Môže byť krstná mama staršia sestra mladšej sestre?

zara248
7. jún 2012

Mam dilemu koho zavolať za krsnu mamu rada by som aby bola krsnou moja staršia dcera mladšej ešte nenarodenej 🙂 poraďte mi či je to vôbec možne.

p3tra11
7. jún 2012

podla mna to teoreticky mozne je, ked ma starsia dcera birmovku...

xenicka13
8. jún 2012

opytala by som sa na fare

alusha
8. jún 2012

aj ja si myslim, ze by to nemal byt problem, ale urcite si to treba overit... birmovnou mamou moze byt sestra, lebo aj mne isla sestra za birmovnu mamu... pri krste s tym nemam skusenost...

ikke
8. jún 2012

v katolickej cirkvi su iba rodicia priamo vyluceni z moznosti byt krstnymi rodicmi vlastnym detom . takze malo by to byt mozne 😉 samozrejme, ak splna aj dalsie podmienky (sviatosti atd.)

katushka16
8. jún 2012

ja poznám taký prípad,že babka je krstnou mamou svojej vnučke,takže podľa mňa by to nemal byť problém,ale opýtaj sa radšej na fare

tinki
8. jún 2012

Mojej malej je krstnou jej sesternica. a v pohode. Myslím, že je to možné.

erikaka
8. jún 2012

je to možné. moja sesternica to tak spravila.

ludkaholindakova
17. apr 2024

Ahojte mamičky chcem sa opýtať môže byt moja dcéra krstná synovi mojej sestre ? Ďakujem

maryetta
17. apr 2024

Ak splna podmienky tak by nemal byt problem vteda tusim ma mat 17rokov. Birmovka.

elanor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elanor
17. apr 2024

@ludkaholindakova plati to iste, ma dcera minimalne 16r. a birmovku? Ak ano, moze, ak nie, tak nie.

ludkaholindakova
17. apr 2024

@maryetta ano ma už 17 rokov

ludkaholindakova
17. apr 2024

@elanor ano ma birmovku a ma 17 rokov

elanor
17. apr 2024

@ludkaholindakova a ma birmovku? Lebo to je tiez podmienka. Ak ju ma, moze byt krstnou mamou. Ak nema, moze byt maximalne svedok krstu. Samozrejme v ramci rodinnych vztahov ju ako krsnu samozrejme dieta oslovat bude a moze. Ale teda papierovo by bez birmovky bola svedok krstu.

ludkaholindakova
17. apr 2024

@elanor my sme gréckokatolíci a tam birmovka sa robi pri krste

elanor
17. apr 2024

@ludkaholindakova aha, jasne. Tak potom v tom nevidim problem.

ludkaholindakova
17. apr 2024

@elanor ďakujem pekne