8. máj 2024

@michaela4242 urcit si rozpocet a sluzby, ktore chcete
Od rodiny lendrobnosti
Investovat do jedla, kolacov a napojiv

michaela4242
autor
8. máj 2024

@martyzpp wau, si skvela. Toto bola rada nad zlato! 🙂 vďaka

michaela4242
autor
8. máj 2024

@bessie12 joooj, držím palce a vďaka za radu 🙂

michaela4242
autor
8. máj 2024

@vkatush super, to na tie pánske wc si už píšem a aj tie výslužky. Vďaka, si perfektná. 🙂

bessie12
8. máj 2024

@michaela4242 vdaka. Som zvedava ako to cele dopadne. Mam v plane tiez pre hosti nakupit nejake drobnosti. Na papieri je uz vsetko davno naplanovane, ale papier vela znesie. Realita je vela krat uplne ina 🙈 Kedy mas svadbu ? 🙂

really8
8. máj 2024

@michaela4242 harmonogram!! Sprav si harmonogram, idealne co najpodrobnejsi, do ktoreho zapis vsetko od budicka az po vysluzky. Daj ho druzickam, starejsimu a vsetkym co nieco maju na starosti aby si v den svadby nemusela na nic mysliet.

kukuk29
8. máj 2024

@martyzpp darceky pre rodicov ? to prvy krat pocujem 🤔to co sa dava ? 🙊👀

martyzpp
8. máj 2024

@kukuk29 ked som sa vydavala, bolo to v mode 😆. Take drevene srdiecka, na ktorych bol napisany nejaky pekny, dojemny text. Vyrobene na Sashe. Teraz sa to uz asi nerobi 🤷‍♀️.

kukuk29
9. máj 2024

@martyzpp lebo ja som mala svadbu davno a nepocula som o tom este 😂aspon sme dalsie lapace prachu usetrili rodicom😂

michaela4242
autor
9. máj 2024

@kukuk29 ja plánujem dať mamine, textilný kapesnicek. Vyšité tam bude “dnes nevesta, zajtra manželka a však navždy tvoja dcéra” … S láskou M. dávajú sa aj iné darčeky, ale pre mna je toto niečo osobnejšie a pre moju mamu to bude cennejšie. Miluje takéto veci. Ocina už žiaľ nemám.

jankadanka654321
29. máj 2024

@michaela4242 prave preto by som sa vydavala uz len na tajnaca ;)