Meno Jozef - názor

gir
9. jan 2017

Maminky, čo poviete na meno Jozef? Čakáme druhého chlapčeka a zvažujem meno Jozef. Ďakujem

lienka737
9. jan 2017

Dajte. Mne sa páči 🙂

mima4
9. jan 2017

@gir
za mňa, toto meno by som asi nedala dieťatku, je zastaralé a pre mňa vyznieva obdobne ako Severín, Pankrác... minimálne slovenská verzia sa mi nepáči. A ak áno, hodí sa skôr 70 ročnému pánovi, nie dieťaťu do dnešnej doby

veronikaaa444
9. jan 2017

Ja by som dala meno bábätku ake sa mi paci a ake sme si s partnerom prenho vybrali.kazdemu sa paci ine meno,my sme dali Palko a som s tym spokojna.nemyslim,ze ho budete oslovovať Jozef a jozko je podla mna pekne.

sardinka336
9. jan 2017

Pekné meno, konečne niečo neotrepane na čo sa neotočí polka pieskoviska. Jožko....mne to aj pekne znie.

katyav
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminuska
9. jan 2017

@gir daj ak sa ti páči. Dnes je to už pomaly exotické meno . Ja som mala možnosť dať Jozef pred 17 rokmi , nedala som ,vtedy sa mi nepáčilo . Dnes by toto meno malo u mňa väčšiu šancu.

loldi2
9. jan 2017

Myslím že je to pekné meno, podstatné je aby sa vám páčilo 🙂 my tiež nebudeme dávať meno podľa toho čo sa iným páči ale podľa toho čo sa nám páči a čo sa hodí k priezvisku 🙂

maminuska
9. jan 2017

@sardinka336 pred 30-40 rokmi sa otočilo pol pieskoviska 🙂

sissy27
9. jan 2017

@gir podľa mňa s ním nič nepokazíte, aj keď Jozef drobcovi asi hovoriť nebudete, ale Jožko alebo Dodo (aj keď určite sa niekto ohradí, že takto komoliť meno je otras, ale toto je všeobecne zaužívaná varianta) je fajn 🙂 a dospelý chlap Jozef znie úplne normálne. Rovnako v zahraničí má toto meno svoj ekvivalent hádam v každom jazyku. A aj keby priezvisko bolo hocijaké, tak Jozef k nemu pasovať bude 🙂
Teším sa, že niekto konečne nehľadá čo najexotickejšie meno 👏👏👏

yennn
9. jan 2017

Jozef je pekne. Ale kym ho ludia zacnu volat Jozef (ak vobec), ubehne veeeela rokov, dovtedy bude Jožko, v skole Jožo, na strednej a v praci Dodo, Dodke - tak aj toto treba zvazit.
Inak samotne Jozef mi znie uz dnes vznesene

erickatt
9. jan 2017

Jojo, preco nie

limoncino
9. jan 2017

naozaj?

zlte_kuriatko
9. jan 2017

@gir my mame v rodine..moj otec Jozef, jeden starý otec Jozef, druhý starý otec Jozef, jeden bratranec Jozef, další bratranec Jozef...a to by som ešte pospomínala aj na viac. :D a otca volali v detstve Jojo

alicka850
9. jan 2017

@gir mne sa paci. My mame Františka. Muz chcel, aby sa volal syn po nom a ja som s tym nemala problem. Obcas sa mi stava, ze niekto ma priblbly komentar, ze sme mali dat modernejsie meno a podobne. Ale ja to beriem ako čisto našu vec. Aspon nebude v skolke 5 Františkov ako napriklad Šimonov a Lukaškov. Ked mi mala hovorila o niekom v skolke, vzdy sme museli pripojit aj priezvisko.Mam kamaratky co maju napriklad Krištofa, Sergeja,Pavla,Petra a ine tradicne mena. Mne sa paci meno Lubko, ak budem mat dalsieho syna, budem nad nim uvazovat.

alicka850
9. jan 2017

@maminuska o par rokov sa otoci polka pieskoviska na Nathanaelko ☺ ani mi to napisat nejde 😆

susanm
9. jan 2017

Podľa mňa je to krásne slovenské meno. Za mna určite áno. A hodí sa ku každému priezvisku 😊 Nepochpím rodičov, čo dajú zahraničné meno k slovenskému priezvisku. Napríklad Matthias Mrkvička. To vyznieva viac menej komicky 😁

gir
autor
9. jan 2017

Ďakujem každej za názor, vážim si to. Myslím že volať ho budú tak ako začneme od začiatku. Preto by som chcela aby bol od mala Jozef, nie som veľmi za skratky.

