Môže sa 17-ročná vydávať v kostole?

19. sep 2024

Ahojte baby, chcem sa spýtať keď pár chce v 17tke a 20tke spraviť svadbu v kostole tak môže ta žena sa zobrať s tým chlapom v kostole kým nemá 18r? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
PS. Není to môj prípad!!!!

eleanor2510
19. sep 2024

Nemôže, svadba neplnoletej osoby (od 16) je povolena v závažných prípadoch (tehotenstvo) a musi ju schváliť súd

kavasmliekom
19. sep 2024

Len po schválení súdu. Myslím si, však, že kým by bol súd, aj budeš mať 18 🙂

pinkgirl
19. sep 2024

Na sobáš musia byť osoby plnoleté. Neplnoletej osobe musí súd udeliť povolenie samozrejme za splnenia podmienok pre takýto sobáš.

mariska1989
19. sep 2024

Nie . I keď by ma zaujimalo že ako sú dlho keď v 17 už dievča by chcelo svadbu 🙈 študuješ? ( Podľa mňa ty chceš a nie že to není tvoj prípad )

autor
19. sep 2024

@mariska1989 nie není to môj prípad a normálne sa to pýtam☺️

mariska1989
19. sep 2024

Koľko sú vo vzťahu spolu a prečo sa chce potom v 17 vydávať,,?🤔

sasesoe
19. sep 2024

Podla cirkevného práva tiež stačí vek 16r, pokiaľ to schváli súd SR, tak je to OK

autor
19. sep 2024

@mariska1989 tak len kvôli tomu že sa milujú natoľko že sa chcú sobášiť

olimuc
20. sep 2024

Je uzasne byt v takom veku, uzasne sa milovat a mat iluzie … a v 30 padnut na hubu a riesit nulitu cirkevneho sobasa a dohadovat sa s neviem kym. Ked oni nemaju rozum … aspon ichrodicia by mohli mat - nech chvilu pockaju. V 17 ani vzdelanie, ani praca len motyle v bruchu 🤦‍♀️

elli333
20. sep 2024

Joj moja zlata v 17ke a v 20ke sa velmi lahko miluje natolko, ze si ludia myslia, ze to bude "navzdy". Mozno aj bude, ale vytriezvenie skor ci neskor pride. Neodporucam svadbu v kostole v takom veku, nehovoriac o tom, ze ju musi schvalit sud a kym schvali tak uz dievca tych 18 mat bude, cize je to uplne zbytocne. Treba pockat...odporucam tak do 35 🤣

rorino
20. sep 2024

No,ak majú hlavný dôvod,že sa tak neskutočne milujú,tak to vydržia do jej 18.Toto by asi ako závažný argument na súde neobstálo.A tých pár mesiacov do 18.narodenin aspoň preverí ich vzťah.

ahhola
20. sep 2024

Urcite moze, (babka mojej babky sa vydavala 15.rocna,lebo bolo treba spojit grunty)

Ale nech sa neberu ani v kostole, ani na urade, ani na luke ani nikde....💔
Lebo z toho pozera na 99%rozvod a ten bude na sude, to je jedina itota.

margotka17
20. sep 2024

A podľa teba je fakt toto ten rychly dôvod na rýchly sobáš v 17 tich??? To, keď sa nevydá v 17 tich, tak v 18 ich ho už bude milovať menej? Či ešte viac? Ľudia, tam treba zdravý rozum, myslím si, že aj farár by krútil hlavou 😌

mk22
20. sep 2024

Mam 17r dcéru, Véd to ani nevie co je život 😅
By ma odvalilo, že vydávať..

betulinka1
20. sep 2024

Bez súhlasu súdu nemože. Googli dôvody, kedy ti to súd povolí. Ak si tak nabožensky založená zbehni sa o tom porozprávať s farárom. Farár sa na túto tému s tebou rád porozpráva. Povedz mu po čom túžiš ako to cítiš.

liliput12
20. sep 2024

17 roční svadbu kostole . 😂😂😂😂

h2
20. sep 2024

Hádam si nemyslíte, že sa chcú brať, lebo sa tak neskonale milujú! Stavím sa, že mladá je tehotná. Aký iný dôvod by im bránil počkať aspoň do jej 18-tky?

januska12323
20. sep 2024

Keby si každá brala prvého frajera to strednej školy asi by sme mali 70% rozvodovosť. To nikto v ich okolí nemá rozum?

