Mladí ľudia, ako trávite Vianoce?

17. dec 2024

Taká voľnejšia téma, zaujímalo by ma ako trávite Vianoce, ideálne v tom veku 20-30 rokov. Či už single alebo vo vzťahu, najmä ma ale zaujímajú pracujúci ľudia. Chodíte na cele sviatky k rodine, alebo len niektoré dni? Alebo Vianoce ani nejak veľmi neriešite?
Totiž ja žijem sama, s rodičmi mám fajn vzťah, ale pomedzi sviatky budem pracovať a žijem niekoľko hodín od nich. Dosť ľudí z okolia to má podobne, cez Vianoce pracujú, niektorí majú dokonca viac práce ako za zvyšok roka, a tým že väčšina má rodičov mimo ich momentálneho bydliska, tak sa im tam kvôli dvom dňom neoplatí niekoľko hodín cestovať. Mne to príde ľúto, keďže mi tá rodinná vianočná atmosféra chýba, ale snažím sa to brať ako fakt - že takto to proste v dospelom živote je, a záväzky v podobe práce majú určitú váhu.

janai1
17. dec 2024

Keďže mam kolegu ktorý neoslavuje Vianoce tak ťahá on a všetci ostatní mame voľno 24., 25.
23. ráno idem domov (cca 250km) 25. večer naspäť keďže 26. už robím.
Potom som v práci do 30.12. a mám dovolenku 2 týždne takže aj na Nový rok idem domov.

Teraz síce chodím autom takže je to pohodlné ale veru kým som chodila vlakom tak to bolo aj na 5 hodín a ešte musel po mňa niekto prísť na stanicu. A ano, tie hodiny mi za tie 2 dni stáli (nielen na sviatky)

autor
17. dec 2024

@janai1 rozumiem, ono mám to tiež niečo cez 200km. A tým, že ja môžem ísť tak v piatok poobede na víkend, v nedeľu už musím ísť naspäť, lebo 23 a 24 robím, 25 mám voľno, ale od 26 už zase pracujem. Budem mať aspoň niečo z toho vianočného obdobia doma, ale štedrý deň a nasledujúce sviatky budem tráviť mimo rodiny. Minulý rok som to až tak neriešila, lebo som bývala s priateľom, ale teraz som v zdielanom byte, v ktorom budem cez Vianoce sama, tak sa na to až tak neteším.

janai1
17. dec 2024

Nuž, to už záleží ako sa ti chce cestovať. Ja by som napr. 24 išla po práci aj na ten jeden deň

lucia13022023
17. dec 2024

Mam pod 30, vianoce oslavujem doma s mužom a dieťaťom. Neskôr ideme k rodičom. Na prvý sviatok vianočný zas k mužovej mame.
Kamoška zas pracuje, na sviatky sa domov nedostane.

klementinka58
17. dec 2024

slobodna sestra pride aspon na 1 noc ku nam, kedze tiez pracuje, ma to 4 h busom ale ide rada, aspon na chvilu pokecame, dame si punc, pospominame a ide naspat. potom v meste po praci si dava prechadzku zajde do cukrarne pripadne so spolubyvajucou si dali nejake vianocne jedlo, pozerala filmy....

vilma7
17. dec 2024

Pracovala som každé sviatky ako.mlada, sestrička, doma chceli byť matky s deťmi. Nemala som s tým problém, stredry deň sme si vždy spravili pred alebo po sviatkoch.
Moja mama sama bola často v práci, keď som bola dieťa. Tiež je sestrička.

misanthropicdann
18. dec 2024

Jeden rok som po vianočnej večeri s rodinou šiel do klubu s priateľmi. Najlepšie Vianoce doteraz

nelka93
19. dec 2024

Minulý rok sme boli u svokrovcov, tento rok ideme k mojej rodine. Mam dovolenku 2 týždne čiže prácu uvidím až 7.1. Obe rodiny žijú viac ako 150km od nas