musia byt saty na prve sväte prijimanie biele,alebo mozu byt aj farby champagner?
Urcite cisto Biele 😉
fuuuha dobra otazka, lebo ani ja neviem na nu odpoved, no ja som mala biele urcite....(manzel sa tu smeje ze ked mal on tak u nich ciganky mali champagne lebo ta biela bola total vytahana 😀) ale to len tak okrajovo...Ja si myslim ze sa radsej porad, ale smotanove urcite by mohli byt, champagne je skor do zlta...
Biele, hlavne spytaj sa na to knaza... ale isto ti povie, ze biele, lebo nebude mat ani sajnu, co je champagner 🙂 Skus si predstavit este, ze vsetky deti maju biele a jedno na ine, to bude hned "kricat" a dievcatko moze byt z toho potom smutne, ak sa najde niekto, kto jej to bude vyhadzovat na oci...
Je to o symbolike, biela ako je uz napisane, symbolizuje cistotu, co symbolizuje zlta neviem, ale asi nic co suvisi s 1.sv.prijimanim
ja som velmi kreativna a milujem originalitu, avsak niekedy je dobre sa prisposobit a drzat tradicii ak maju vyznam ..... biela je symbolom panenskej cistoty a preto maju deticky biele saticky, ale toto ti uz ine mammicky napisali, niekde napr v taliansku sa dodrzuje aj tradicia venceka z bielych kvietkov, rovnaky symbol, aj dlhe rukavy a saty takmer po zem, ako symbol cudnosti atd.
.... ja chcem skor poukazat na iny rozmer, nemalo by sa opomenut pri vsetkych tych pripravach, satach a kadernickach, daroch a hostinach a celom cirkuse okolo na pohodlie dietatka, my uz sme so starsim prijimanie mali a videli sme dievcatko, co sa v satockach nevedelo posadit ani pohnut a o dychani z plnych pluc mohla chuda len snivat a jedneho chlapceka do krvi otlacili topanocky ..... pohodlie dietata by som dala na druhe miesto a na to prve samotny akt prijimania o ten duchovny rozmer predsa ide, ci nie???
Určite biela.Je to tradícia od nepamäti.Biela symbolizuje čistotu,nevinnosť a tie dievčatká také naozaj sú 🙂
mali by byt biele
symbolizuju rucho zbielene v barankovej krvi