madamcoco
9. jan 2017

@mima4 a 70 rocni pani neboli kedysi detmi?
Zastarale meno neexistuje.
Skor menej vyuzivane v danom obdobi.

monika002
9. jan 2017

Krásne meno, môj otec Jozef, brat Jozef, synovec Jozef - keď sa pred dvoma rokmi narodil v Žilinskej pôrodnici synovec a dali mu meno Jozef tak sestričky sa veľmi potešili a hovorili že toto meno tam už naozaj veľmi dávno nemali.

pragmaticka
9. jan 2017

super...urcite lepsie ako otrepany adam, lukas, samo a spol...a presne ako hore niekto spomina..bude sam ci v skole, ci v skolke..mam doma trojrocnu a je to s tymi menami blazninec..este len 3roky to ma a uz ma 3kamosky Amelie a 3kamosky s menom Lara, dalsie 4 Viktorie ..a ja sa mozem zblaznit s vysvetlovatnim ktora dneska pride, ci ku ktorej ideme na navstevu!!! Horor! vzdy priradim k tomu meno matky..neviem si predstavit co potom robia decka ci ucitelky v skole!

maminkakacenka
9. jan 2017

krasne meno, rada oslovujem kolegu " Jožko " 😉

motovidlo
9. jan 2017

My máme Vladka, tiež je to dnes dosť zriedkavé meno - ale ľudia si rýchlo zvyknú na akékoľvek meno a všetci hneď vedia, o kom sa hovorí, keď sa povie Vladko 🙂 Mne sa páčia slovenské mená, takže za mňa Jozef určite radšej ako spomínaný Matthias alebo Nathan.

zuzana76
9. jan 2017

oblubenost a castost mien je relativna a premenliva v kazdej dobe, mnoho mien bolo najskôr na okraji zaujmu a neskor presli fazou ziskavania na oblube az presytenostou a nakoniec mozno odporom/ nechutou ludi k danému menu. Napr. taka Ema, ked sme o nej citali este v citankach a slabikaroch prvého rocnika, kolko dievcat sa tak volalo? no a nedavno si toto meno zazilo velky boom a teraz je zase vo faze, ze uz ich je vela a treba si dat pokoj. My mame Samka, tiez je to podobne, ale ja by som nemenila jeho meno. @gir ak ste s tym menom stotozneny, tak ho kludne dajte. Mne sa pacia Pavol, Juraj, Peter z tych tradicnejsich mien.

amalka1991
9. jan 2017

Ja by som.nikdy nedala. Je to vec nazoru a riad sa podla seba 🙂y

uzanka16
9. jan 2017

Tak ja osobne by som nedala,nepaci sa mi,ale ak sa tebe velmi paci kludne daj,predsa kazdej sa paci ine meno 🙂

iukas
9. jan 2017

ak sa vam paci, preco nie? to je podstatne a nazory ostatnych vam mozu byt ukradnute. Aby si tu mala aj opacny nazor, ako vyssie pozitivne, ja osobne meno Jozef povazujem za meno starsich panov, kedze sa tak vola polovicka dochodcov, ktorych poznam a neviem si predstavit volat male krasne vonavucke baculate babatko Jozef, lebo stale mi evokuje ten dochodcovsky zapach. Tym nechcem to meno spatit, len mne mena pripominaju ich nositelov.. A este je dolezite, aby zapadlo k menu starsieho braceka a k priezvisku.

vejkazvejka
9. jan 2017

Mne sa tiež toto meno nepáčilo, také zastaralé ako František a pod. ale mala som spolužiaka Jozefa a volali sme ho Dodo..poprípade Dodika :D ani sme nevedeli, že sa volá Jozef a teraz mám kamaráta a volám ho Jozef stale, ostatní mu občas povedia Jožo ale mne osobne sa iný tvar ako Jozef nepáči..je to zaujímavé meno, ale asi by som ho nedala synovi veru.

gir
autor
9. jan 2017

@iukas Priezvisko máme slovenské a starší je Damián.

co_co
9. jan 2017

@gir mne meno Jozef pride take rydzo Slovenske 🙂 Takze preco nie aj ked mojmu dietatu by som urcite take meno nedala ale ked sa Vam paci tak kludne. Je to hlavne na Vas. Myslim ze toto meno nepatri nejako k tym posmesnym, je pekne🙂

natinka86
9. jan 2017

Mne sa vôbec nepáči. Nič osobné, ale 19.3. Mi príde ako jedna veľká slovenská ožran párty. Nedala by som Jozef ani František ani Ján