Môže byť krstný otec chlap, ktorý nemá konfirmáciu?

lele93
12. júl 2015

Ahojte, o mesiac ideme krstit našho mesačneho synčeka a neviem či nam dovolia aby bol moj brat krstny otec kedže nema konfirmaciu. Mate s tym skusrnost? Ak ano co vam povedal farar a ako ste to riesili ak vam povedal ze bez konfirmacie nemoze byt. Dakujem za odpovede.

ivet1371
12. júl 2015

Museli u nás mať všetko aj birmovku

malinka158
12. júl 2015

ahoj, ja som katolicka a nemala som birmovku a vpohode som bola krstnou mamou synovcovi

sonica
12. júl 2015

zalezi na fararovi... niekomu staci ze su pokrsteni, niekomu pomaly nestaci ani keby boli knazi... 😒

bonaqa2013
12. júl 2015

Ak píšeš o konf. tak sa jedná o evanjelikov. Takže stretla sa s tým moja švagriná, chcela za krsnú svoju sesternicu, ale farár jej to nemohol povoliť. Musela si nájsť niekoho iného kto spĺňal podmienky. a tak som sa stala ja.... 🙂

kimina7
12. júl 2015

Ahoj sme evanjelici, ja ani sestra (krstna) sme neboli ani krstene v kostole, farar nas pokrstil naraz s dcerkou, nebol problem, dal nam veci knizky, co sme sa mali na velky den naucit 🙂

bibiana26
12. júl 2015

V evanjelickej cirkvi by mali byť krstní rodičia krstení aj konfirmovaní http://www.ecavba.sk/info_krst_upravy.php

veronikax
12. júl 2015

Zalezi na fararovi a pri niektorych zalezi aj na hrubke obalky. Skus mu to oznamit skor a nie pred krstinami....ze sa v kostole otocite na pate. Nam velmi robil problemi jeden knaz...a to obaja krstny mali birmovku...len sme nemali svadbu v kostole. Na nauku som nemala nervy ani cas 🙂 Tak sme nasli takeho...co s tym vobec nemal problem 🙂))) a nechcel ani peniaze! 🙂 Povedal...ze on za to dostava uz zaplatene ;)

blackcat8885
12. júl 2015

Krstna mojho syna je rozvedena a nema birmovku a farar sa teda na nic take ani nepytal

jamabe
12. júl 2015

U evanjelikov aspoň 1 z krstných rodičov musí byť pokrstený a konfirmovaný. Takže k bratovi zožeňte ešte krstnú mamu, ktorá spĺňa túto podmienku .-)

iza29
13. júl 2015

Pokiaľ jeden z krstných rodičov spĺňa podmienky, druhý nemusí 🙂

fidorka7
30. júl 2015

takže ja aj môj muž sme katolíci, moja sesternica je katolíčka a jej muž evanielik. Ona je krstná našim deťom, my jej a to sme teda obaja katolíci. Evanjelický kňaz s tým nemal žiadny problém- teda máme birmovku ale nie sme prirodzene konfirmovaný, náš katolícky kňaz mal dosť veľký problém, že máme krstných zmiešaný pár a museli mať kvôli tomu svadbu v kostole dodatočnú, kde náš kmotor evanielik bol obradu len účastný ako svedok.