Žienky, poraďte prosím nejaký mikroskop pre dcéru (10rokov). Na čo dávať pozor pri výbere, či sa to využije, prípadne niečo overené, odskúšané. Ďakujem ☺️
Mame. Obcas sa pozera. mame k tomu hotove preparaty a obcas sa pozera aj nieco mimo. Hlavne by som nekupoval tie hrackarske plastove. Zalezi kolko chces dat.
@zontik ten nas teraz stoji 199. Ale aj tak som spokojny. 400x zvacsenie aj s ochranou sosovky. Na 400x vidno aj krvne dosticky. Vacsinou sa pouziva na 100x - tam sme pozerali nalevniky z mlaky a podobne. Vytahuje sa tak par krat za rok. Pyta si ho aj mensia dcerka, ta bude mat 7 rokov. Za mna dobra "hracka".
Bresser ERUDIT Basic Mono 40-400x - kovove telo, kvalitne sosovky. Ochrana sosovky pri 400x. Dobry kondenzor. Pre este vacsie zvacsenie sa da dokupit dalsi okular (nemam) az na zvacsenie 800x (alebo 600x). Na bezne pozorovanie ale vacsinou staci 100x. Je k nemu aj par hotovych preparatov a sklicka pre vlastne. Je k nemu kufrik. My sme este dokupili dalsie sady preparatov. Zaujimavy je hlavne hmyz a podobne. Nema vrchne osvetlenie na pozorovanie povrchov, makro, mince a tak, to maju niektore "lacne", ja som to nechcel, na to sa da pouzit aj lupa.
@zontik Kúpila som takto asi pred 4 rokmi pre syna mikroskop. Pozeral doňho presne 1x, hneď po Vianociach, keď ho dostal. Odvtedy ho to už nezaujímalo. ☹️