Môžem robiť v piatok oslavu pre 9 deti?

lucik1412
14. okt 2020

Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.

veronikaszabova
14. okt 2020

@lucik1412 jasne, ze zrusit 🤦‍♀️

felycity
14. okt 2020

oficiálne nemôžeš, Platí max 6 osôb, odporúčanie je neorganizovať oslavy, nechcem tu robiť morálne okienko, ale faktom ostáva, ak nezačneme každý od seba, nedivme sa, že nám štát dáva trvrdé ekonomické opatrenie, kde poniektorí budú za chvíľu bojovať o holú existenciu

veronikaszabova
14. okt 2020

A to nie som ziadna hysterka, co sedi len doma momentalne. Ale osobne by som svoje dieta na oslavu s kamaratmi nepustila.

sylvia36
14. okt 2020

ja by som ju zrušila, momentálne nie je vhodná doba na to. Pochybujem, žeby mali deti rúška na oslave a netreba pokúšať osud a potom lamentovať

mirkava
14. okt 2020

@lucik1412 ak su to spoluziaci zo skoly tak by som mozno nerusila, ale ak sa nestretavaju denne zrusila by som

veronikaszabova
14. okt 2020

@mirkava ved je zakaz zhromazdovania 🤦‍♀️

lucka_ke
14. okt 2020

Zároveň sa s účinnosťou od 1. októbra 2020 do odvolania podľa § 48 ods. 4 písm. d)
zákona č. 355/2007 Z. z. všetkým fyzickým osobám, fyzickým osobám – podnikateľom a
právnickým osobám výslovne zakazuje usporadúvať hromadné podujatia spoločenského charakteru (svadobné hostiny, oslavy, plesy, kary, stužkové slávnosti a pod.).

lucik1412
autor
14. okt 2020

Deti sú v školskej družine bez rúška čo je tiež na zamyslenie. Ale nebola som si istá pri deťoch ako to platí. Pravdaže nechcem porušovať žiadne pravidlá ináč by som sem nepísala to dá logiku.

lucka_ke
14. okt 2020

rúška sú povinné aj v družine

lucik1412
autor
14. okt 2020

Nemajú ich nasadené iba cez vyučovanie

lucka_ke
14. okt 2020

od 15.10. budú povinné aj pre 1. stupeň

lucik1412
autor
14. okt 2020

Sú to iba spolužiaci. V rodine sme oslavili predtým. Narodeniny už dcérka mala.

lucik1412
autor
14. okt 2020

Chceli sme ísť ku koníkom jazdiť ale nakoľko nám počasie nepraje chcela privítať aspoň pár kamarátiek doma.

monika2605
14. okt 2020

@lucik1412 samozrejme, ze zrusit je zakaz zhromazdovania sa. Deti maju mat ruska aj v druzine.. iba v skolke su odporucane

sissy27
14. okt 2020

@lucik1412 ak sú to spolužiaci, tak nevidím problém v tom aby sa stretli aj po škole. Aj keď ja osobne by som nevidela problém ani keby neboli spolužiaci - to zas bude hejtov 😀
ale teda nariadenia sú aké sú no...

dzina007
14. okt 2020

kym ta nikto neuda tak mozes.. 😉
ale inak oficialne le 6 ludi pokope - cize ty, dcerka a 4 spoluziacky

kate_cs
14. okt 2020

Deti by mali vidieť v nás príklad, že dodržujeme pravidlá. Ja by som oslavu zrušila. A aj som tak urobila. Syn má koncom mesiaca 2 roky, mala prísť len rodina, ale zrušili sme to. Uvidíme aká bude časom situácia a stretneme sa inokedy.

solange7
14. okt 2020

Ja by som svoje dieta k znamym do bytu/domu na oslavu nepustila. Jednak je to riziko, jednak je to porusenie nariadenia. Toto ak bude robit kazdy druhy, tak budeme sediet doma kazdeho pol roka. Chudaci casnici/kuchari atd.

lucka_ke
14. okt 2020

aj môj syn mal narodky minulý týždeň a oslávili sme doma bez kamarátov, žiaľ, a myslím si, že ak tie mamky majú v hlave rozum tak by deti ani nepustili

mondolina
14. okt 2020

Zredukovala by som počet resp. by som zrušila oslavu nech nie je ľúto nikomu.

janinah
14. okt 2020

Nemám slov...asi malo všade hovoria o rizikách....kebyže tá poznám.tak tá nahlásim policajtom

lucik1412
autor
14. okt 2020

No synovu oslavu som v marci zrusila a vtedy to bolo ine vsetci boli v strachu z 20 nakazenych. Teraz je situacia 200x horsia a deti chodia do skoly a ucutelia im dovoluju byt s ruskom na pol nosa. Syn bol uz 2x chory odkedy chodi do skoly a doktorka nas neposlala na testy (mal teplotu 37.5) a po odozneni teploty nas poslala do skoly. Takze ja sa snazim ich chranit a som za blbu lebo mi zo skoly donesu slaky. Takze len tolko k opatreniam co sa maju dodrziavat.

ibrunova
14. okt 2020

Kľudne, aj pre 50 ľudí, však čo tam po nejakých opatreniach.. potom sa budeme diviť, že tu bude zákaz vychádzania a potom budeme snáď všetci spokojní 🙂

lucka_ke
14. okt 2020

@lucik1412 a prečo asi je situácia 200x horšia?

ibrunova
14. okt 2020

@lucik1412 ak je situácia 200x horšia, tak asi nerobím oslavy, či ako?

lucik1412
autor
14. okt 2020

@janinah kludne ti poslem adresu ak ti to spravi radost

veronikaszabova
14. okt 2020

@lucik1412 s prepacenim si series do huby - synovu oslavu si zrusila a teraz, ked je situacia alarmujuca, tak dupkas ako mala? 🤦‍♀️ nemam slov....
Potom sa necudujme, ze nas chce Matelko pozatvarat doma!!

solange7
14. okt 2020

@lucik1412 no veru posli prosim.

lucik1412
autor
14. okt 2020

@lucka_ke cele leto sme boli doma, v prirode nikde sme neboli a deti boli hned po prichode do kolektivu chore. Cela trieda je uz 2x chora. Teraz su zdravi, ja som zdrava, na home office a bude nas 6.

lucka_ke
14. okt 2020

vy ste boli doma, ale spolužiaci nie... rovnako ako pol republiky
navyše je jeseň a čas viróz, každý rok sú deti na jeseň choré (sople, kašeľ)
tak si to spoj a máš výsledok