Ahojte, nekrstili ste niekto svojho drobca v presove vo velkom kostole sv. mikulasa? potrebujem vediet ci si tam vyzaduju aby mali krstnu rodicia birmovku, ja a priatel mame, aj krstny otec, len sestra, ktoru chcem ako krstnu mamu, birmovku nema.
Dakujem
mala by ma aj birmovku, ale ako pisu vyssie, vsetko zavisi od konkretneho farara
@petka3012 co poznam fararov tam.. a co som o nich pocula.. tak musi byt. v sobotu som sa bavila s jednym knazom.. z galanty.. a ten povedal.. a v tom mal pravdu, aj ked aj mne to nehralo do karat, lebo sestra tiez nemala.. a sme len vybavili., ze mal by mat krstny rodic.. pretoze slubuje,ze bude viest dieta ku krestanskemu zivotu.. a ked nema birmovku.. tak tomu cloveku zjavne nechyba... tak tiez som mala malu dusu.. ked mi tohovoril.. 🙂
že nie ste zobratí, to nevadí? Poznám aj takého, čo nepokrstí dieťa nezobratým rodičom.
Dakujem za odpovede, pisala som tam meil a odpisali mi, ze v ziadnom pripade nepokrstia, kedze nie sme zobrati a krstna mama nema birmovku, takze hladame inde 😒
krstný rodičia musia mat birmovku, záleži od farárov.
To, že nie ste zobratí, by nemal byť problém. Každé dieťa má právo na krst - aspoň podľa nášho kňaza. Ale birmovka krstného rodiča by mala byť - je to vlastne vstup do kresťanskej "dospelosti" a krstný rodič sľubuje pri krste, že bude dieťaťu vo viere príkladom. Ale záleží od kňaza, niektorí sú naozaj ústretoví. Aspoň tí naši 😉
Znami chceli byt krstnymi rodicmi ale ani jeďen z nich, ani rodicia dietata nemali birmovku, farar dostal do vacku a dieta je pokrstene 😎 Tak to na Slovensku chodi..
neviem či konkretne tam maju ine poziadavky ale všeobecne platí, že stačí ak má krstný rodič krst.