leila34
20. sep 2024

Mám známu, ktorá sa vydávala ako 16 ročná (samozrejme bola tehotná). Dnes má už po 50tke, 4 deti (už aj nejaké vnúčatá) a stále sa majú s mužom tak radi ako na začiatku 🙂
Áno, je určite rozumnejšie počkať, ja len že nie vždy to musí končiť rozvodom 😉

elli333
20. sep 2024

@leila34 jasne, ze to nemusi skoncit rozvodom, ale je to dost pravdepodobne kedze 17 a dokonca este aj 20rocny clovek je stale osobnost vo vyvine, zmeni sa u nich este velmi vela veci plus kedysi to bolo trosku ine, dnes je tolko moznosti cestovania, studia kdekolvek na svete. Kedysi boli sobase v tomto veku normalne a ludia spolu zostali, mali kopec deti a bolo im tak dobre, ale bude to dobre aj pre dnesnu mladez? Pre niekoho mozno ano, ale dovolim si tvrdit, ze pre male percento. Plus v takom veku tipujem, ze si myslia, ze sa " miluju" lebo maju motylikov v brusku, ale dovolim si tvrdit, ze skutocna laska ma od tych motylikov daleko, ale to tak mladi ludia nemaju este odkial vediet a je to tak aj spravne, len nech sa nesobasia tak skoro z takychto dovodov. Ja by som sa to mojej dcere snazila vyhovorit keby ju take nieco napadlo, aj ked zase kazdy tlak vyvola protitlak a mozno by som ju mojim nesuhlasom v tej svadbe len utvrdila 🙈, ale tlkla by som si hlavu o stenu keby sa to mojej dcere stalo 😅

cacianka
20. sep 2024

@olimuc nepreháňaj, už v 25 😉

kate_cs
20. sep 2024

Môj spolužiak mal svadbu v kostole. On už mal 18, bol tretiak na gymnáziu a ona nemala ešte 18. a museli vybaviť nejaké povolenie na sobáš. Bola tehotná. Ale svadbu v kostole mali.
To, že sa manželstvo rozpadlo asi nikoho neprekvapuje.
On zničený život, lebo samozrejme nemohol ísť na VŠ ale do fabriky aby uživil rodinu, kto zamestná čerstvého absolventa gymnázia? Spoznali sa na náboženskej olympiáde, teraz ako dospelej mi to príde celé až komické, vtedy vôbec.

zuzik1407
20. sep 2024

Prosím Vás ,,,odhovorte ich....ja som sa vydávala ako čerstvá 19stka.Tiez som si myslela ,že navždy,ako sa milujeme.Ked prišlo dieťa,,,,už boli iné problémy,na ktoré sme niejak neboli pripravení......po 13rokoch sme sa rozviedli.Uz mu jedna nestačila,chcel skúsiť aj iné ženy 🙄🙄🙄🤣🤣🤣🤣🤣🤣Boli sme mladí,,nevybujarení,,,,,Chodili sme spolu od 15 .😁😁😁😁

mariska1989
20. sep 2024

V 17 a pravá láska 🙈🙈🙈🙈🙈

dadka1997
21. sep 2024

A kolko su spolu, keď uz sa chcú brať ? Joj deti, máte krasne predstavy, iluzia lasky.. aj bez papiera sa môžte milovať.. doštudujte,nájdite si prácu, spravte si svoje hniezdočko - začnite spolu bývať, a keď si na sebe zvyknete, naučíte sa spolu fungovať, potom mozte uvažovat o svadbe a o deťoch... niet sa kam ponáhlať

ahhola
21. sep 2024

@kate_cs no, zase nelrehanaj😅ak mal na VS, mohol promovat aj 30.rocny,aj 40. a z decka mozno mat aj radost, nie len starost. Tak sa rozviedli z mladickej nerozvaznosti, kolki sa beru zreli, po dlhoriocnom poznani a do roka rozvod...
Druhy krat sa mohol ozenit "s rozumom" ako jeden od nas s dcerou majitela stavebnin, ktory sa vyjadril, ze sa skor zeni s jej rodinou, ako s nou.

kate_cs
21. sep 2024

@ahhola nepreháňam, toto som videla. Chalan bol šikovný, ale nešiel na vš lebo sa musel postarať o rodinu. Nemal rodinu, ktorá by ich živila a on by mohol študovať. Zostal zatrpknutý. Mávame stretavky, vidím ako ďalej išiel jeho život.
Za mna? Toto rozhodnutie mu ho pokazilo. Nech si hovorí kto chce, čo chce, ja to vidím v jeho prípade takto.

kikusenka1
23. sep 2024

Ja osobne si myslím ze svadba do 25 aj tak konci rozvodom. Ano aj v neskoršom veku a nie je to pravidlo. A myslím si ze ani tehotensko v 17 nie je dôvod na svadbu. Pretože skôr či neskôr sa aj tak rozvedu

alexis617
1. okt 2024

No môj syn má 24 na VŠ a na svadbu bez finančného zabezpečenia ani len nepomyslí to njeje len tak kde budú bývať a ten chlapec v 20 má prácu alebo je tesne po škole veď deťom ani len úver na byt nikdo nedá a budú rodičom len na krku