Ahojte, viete mi niekto poradiť ako to funguje...bola som rozvedená, ale teraz som druhýkrát vydatá môžem byť krstná mama ? Lebo vraj rozvedený nemôže byť nikdy krsny rodič,neviem ako to zistiť
Ahoj a ako si teraz vydata? Bol niektory sobas cirkevny? Ak druhy bol cirkevny,potom by si krstou byt mohla. Ak zijes teraz v "nesviatostnom" manzelstve,potom nemozes byt krstnou.
@lenuska9999 ahoj, ano, staci ak ma jeden krstny rodic birmovku, ten druhy je potom svedok krstu
@janetinka27 druhýkrát som mala na úrade sobáš....birmovku mam
Podla kanonickeho prava nie. Nemozes byt zapisana ako krstny rodic. Ale mozes byt ako "svedok krstu". Vela knazov to takto obchadza a neunuva sa vysvetlovat rozdiel. A koniec koncov, niekedy je menej podstatne co je na papieri, ale co clovek robi v zivote.
potom nemozes byt krstna, ale mozes tak k dietatu pristupovat. pripadne, budes svedok krstu, pricom krstny bude ten, kto bude podmienky splnat, cize vek, birmovka a sviatostne manzelstvo (alebo slobodny nezijuci s partnerom v domacnosti) atd
Tak krstný rodič ma vychovávať svoje krstňa vo viere a byt rozvedená je v rozpore s náboženstvom. Čiže preto nemá byť krstný rodič rozvedený. Ale podla mňa veľa záleží aj od konkrétneho farára aký má k tomu prístup on. Vo všeobecnosti som si všimla, že seleziani nie sú tak prísny ako "obyčajný" rimo katolíci. Nam napr povolil farár to, že stačilo aby mal len jeden z krstných rodičov birmovku