Ahojte maminy,budem mať dieťa,pre dievčatko mám meno vymyslené,ale pre chlapcA mi nič nenapadá.Vždy som rozmýšľala iba nad dievčatom.Nechcem nikoho uraziť,je to každého vec,ale nemám rada také tie obľúbené mená- Jakub,Samko,Adam a spol.,nepáčia sa mi ani zahraničné-Lucas,Mathias,Tobhias a mena tohto druhu,chlap má mať meno,ktoré bude aj pre malého aj dospelého,takže mená ako Filip, Nicolas a podobne,tiež nie. Prosím vás,aké chlapcenske meno sa vám páči,a spĺňa takéto kritériá?Jediné,ktoré si viem ako tak predstavit,je meno Ondrej.Aký máte názor na toto meno?ďakujem🙂
Meno mám Anetka,neohukane,dospele,nedá sa mu povedať škaredo🙂 Adrian je v pohode🙂 dakujem za tip🙂
@ave17 praveze mne to skôr ide k starsiemu cloveku ako k chlapcovi-Šimon....
Tak keby ludia takto uvažovali,nemohli by sa rozne mena dat...napr je zvlastne(aspon podla mna) aby 80r babicka sa volala Veronika,Bibiana a pod..
Ak raz budem rozmýšľať nad menami deti,urcite nie tymto stylom ako ty....samozrejme tym sa ta nechcem dotknut...je kazdeho osobna vec ake meno a podla coho da....
Aj ked my s muzom uz poriadok v menach mame...uz nam chyba len to dieta 🙏🙏
@ave17 dakujem 😉
My mame uz vymyslene meno pre dievca a napr muzove krsniatko dalo take iste meno svojmu zajacikovi 😂😂 najprv ma skoro porazilo ale prdim na to 👍 hned som sa pýtala kolko taky zajacik zije...ze 8 rokov....tak je možné ze zajac a aj moja dcéra sa budu volať rovnako
Ja som Janka /nie Jana/,asi som ani vyrásť nemala...a babka Janka asi celkom sranda budem😉
Akonáhle človek hľadajúci meno nezadá aj priezvisko,tak je to bezpredmetné...inak znie Ondrej Kováč a inak Ondrej Navarro
Ja som vždy chcela mať Ondrejka a Danielku ale mám Františka a Stanku. Takže za mňa Ondrej určite áno. Mne sa toto meno vždy páčilo. Ale samozrejme sa mi páči aj Ferko a Stanka.
Mne sa Ondrej páči... A inak sú podľa pekné Branislav, Rastislav, Miroslav, Vladimír... Dajú sa pekne skrátiť a podla mňa sa hodia aj starým
My máme Andreasa ako inšpiráciu
Ondrej je pekné meno, poznám dvoch chlapcov s týmto menom, je fajn, asi sa mi páči aj viac než Andrej. Inak čo sa týka mien, uvažovali sme podobne a máme Richarda.
Ked sa Ti paci Ondrej tak ho pomenuj Ondrej. Nepytaj sa nikoho, je to Tvoje dieta. Vzdy sa najdu ludia ktory to meno (hociktore) nejak prekaza a ini, ktorym lahodi a na verejnom fore Ti tazko zodpovedaju cudzie osoby. Napr my mame Mojmira a zas by soms la do krasnych slovanskych mien- no pre ostanych to bolo "preco take divne meno?" a "to sa hrate teraz na strasnych slovanov?" Fakt nech si mysli kto chce co chce- ty si rpedstav ako ho budes oslovovat (Ondrej, Ono, Onko, Ondro...) ako Ti to znie a rozhodni sa 😉
Ondrej je kraaaasne meno 😍
Krasne meno. Mala sa tak volat moja dcera keby bola chlapec 😀 a volali sa tak moj otec aj moj deduso.
@ave17 Ondrej je úplne super meno, za mňa určite áno... mne sa páči ako rozmýšľaš, vlastne človek je väčšinu života dospelý a starne, takže meno by sa malo vyberať aj s týmto aspektom. Väčšina ľudí, keď myslí na svoje budúce deti si predstavuje rozkošné batoľatá, maximálne škôlkárov a takto vyberá mená pre svoje deti a často sú to potom u pubertiakov a dospelých rôzne infantilne vybrané kombinácie mien, ktoré znejú niekedy na dospelákovi alebo teenagerovi prečudesne...
my sme mali pre chlapčeka širší výber: Michal, Ondrej, Radoslav, Matúš, Matej.
no na naše prekvapenie budeme mať dievčatko a tu zvažujeme slovAnské mená, lebo také sa nám páčia. a nech si každý hovorí, čo chce. celý život som nespokojná a nestotožnená so svojim menom, takže teraz rozmýšľam poriadne 😉
@ave17 ja mám Ondreja, pre mňa krásne meno. Andreja som nechcela. Jednak kvoli sebe - som Andrea 🙄 a už vidím jak by pokrikovali Aďo (čistý hnus).
Navyše tu v okolí je môj syn jediný Ondrej 😉
Meno Ondrej sa mi páci mozno preto lebo ho má moj brat. on sa nikdy nestazoval ze by sa mu nepácilo volali ho v skole väcsinou Ondro.
Nositelia tohto mena su podla mna múdry a dobrý ludia.
Ondrej je pekné meno. Ja mám Andrejka a Aďo ho nevolajú, keď tak Andy. Ale väčšinou iba Andrej. Je jediný v triede a široko ďaleko v okolí 🙂
Baby dakujem,som rada,ze ľuďom sa pácia ešte aj klasické mená,čakala som horšie reakcie;)že je to zastarané,nemoderne atd.Pekný deň🙂
@ave17 každá ti tu môže napísať jedine ake mena sa páčia jej....za mna je to napr Michal,Jakub,potom sa mi páčia aj Tomáš či Martin,ale to už v rodine máme...sestra ma Sama a osobne sa mi to tiež nepáči,len vtedy malo to meno veľký boom a tuším každý druhy chlapec sa tak volal ☺
A ake mas vybrate dievcenske meno?