Dobry den , mozu byt dve krstne mamy u krestanov bez muzskeho clena zastupeneho ?
Ked saa nieco stane rodicom a babkom , dedovi
Vychovavaju ich ptm krstny rodicia deti ?
Dve ženy sú ok.
Nie, krstní rodičia nemaju žiadny právny nárok na dieťa.
Ak sa v prípade úmrtia rodičov chcú starať o dieťa, budú si musieť požiadať o NOS tak ako akýkoľvek ini príbuzní
u katolikov bud jeden krstny rodic alebo zena a muz, nemozu byt dve zeny
v pripade, ze sa o deti musi niekto postarat, ked rodicia nemozu, rozhoduje sud
@janetinka27 ja som katolík a sestrinej malej sme šli za krstnú 2 ženy. No bolo to v Nemecku, čiže to neni podľa mňa problém. Len ktovie ako sa k tomu stavia konkrétna farnosť na Slovensku.
@malarybka3 niektore farnosti na Slovensku maju problem aj s jednou, no nevydatou zenou, zial....
@malarybka3 v nemecku neviem ako to je, na slovensku dve zeny u katolikov nemozu byt.
V Nemecku sa často vo svojich aktivitách nenechávajú rušiť oficiálnym katolíckym učením...
Na dve ženy sa treba spýtať farára, niektorí súhlasia, iní nie. Okrem sk som sa nestretla s tým, že by to mal byť problém. Právne nemajú krstni rodičia žiadne práva ani povinnosti, ide čisto o morálnu "funkciu"
hovori o tom kodex kanonickeho prava, kanon 873. neviem, preco by sa to malo "ved sa opytajte" robit inak
Mal by byť jeden muž, jedna žena. My ale máme 2 ženy - jedna oficiálna krstná, druhá zapísaná ako svedok krstu, voláme ich obe "krstná". (Len pre ujasnenie, nie sú to lesbičky, len jedna je moja sestra, druhá neter a sú krstné mojej dcérke).
V prípade, že sa rodičom niečo stane, o deťoch rozhoduje súd a umiestňuje ich do najbližšej rodiny, nie automaticky krstným rodičom.
Krstni rodičia sa zavezuju ze budu pomahat rodičom s vychovov vo viere - nie so starostlivostou(aj ked dobrovolne mozu). Nie je ziadna pravna povinnost sa o deti starat po smrti ridicov skor moralna.
jedna bude krstná a jedna svedok krstu.
Píšeš o krestanoch... Hovoríš o katolíkochh alebo evanjelikoch?.... Teoreticky by 2 ženy nemal byt problém skôr sa farár môže pýtať prečo prave 2 ženy a hlavne ci spĺňajú potrebné kritériá.... A ako tu už bolo viackrát spomínané, nie sme v americkom filme takže deti zveruje súd väčšinou najbližšej rodine a teda napr starí rodicia, ujovia, tety atď...
Nie, krst nie je žiaden právny úkon