Ahojte baby. Musia byť krstný rodičia katolíci pokiaľ chceme mať katolícky krst?? Nemohol by byť jeden evanielik??
Presne ako pise @sabina1975 do bodky
@zgamd ak je jeden krstný rodič katolík, ktorý má všetky sviatosti (krst, birmovku, a pokiaľ je sobášený, tak v katolíckom kostole), tak druhý môže byť aj evanjelik, ale je písaný ako svedok krstu.
Ďakujem baby
Moja dcerka ma 9mesiace a krstnu mame katolicku a krstneho jej manzela evanielika.
u nas to tak je svagrina je evanjelik teda je len svedok krstu brat je krstny ale deti ich oboch budu volat krstny bez rozdielu 😉
vsetko zalezi od farara. Ja som bola teraz synovcovi a dovolil aj ked nemam vsetky sviatosti...
Ďakujem baby za informácie ☺ Ešte dúfam že bude kňaz zhovievavý lebo by sme chceli krstiť po veľkej noci až vtedy sa dostaneme na Slovensko a nie sme zosobášeny. Svadba bude až O pár mesiacov neskôr.... O mesiac budeme múdrejší
Dievcata ja mam trosku obavy ci s krstom nebudeme mat problem. S priatelom sme obaja rozvedeni a sice mame v plane sa vziat,no najskor o rok v lete a na urade. Ja som rimokatolicka, on je grekokatolik a rovnako grekokatolici su aj krstni rodicia. Krstna mamina je slobodna a krstny otec zenaty. Dietatko by sme chceli krstit v rimokatolickom kostole. Myslite ze to bude ok?
@zgamd krstila som pred cca 1,5 rokom a u nas mohol byt krstny len clovek co ma vsetky sviatosti a dosiahol dospelost iny moze byt len ako svedok pri krste