Muž mi škaredo nadáva, je to dôvod na rozvod?

16. feb 2020

Muz skaredo hresi aj na moju adresu, zacalo to minuly rok, po 2rokoch od sobáša, dovtedy sa celkom drzal, uz som mu dohovarala velakrat, ale nepomohlo. Je tak bohuzial nauceny z domu, u nas sa praveze vobec nenadavalo. Najhorsie, ze tento rok uz nadavam i ja, uz mi proste dochadzaju nervy, je to hrozne, citim sa zle, ze som klesla tak nizko ☹. Mame spolu aj dieta. Je to dovod na rozvod ?

mrkvicka060
16. feb 2020

Urcite by som netolerovala, ze mi muz vulgarne nadava, pre mna by to urcite bol dovod na rozvod. A to dieta to tiez nemusi pocuvat a mysliet si, ze je to normalne, ked mama to toleruje. Raz ti podobne bude nadavat aj tvoje dieta, ak v tom bude vyrastat.

jeliz59
16. feb 2020

Dôvod na rozvod? No u mňa je dôvod na rozvod nevera alkohol gamblerstvo psychické týranie fizicke zatajovanie nemalých peňazí klomstva vonvelkom a závažné....
Nadávanie? No píšeš že nadáva tebe neviem v akom poňatí len tak bezdôvodne len čo otvorí oči ti nadáva a ponižuje? Alebo sa pochitite a vynadate si navzájom neviem ako to máte medzi sebou zaužívané aký máte spôsob života....to by sme museli vidieť a stráviť s Vami istý čas....to sa ťažko hovorí keď nevieme o Vás nič ...absolútne nič....ak ťa to uráža bezdôvodne ti nadáva a celkovo nadáva a neprajes si to vysvetlila si munto a nedokážeš zniesť viac jeho chovanie a hnusi sa ti tak ty najlepšie vieš čo cítiš a ako budeš reagovať....

sara07
16. feb 2020

@jeliz59 prečo by sa mala nechat uražat a ponižovat nadavkami, prečo by to mala znašat, lebo manželia ,??

autor
16. feb 2020

ma to z domu, aj jeho rodicia sa rozviedli pre to iste

jeliz59
16. feb 2020

@sara07 mňa sa pýtaš??? Sa spýtaj autorky

jeliz59
16. feb 2020

ešte raz a dôkladne a pozorne si treba prečítať môj príspevok keď už chces naňho reagovať

janinah
16. feb 2020

Myslím,že tie týrané nešťastnice tiež nezažili hneď bitku,najprv to tak nejako začalo,ak ti vie teraz vynadať,časom ťa znenávidí /dôvod si nájde/ a potom príde prvá facka....Neviem ako sa dá spať s chlapom,ktorý ti predtým vynadá a teraz s aide tváriť,že ťa ľúbi....na tých pár minút sexu a potom znova to isté-nadávky.Dala by som ultimátum,trebárs mesiac,nech sa zmení hoc s pomocou psychologa,potom by som ozaj zvažovala odchod,kvôli sebe a hlavne kvôli dieťaťu.On sa "potatil",tvoj syn bude taký istý a to zrejme nechceš.

autor
16. feb 2020

@janinah citim to velmi podobne. Ako vravim u nas sa nenadavalo. Ako naschval si najdem muza, ktory je uplny opak. Ale dva roky sa drzal. Nerozumiem tomu, ako sa niekto moze takto pretvarovat a tak dlho.

