Môže mať dieťa troch krstných rodičov?

lauberge
5. okt 2015

Je to velmi zvlastna situacia, a velmi s tymto nesuhlasim, a pride mi to take "na silu, niekto silou mocou chce dat troch krstnych svojmu dietatu.. Dakujem za nejake odpovede, i ked myslim, ze este sa asi nikto s tymto nestretol :D

worker_falcon
5. okt 2015

z akého pohľadu "môže"? jediný problém môže robiť farár, čo bude krstiť. Toho by si sa mala pýtať. Inak to môže byť každému šum-a-fuk.

matta308
5. okt 2015

no krstni rodicia mozu byt pokial ja viem, iba dvaja- jeden muz a jedna zena. Potom moze byt akurat tak svedok pri krste(to sa robi ked napr jeden z krstnych rodicov nema birmovku) ale pride mi to zbytocne, naco? 🙂

prego81
5. okt 2015

dnes je mozne skoro vsetko 😀

holubicka28
5. okt 2015

Sestrine dvojicky mali krst minulu nedelu..dievcatku som krstna ja s muzom a chlapcekovi jej svagrina s muzom🙂 cize sme styria..tak myslim, ze jedno moze mat 3 v pohode 🙂

anik56
5. okt 2015

@holubicka28, ste štyria dvom deťom, to je normálne. Ale @lauberge, načo traja krstní?!? To sa neviete rozhodnúť, že koho? Tak s tým som sa ešte nestretla. A nebudete potom chcieť aj dvoch-troch birmovných?

yanni
5. okt 2015

Akoze nestretol? Ja sa s tym stretavam uz roky. u nas v Nemecku je to normalne mat viac ako dvoch krstnych rodicov 😉 a nik sa nad tym nepozastavuje.

vroni
5. okt 2015

Moje deti maju obe styroch krstnych rodicov (vzdy dva pary ale to nebola podmienka), takze urcite je to mozne. Nepozastavoval sa nad tym nikto, aj v krstnom liste maju vsetkych styroch uvedenych (ako krstnych rodicov a nie len ako svedkov krstu)

jama16
5. okt 2015

Ja som napr.chcela aby mojmu malemu boli krstne dve zeny a nie muz a zena ale zial farar nam nedovolil

bekynka30
5. okt 2015

Oficiálne asi nie ale moja segra dala jedného môjho manžela a jej švagrinu v kostole sme stali vlastne traja a mala vola:krsna"mňa nie sestrinu švagrinu

katrinka8
8. okt 2015

http://zastolom.sk/kym-ma-byt-krstny-rodic-pre-...
http://www.ecavba.sk/info_krst_duchovna_uloha.php

Na Slovensku nie je bežné mať ako krstných rodičov 3 osoby - možno preto, že sa jedná o "rodičov" - môže ma dieťa 3 rodičov? Rodičia sú 2 obvykle 🙂 Neviem, či je to naozaj ak, ja si myslím, že je to preto. Môže byť 1 ako svedok pri krste. Vyššie je popísané, kto je to vlastne krstný rodič, resp. kým by mal byť, a zdá sa mi, že by si to mali prečitať všetci, ktorí chcú dať pokrstiť svoje deti a vyberajú krstných rodičov. Bolo by tu oveľa menej otázok na túto tému, ktoré sa stále opakujú.