Ahojte baby, mam takú otázku lebo neviem to nájsť...
Keď budeme krstiť bábätko tak môže byt krstnym otcom synovec môjho muža?
A prečo by nie? Musí mať iba všetky sviatosti
Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede ❤️
Nooo myslela som si, že keď je jeho synovec tak či môže byť krstný... ☺️
Jasné krstná môže byť aj tvoja mama,babka kamoška atď nieje to žiadna prekážka že je rodinný prislusnik
tiez si myslim ze by to nemal byt problem 😊 a mozem sa spytat? budete mat len jeho ako krstneho otca? alebo musi byt aj krstna mama? lebo mojejalej bude krstnym otcom moj brat, avsak on je sam a neviem koho by som dala za krstnu mamu...
Stretla som sa už aj s takým prípadom, že "krstný otec" nemal birmovku, nemohol byť teda krstným otcom, no zapísaný bol ako svedok krstu. Dieťa ho oslovuje klasicky ako krstného 🙂
@doda26 mojim chalanom je krstná moja sestra. V tom čase bola sama, tak krstného sme nemali. Ale nejak prirodzene sa krstným stal manžel mojej sestry, keď sa vydala.
Dievčatá a ešte jedna otázka prosím vás... druhá možnosť... mohol by byť krstným otcom aj manželov bratranec, ktorý je jeho birmovný otec?
Prečítaj si: http://www.terasafarnost.sk/krstni-rodicia-2/ . Je tu všetko podstatné. A ak máš nejaké pochybnosti...konzultuj s správcom farnosti.
@tetaandulkova ano, u nas mame tak, ze deti maju len krstnych otcov a moja sestra je evanjelicka, my katolici, tak je len svedok krstu, ale normalne ju bolaju krstna mama 🙂
@doda26 krstný rodič stačí jeden.
Manželov synovec, je predpokladám bratranec tvojmu dieťaťu.. To mi príde celkom divne mať bratranca zároveň krstného otca... 🙂
@laila22 manželov synovec je syn manželovho bratranca 😅
Tak to potom nie je synovec.. ale to je jedno.. 🙂
No moja najmladsia sesternica ma za krstnych moju sestru (tiez jej sesternica) a svojho bratranca. Obaja mali cca 17 ked sa narodila a boli pobirmovani, tak sa rodicia rozhodli pre nich dvoch. Zaroven je krstna z rodiny otca a krstny z rodiny matky. A vola ich normalne menom :D
U nas je krstny otec zaroven nevlastny dedko 🤷♀️
Ak má birmovku a 17r aspoň nieje dôvod prečo by nemohol