Ahojte. Prosím vás máte niekto skúsenosť alebo viete mi poradiť. Čakáme dievčatko v októbri a chcem sa spýtať či jej -mojej dcére môže byť krstná mama moja kamarátka ,ktorá mne-matke je birmovná mama. Vopred ďakujem za každu odpoveď
A preco nie? Pokial ma krst, birmovku 🙂 podla knaza uz zavisi ci bude riesit jej bezuhonnost ako ci je vydata ci s niekym iba zije, ci pristupuje k sviatostiam
Pisem podla knaza lebo niektory to riesi az privelmi a niektory nie. Taktiez ci je rozvedena
Ahoj,jasne ze moze byt krstna mama tvojho dietatka..krstny rodic hlavne musi mat birmovku ( co tvoja ma kedze ti bola za birmovnu mamu..)a zit usporiadany zivot...aspon u nas to tak je...
My mame krtnych rodicov co nemaju birmovku. Len svate prijimanie. Mojej kamoske je krstna mama jej vlastna babka. Moze kludne.
Má všetko aj cirkevný sobáš,žije s mužom,všetko v poriadku má sviatosti ,žije usporiadane .
jasne, ze moze
Dnes vsetko zavisi od farara. Niektori uz vobec nevyzaduju sviatosti,dokonca mne teraz farar povedal ze nikde nieje napisane,ze musi byt krstny rodic. Ze do cirkvi sa dieta moze prijat aj bez krstneho. To som ostala dost prekvapena.
Jasné aj moja sestra je mne birmovná a môjmu dieťaťu krstná mama, toto by ma asi ani nenapadlo riešiť, aj keď je mi jasné, že sa stále niečo mení 🙂
@beton dovolím si oponovať aspoň trošku, vo veľkom sledujem, ako si rozvedení ľudia húfne anulujú svoje manželstvá, ako je to možné, že žena si po 15 rokov čo je rozvedená môže anulovať manželstvo? Je to výsmech, kedysi to bolo náročné a zdĺhavé a vôbec neakceptovateľné. Registrujem to vo svojom okolí , a potom ďalej veselo sa druhýkrát zosobášia v kostole..kde je to povestné pokiaľ vás smrť nerozdelí? V tomto vidím naozaj veľké zmeny za posledné obdobie.
@mishicca krstná je babka? to som ešte nepočula.... no ale asi hej keď píšeš....😲
😲
Kľudne 🙂 Tam ide o to, či je ona pokrstená, má príjmanie a birmovku a nie o to koľkým ľuďom už bola za krstnú, alebo komu bola za birmovného rodiča, to ich vôbec nezaujíma
ja som krstná mama 3 deťom..som len pokrstená,nemám birmovku,prijímanie ani nechodím do kostola ..Som rozvedená a žiadny farár s tým nemal problém...nikto nič neriešil,išlo o dieťa a nie o mňa...🙂
@lienqa toto sledujem aj ja. ale cirkevne pravo sa napriek tomu nezmenilo. urychlil a zjednodusil sa proces, ale dovody nulity su stale rovnake. Ale mne tiez pride divne, ze niekto po30 rokoch zisti, ze zije v neplatnom manzelstve...mam na to tiez svoj nazor. napriek tomu sa cirkevne pravo nezmenilo.
@kikaa22 ano