Ahojte, chcela by som sa vás opýtať či je možné aby môjmu drobcovi šli za krstných rodičov osoby ktoré sú rozdielneho vierovyznania ak chcem drobca pokrstiť v kostole ( uvediem príklad krstná by bola gregokatolicka a krstný rimokatolik ) za odpoveď vopred ďakujem ❤
V tomto prípade je to úplne ok. Ehm, ešte oprava krstní rodičia
Úplne v pohode, ja krstná rimo a krstný greko a krstilo sa greko
@pribinak ospravedlňujem sa 🤣 ale T9 a samoprepisuje viem ze nominativ pluralu je i 🤣🤣
@petka1402 aj keď krstný otec nemá birmovku ?
Ja ako krstná nemám, krstný greko ma birmovku pri krste, nebol problém
rim. a grek. by malo byť jedno ale birmovka je podmienkou aspoň u jedného z krstných rodičov
birmovku (myropomazanie) má gréckokatolík pri krste, takže ak máte jedného gréko, nemal by byť problém ani s tým ;)
Ci rimo ci greko to je jedno, je to katolicka cirkev len vychodny a zapadny obrad, vierouka rovnaka, papez. My sme rodina mix greko rimo a ziadny problem.
Ved daj presnu situaciu, nie napriklad. Ak je grkat a rkat, stale je to katolicka cirkev, nie je to ine vierovyznanie. Iba iný obrad toho istého vierovyznania.
A birmovku maju mat podla cirkevneho prava obaja. Ak niekto nema, je to rovnake ako ked sa 16 rocny chvali, ze mu predali cigarety = legalne to nie je ale stat sa to stava
Ak sa jedna naozaj o rimsko a grecko kat. cirkev, tak tam je to uplne jedno. Cize tam by nemal byt ziaden problem.