Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.
oficiálne nemôžeš, Platí max 6 osôb, odporúčanie je neorganizovať oslavy, nechcem tu robiť morálne okienko, ale faktom ostáva, ak nezačneme každý od seba, nedivme sa, že nám štát dáva trvrdé ekonomické opatrenie, kde poniektorí budú za chvíľu bojovať o holú existenciu
A to nie som ziadna hysterka, co sedi len doma momentalne. Ale osobne by som svoje dieta na oslavu s kamaratmi nepustila.
ja by som ju zrušila, momentálne nie je vhodná doba na to. Pochybujem, žeby mali deti rúška na oslave a netreba pokúšať osud a potom lamentovať
@mirkava ved je zakaz zhromazdovania 🤦♀️
Zároveň sa s účinnosťou od 1. októbra 2020 do odvolania podľa § 48 ods. 4 písm. d)
zákona č. 355/2007 Z. z. všetkým fyzickým osobám, fyzickým osobám – podnikateľom a
právnickým osobám výslovne zakazuje usporadúvať hromadné podujatia spoločenského charakteru (svadobné hostiny, oslavy, plesy, kary, stužkové slávnosti a pod.).
Deti sú v školskej družine bez rúška čo je tiež na zamyslenie. Ale nebola som si istá pri deťoch ako to platí. Pravdaže nechcem porušovať žiadne pravidlá ináč by som sem nepísala to dá logiku.
rúška sú povinné aj v družine
Nemajú ich nasadené iba cez vyučovanie
od 15.10. budú povinné aj pre 1. stupeň
Sú to iba spolužiaci. V rodine sme oslavili predtým. Narodeniny už dcérka mala.
Chceli sme ísť ku koníkom jazdiť ale nakoľko nám počasie nepraje chcela privítať aspoň pár kamarátiek doma.
@lucik1412 samozrejme, ze zrusit je zakaz zhromazdovania sa. Deti maju mat ruska aj v druzine.. iba v skolke su odporucane
kym ta nikto neuda tak mozes.. 😉
ale inak oficialne le 6 ludi pokope - cize ty, dcerka a 4 spoluziacky
Deti by mali vidieť v nás príklad, že dodržujeme pravidlá. Ja by som oslavu zrušila. A aj som tak urobila. Syn má koncom mesiaca 2 roky, mala prísť len rodina, ale zrušili sme to. Uvidíme aká bude časom situácia a stretneme sa inokedy.
Ja by som svoje dieta k znamym do bytu/domu na oslavu nepustila. Jednak je to riziko, jednak je to porusenie nariadenia. Toto ak bude robit kazdy druhy, tak budeme sediet doma kazdeho pol roka. Chudaci casnici/kuchari atd.
aj môj syn mal narodky minulý týždeň a oslávili sme doma bez kamarátov, žiaľ, a myslím si, že ak tie mamky majú v hlave rozum tak by deti ani nepustili
Zredukovala by som počet resp. by som zrušila oslavu nech nie je ľúto nikomu.
Nemám slov...asi malo všade hovoria o rizikách....kebyže tá poznám.tak tá nahlásim policajtom
No synovu oslavu som v marci zrusila a vtedy to bolo ine vsetci boli v strachu z 20 nakazenych. Teraz je situacia 200x horsia a deti chodia do skoly a ucutelia im dovoluju byt s ruskom na pol nosa. Syn bol uz 2x chory odkedy chodi do skoly a doktorka nas neposlala na testy (mal teplotu 37.5) a po odozneni teploty nas poslala do skoly. Takze ja sa snazim ich chranit a som za blbu lebo mi zo skoly donesu slaky. Takze len tolko k opatreniam co sa maju dodrziavat.
Kľudne, aj pre 50 ľudí, však čo tam po nejakých opatreniach.. potom sa budeme diviť, že tu bude zákaz vychádzania a potom budeme snáď všetci spokojní 🙂
@lucik1412 s prepacenim si series do huby - synovu oslavu si zrusila a teraz, ked je situacia alarmujuca, tak dupkas ako mala? 🤦♀️ nemam slov....
Potom sa necudujme, ze nas chce Matelko pozatvarat doma!!
vy ste boli doma, ale spolužiaci nie... rovnako ako pol republiky
navyše je jeseň a čas viróz, každý rok sú deti na jeseň choré (sople, kašeľ)
tak si to spoj a máš výsledok
@lucik1412 jasne, ze zrusit 🤦♀️