Musím volať na hostinu k 1 sv. príjimaniu vlastných súrodencov? Nestačia krstný rodičia a starí rodičia?
@henrietta77 ahoj, môj brácho, keď mala jeho dcérka 1.sv. prijímanie, pozval starých rodičov, krstných rodičov, nás - svojich súrodencov a súrodencov jeho manželky...🙂 to znamená, že ak sa so svojimi súrodencami stretávaš pri iných oslavách a slávnostných príležitostiach, určite by si ich mala pozvať ...😉 ak spolu nezyknete oslavovať...stačí, že im povieš, že máte 1. sv. prijímanie🙂 ... PS:...ale inak to, či ich pozveš alebo nie, záleží len a len na tebe...
brácho mal krst dcérky pozvali iba jej rodinu a mojich rodičov, trošku ma to mrzelo al mám o 5 dni mladšiu dcérku tak mi to aj vyhhovovalo. ak ich chceš pozvať, pozvi a hlavne ak na to máš peniažky ked pôjdete na obed ak nie nepozývaj mala by to byť udalosť tvojej rodiny nie širších pribuzných
nemusíš,ale ak áno,tak všetkých a aj manželových,a to by už vás asi bolo dosť,takže nie,netreba...ja som popzývala,ale mám len dvoch a manželova sestra žije na sibíri
nechápem, prečo sa to pýtaš tu, ved to by si mala vedieť ty sama, podľa toho aké máte vzťahy a zvyky v rodine... v žiadnom zákone nevyšlo napísané, kto sa musí a kto nemusí volať na akú hostinu- podľa mňa je milé a slušné ich pozvať, ak máte však vlažné či nedajbože zlé vzťahy, tak ich pozyvať vlastne nemá zmysel