777januska777
16. feb 2020

Ako ti nadáva? Kedy ti nadáva? Je to len tak či v zápale hádky? Ako mu ty nadávaš?

autor
16. feb 2020

Nadava, ked je v strese, alebo sa zle zobudi, alebo ked po nom nieco chcem, aby som ja menej musela, ale pracovity je, aj v domacnosti porobi, pouziva vyrazy je*nuty, alebo povie ty chuderka, dedincanka, je*at ta. tento rok sa to ozaj o trochu zlepsilo, ale mne uz aj pri najmensom jeho slovnom zlyhani rupnu nervy a poviem mu, ze je idiot. Cely rok som sa drzala s nadavkami

sara07
16. feb 2020

@jeliz59 no ja som pochopila že ty ju odsudzuješ za odchod, ty si sa do nej pustila že to nie je dôvod

lula313
16. feb 2020

Mala som takého kamarata cholerika, čo ešte aj svojej babke vedel do p*c vynadať. Ale vedel sa aj ospravedlniť, že je to silnejšie ako on, že to neznamena, že ju nemá rad. Podľa mna by sa s ním trebalo porozpravat. Ja som tiež nervak a keď mi muž povedal, že je mu to nepríjemne, keď kričím, lebo on na to z domu nie je zvyknuty, tiež som sa o dosť skludnila. Tak mu to tak skus podať, že chapes, že to má z domu, ale že ty nie si na nadávky zvyknutá a boli tá pocuvat, keď tá nimi častuje muž, ktorého miluješ a nechceš, aby v takom prostredi vyrastalo vaše dieťa. Veľa závisí, ako mu to podáš, keď správnym tónom, môže to padnúť na úrodnú pôdu..

jeliz59
16. feb 2020

Nienie veru nie :.ak ťa to uráža bezdôvodne ti nadáva a celkovo nadáva a neprajes si to vysvetlila si munto a nedokážeš zniesť viac jeho chovanie a hnusi sa ti tak ty najlepšie vieš čo cítiš a ako budeš reagovať....to znamena 1 mamicka/nemamicka môže napísať utec!!
Druhá vydrz to prejde.... Tretia daj mu pohlavie hrncom....
Ale na koľko je autorka vydatá má dieťa znamená že je dospelá osoba ktorá by mala mať zdravý úsudok....čiže môže tu písať kto chce čo chce...dôležité je čo cíti autorka a čo chce....ona...ako vravím podľa zdravého úsudku adekvátneho jej veku si musi sama vydedukovať záver a ako ide konať....☺️☺️☺️☺️

jeliz59
16. feb 2020

pardon teraz vidím čo ta hlúpa klávesnica napísala malo byť po hlave hrncom 😂😂😂

0silvia0
16. feb 2020

vysvetli mu, ze sa ti ako chlap takymto hresenim urcite zhnusi. Posobi to akoby bol dedinsky buran. Ak nechce prist o tvoju lasku, musi sa zacat kontrolovat. Ked sa mu bude chciet hresit, nech zacne spievat trebars. Povedz mu to pokojne, mierne vtipne a ked nahodou zasa zacne, upozorni ho na to....

bmuller
16. feb 2020

A to ako nadava len tebe, alebo aj kamosom, znamym, sefovi, v obchode... a tak? Alebo sa inde hra na slusneho a doma si pusti hubu na teba? Akokolvek, tento jeho zvyk nie je dobry ani fer. (A ked mu nadavas ty, berie to v pohode, zena moja, ved kludne mi vynadaj do sedlakov a kktov, ze ved doma sme na to boli zvyknuti?)... 😠

maialeo
16. feb 2020

Je... JE to dôvod na rozvod. Kým si nestihnete uklochniť ďalšie dieťa a ďalší príbeh na MK... utekaj.

metuzalem
17. feb 2020

Mna by to tiez dost mrzelo.. ale na rozvod to podla mna nie je. Asi by som mu nenadavala na oplatku, aby sa to nestupnovalo, ale skus mu povedat ze sa ti to nepaci, treba to zakazdym pripominat ako malemu decku. Snad to pomoze ale ak ma taky navyk este z domu, bude to tazke.

hefo
17. feb 2020

Ak máte dieťa, tak sa rozvodom aj tak nedostanete dostatočne ďaleko od seba. Viď posledná kapitola článku:
http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/ko...

