Môže byť moja kamarátka krstná mojej dcérke?

kikaa22
19. sep 2017

Ahojte. Prosím vás máte niekto skúsenosť alebo viete mi poradiť. Čakáme dievčatko v októbri a chcem sa spýtať či jej -mojej dcére môže byť krstná mama moja kamarátka ,ktorá mne-matke je birmovná mama. Vopred ďakujem za každu odpoveď

lilyianka
19. sep 2017

@kikaa22 ano

marlenka222
19. sep 2017

A preco nie? Pokial ma krst, birmovku 🙂 podla knaza uz zavisi ci bude riesit jej bezuhonnost ako ci je vydata ci s niekym iba zije, ci pristupuje k sviatostiam

marlenka222
19. sep 2017

Pisem podla knaza lebo niektory to riesi az privelmi a niektory nie. Taktiez ci je rozvedena

zuzkass
19. sep 2017

Ahoj,jasne ze moze byt krstna mama tvojho dietatka..krstny rodic hlavne musi mat birmovku ( co tvoja ma kedze ti bola za birmovnu mamu..)a zit usporiadany zivot...aspon u nas to tak je...

mishicca
19. sep 2017

My mame krtnych rodicov co nemaju birmovku. Len svate prijimanie. Mojej kamoske je krstna mama jej vlastna babka. Moze kludne.

kikaa22
autor
19. sep 2017

Má všetko aj cirkevný sobáš,žije s mužom,všetko v poriadku má sviatosti ,žije usporiadane .

beton
19. sep 2017

@kikaa22 ano

katkalubkova
19. sep 2017

jasne, ze moze

pininka
20. sep 2017

Dnes vsetko zavisi od farara. Niektori uz vobec nevyzaduju sviatosti,dokonca mne teraz farar povedal ze nikde nieje napisane,ze musi byt krstny rodic. Ze do cirkvi sa dieta moze prijat aj bez krstneho. To som ostala dost prekvapena.

lienqa
20. sep 2017

Jasné aj moja sestra je mne birmovná a môjmu dieťaťu krstná mama, toto by ma asi ani nenapadlo riešiť, aj keď je mi jasné, že sa stále niečo mení 🙂

beton
20. sep 2017

@lienqa cirkevne pravo sa zas az tak velmi nemeni, skor naopak. skor sa meni ochota ho dodrziavat....

lienqa
20. sep 2017

@beton dovolím si oponovať aspoň trošku, vo veľkom sledujem, ako si rozvedení ľudia húfne anulujú svoje manželstvá, ako je to možné, že žena si po 15 rokov čo je rozvedená môže anulovať manželstvo? Je to výsmech, kedysi to bolo náročné a zdĺhavé a vôbec neakceptovateľné. Registrujem to vo svojom okolí , a potom ďalej veselo sa druhýkrát zosobášia v kostole..kde je to povestné pokiaľ vás smrť nerozdelí? V tomto vidím naozaj veľké zmeny za posledné obdobie.

deti95060810
20. sep 2017

@mishicca krstná je babka? to som ešte nepočula.... no ale asi hej keď píšeš....😲

deti95060810
20. sep 2017

😲

gelory
20. sep 2017

Kľudne 🙂 Tam ide o to, či je ona pokrstená, má príjmanie a birmovku a nie o to koľkým ľuďom už bola za krstnú, alebo komu bola za birmovného rodiča, to ich vôbec nezaujíma

stastenka42
21. sep 2017

ja som krstná mama 3 deťom..som len pokrstená,nemám birmovku,prijímanie ani nechodím do kostola ..Som rozvedená a žiadny farár s tým nemal problém...nikto nič neriešil,išlo o dieťa a nie o mňa...🙂

beton
24. sep 2017

@lienqa toto sledujem aj ja. ale cirkevne pravo sa napriek tomu nezmenilo. urychlil a zjednodusil sa proces, ale dovody nulity su stale rovnake. Ale mne tiez pride divne, ze niekto po30 rokoch zisti, ze zije v neplatnom manzelstve...mam na to tiez svoj nazor. napriek tomu sa cirkevne pravo nezmenilo.