Je to velmi zvlastna situacia, a velmi s tymto nesuhlasim, a pride mi to take "na silu, niekto silou mocou chce dat troch krstnych svojmu dietatu.. Dakujem za nejake odpovede, i ked myslim, ze este sa asi nikto s tymto nestretol :D
no krstni rodicia mozu byt pokial ja viem, iba dvaja- jeden muz a jedna zena. Potom moze byt akurat tak svedok pri krste(to sa robi ked napr jeden z krstnych rodicov nema birmovku) ale pride mi to zbytocne, naco? 🙂
dnes je mozne skoro vsetko 😀
Sestrine dvojicky mali krst minulu nedelu..dievcatku som krstna ja s muzom a chlapcekovi jej svagrina s muzom🙂 cize sme styria..tak myslim, ze jedno moze mat 3 v pohode 🙂
@holubicka28, ste štyria dvom deťom, to je normálne. Ale @lauberge, načo traja krstní?!? To sa neviete rozhodnúť, že koho? Tak s tým som sa ešte nestretla. A nebudete potom chcieť aj dvoch-troch birmovných?
Akoze nestretol? Ja sa s tym stretavam uz roky. u nas v Nemecku je to normalne mat viac ako dvoch krstnych rodicov 😉 a nik sa nad tym nepozastavuje.
Moje deti maju obe styroch krstnych rodicov (vzdy dva pary ale to nebola podmienka), takze urcite je to mozne. Nepozastavoval sa nad tym nikto, aj v krstnom liste maju vsetkych styroch uvedenych (ako krstnych rodicov a nie len ako svedkov krstu)
Ja som napr.chcela aby mojmu malemu boli krstne dve zeny a nie muz a zena ale zial farar nam nedovolil
Oficiálne asi nie ale moja segra dala jedného môjho manžela a jej švagrinu v kostole sme stali vlastne traja a mala vola:krsna"mňa nie sestrinu švagrinu
http://zastolom.sk/kym-ma-byt-krstny-rodic-pre-...
http://www.ecavba.sk/info_krst_duchovna_uloha.php
Na Slovensku nie je bežné mať ako krstných rodičov 3 osoby - možno preto, že sa jedná o "rodičov" - môže ma dieťa 3 rodičov? Rodičia sú 2 obvykle 🙂 Neviem, či je to naozaj ak, ja si myslím, že je to preto. Môže byť 1 ako svedok pri krste. Vyššie je popísané, kto je to vlastne krstný rodič, resp. kým by mal byť, a zdá sa mi, že by si to mali prečitať všetci, ktorí chcú dať pokrstiť svoje deti a vyberajú krstných rodičov. Bolo by tu oveľa menej otázok na túto tému, ktoré sa stále opakujú.
z akého pohľadu "môže"? jediný problém môže robiť farár, čo bude krstiť. Toho by si sa mala pýtať. Inak to môže byť každému šum-a-fuk.