autor
17. feb 2020

@bmuller nie vonku nenadava

autor
17. feb 2020

@metuzalem to presne robim

marca12
17. feb 2020

Ajaaj dalsi chudak,ktory si svoje ego riesi na manzelke. Je to smutne,ze ti dokaze povedat take slova. Ak bol z domu zvyknuty,je to prenho prirodzene. Ci je to na rozvod? Ty musis vediet,ci ti stoji za to,aby si cakala,ze sa casom zmeni. Moj oco tiez mame co sa ako decko pamatam kadejako povedal,ale teraz su ako hrdlicky,nepovie jej nic skarede. Takze moze sa aj tvoj miz zmenit. Mozno sa len potrebujete naucit spolu zit a bude to lepsie. Mate toho vela teraz,male dieta je dost velky zasah do chodu domacnosti a nie kazdy to zvlada. Ale tazko povedat,ci je cholerik alebo nie. Ak je vybusny,tak necakaj privelku zmenu.

ivanak49
26. máj 2020

Prvom rade by si ta mal vážiť lebo si matka jeho dieťaťa...určite to nejako rieš sním ci poradňa porozprávať sa sním alebo mu skus povedať ze ak sa nezmení tak požiadaš o rozvod alebo skus odísť na pár dní k rodičom alebo skratka niečo aby si to uvedomil lebo niekedy slová nestačia... Len hlavne sa rozhodni správne kamarátka ma priateľa ktorý jej nadáva stále každý deň že je p..... A ešte stále sním je ze radšej ako byť sama no aký má život keď každý deň niekomu plače do telefónu?

tinapa
26. máj 2020

Podľa mňa nie, ak ho inak miluješ, máš rada..vážiš si ho ako muža a otca.. Chce to asi stále opakovať a opakovať, že ti to prekáža.. Ak sa snaží sa držať, je to na dobrej ceste.. Ak mu to je jedno, tak je problém.. Apeluj na to, že to nie je vhodné hlavne pre dieťa.. Písala si, že ťa nazýva chuderka dedinčanka? To v akom kontexte? Y

autor
2. jún 2020

@tinapa staci, ked nie je po jeho voli, a vtedy sa neovlada a povie strasne veci

tinapa
2. jún 2020

Sama si to zváž- daj na papier pre a proti Vášmu vzťahu a uvidíš.. Na každý prípad nie je správne a normálne, že ti nadáva a že si chce za každú cenu presadiť svoju vôľu...inak je zle. To nie je na mieste.. Navrhni mu poradňu- párovú terapiu alebo nejaké sedenia u psychologičky kvôli zvládaniu jeho neprimeraných emócií. Nenechaj sa deptať.

tinapa
2. jún 2020

Povedz mu, že si to nepraješ, aby sa tak s tebou rozprával, aby ti nadával..

autor
3. jún 2020

@tinapa uz najmenej 20x mu to bolo povedané, jeho otec tak rozprava tiez ☹ bohuzial v zaciatkoch vztahu taky nebol

tinapa
3. jún 2020

To ale nemôže byť ospravedlnenie..že ja za to nemôžem, tak ma naučili. No tak sa to musí odnaučiť, že áno.. A keď nechce, alebo je na teba celkovo agresívny- čo asi aj je- vyvoď dôsledky. Hlavne nezostávaj v tom chorom vzťahu, kde si len handra..prepáč za výraz... Mýlim sa?? Máš nejaké východisko, riešenie?

januska20
3. jún 2020

Pýtaj sa ho ,či sa mu bude páčiť,ak dieťa pôjde do škôlky (keď ešte nechodí) a takýto slovník bude používať v škôlke. Lebo dieťa všetko vníma, učí sa od Vás.
Skús sa ho spýtať ,či sa nebude hanbiť,keď mu učiteľka bude vysvetľovať aký slovník používa jeho dieťa.
Koho vizitka to bude?
„Netreba veľmi vychovávať, treba pekne žiť, dieťa sa pridá. Keď sa sťažujem na vlastné deti, tak sa vlastne sťažujem na to, ako som ich vychoval, ako som s nimi žil.“