Musím volať na 1. sväté príjímanie súrodencov?

henrietta77
4. okt 2013

Musím volať na hostinu k 1 sv. príjimaniu vlastných súrodencov? Nestačia krstný rodičia a starí rodičia?

fra
4. okt 2013

nechápem, prečo sa to pýtaš tu, ved to by si mala vedieť ty sama, podľa toho aké máte vzťahy a zvyky v rodine... v žiadnom zákone nevyšlo napísané, kto sa musí a kto nemusí volať na akú hostinu- podľa mňa je milé a slušné ich pozvať, ak máte však vlažné či nedajbože zlé vzťahy, tak ich pozyvať vlastne nemá zmysel

sissy27
4. okt 2013

musíš len umrieť, asi tak...... ostatné máš na výber, a tak,ako písala @fra, ty musíš vedieť, aké máte vzťahy a zvyky...

ivett1
4. okt 2013

@henrietta77 ahoj, môj brácho, keď mala jeho dcérka 1.sv. prijímanie, pozval starých rodičov, krstných rodičov, nás - svojich súrodencov a súrodencov jeho manželky...🙂 to znamená, že ak sa so svojimi súrodencami stretávaš pri iných oslavách a slávnostných príležitostiach, určite by si ich mala pozvať ...😉 ak spolu nezyknete oslavovať...stačí, že im povieš, že máte 1. sv. prijímanie🙂 ... PS:...ale inak to, či ich pozveš alebo nie, záleží len a len na tebe...

elise
4. okt 2013

brácho mal krst dcérky pozvali iba jej rodinu a mojich rodičov, trošku ma to mrzelo al mám o 5 dni mladšiu dcérku tak mi to aj vyhhovovalo. ak ich chceš pozvať, pozvi a hlavne ak na to máš peniažky ked pôjdete na obed ak nie nepozývaj mala by to byť udalosť tvojej rodiny nie širších pribuzných

janinah
4. okt 2013

nemusíš,ale ak áno,tak všetkých a aj manželových,a to by už vás asi bolo dosť,takže nie,netreba...ja som popzývala,ale mám len dvoch a manželova sestra žije na sibíri