Meníte režim s detičkami v deň Vianoc?

pimpulienka
22. dec 2011

Rozmyšlam ako ho pozmeniť, kedy večerať, kedy rozbaľovať darčeky.. Večerat zvykneme pred 18 a potom už mame masaž, kupanie, kojenie a ukladanie. Začať večerať okolo 17 už a potom rozbalovať darčeky? Byť dlhšie hore? Ako je to u vas v tento deň?

katy1979
22. dec 2011

riad sa podla malej a uvidis. u nas sa na vianoce nekupe. vacsinou su tak rozcarovany z hraciek ze idu spat neskor lebo kym sa pohraju a uz potom padaju unavou do postele.

kaja73
22. dec 2011

My obedujeme na Vianoce len symbolicky,alebo vobec a tak sme hladny už skor. 😉
Vianocna vecera bude cca o 16h-16,30h,darceky o necelu hodinku neskor a maly bude mat este dost casu sa aj vyblaznit s darcekmi. 🙂
Režim mu posuvat nebudem,ak ho ma posunuty co len o pol hodinku,tak celu noc vystraja,nevie sa ukludnit a ani zaspat nevie-ma cerstve 2 roky.
Spat chodi o 20h.

zzzz128
22. dec 2011

Ahoj,ja mám väčšiu dcérku,ale nechám ju hore aj dlhšie,nech sa pohrá,zvykne zaspať od nadšenia medzi hračkami 😀 večeriame skôr,okolo 17tej,no prakticky už keď sa zotmie...Je to len raz za rok,neublíži 😉

zuzanockamt
22. dec 2011

menit nebudem nic ... prisposobime sa malemu

lucikan
22. dec 2011

my sme sa rozhodli ze darceky si dame rano po ranajkach, aby sa cely den s nimi mohol hrat, nech to nie je tak, ze sa naveceriame o tej 5 a potom o dve hodky spat, by mohol byt prilis vzruseny; ostatne bude po starom, spat bude cez den 2x, vecer spat v normalnom case a my s muzom si pozrieme potom nejaku rozpravku 🙂

aela
22. dec 2011

my coskoro oslavime druhy rocik, tak predpokladam, ze sa nam zaspavanie o nieco posunie, ale to u nas nevadi, nemame problemy so spankom a teraz, ked ma muz dovolenku, tak ma mala aj tak naruseny rezim, lebo jej je vzacny a nechce vecer chodit spat, ja nekupem kazdy den ale teraz v zime kazdy 2 - 3 den, takze zajra vecer malu okupeme, v sobotu bude vecera cca o 17 hod a potom ma mala casu dost na darceky 😅 pred rokom to tak dajako silne nevnimala ako teraz, tak to bol den ako kazdy iny, alebo ako nedela 😀

dankaob
22. dec 2011

V tento den mavame lahsi obed, takze deti budu hladne skor. Naveceriame sa teda uz okolo pol piatej a tak bude dost casu pohrat sa s darcekmi. Myslim, ze im dovolime zostat dlhsie hore, lebo asi od rozrusenia nezaspia ako zvycajne.

jaruska74
22. dec 2011

my rezim zial nemame, takze bude to bez rezimu ako vzdy.......

mirka285
22. dec 2011

u nas sa na Vianoce nebude menit vobec nic,prezijeme ich tak ako kazde a nechapem co s tym ma spolocne dieta 😕 niektore to fakt prehanate,ved Vianoce su raz do roka,Jezisko nosi darceky vecer,tak ich snad nebudem davat rano 😕 vceriame o piatej a vobec nemam v umysle to kvoli malej menit...ved vianoce su aj o urcitych tradiciach a prehnane prisposobovanie sa dietatu sa mi zda zbytocne 😔

karinnka
22. dec 2011

Nic naplanovane na minutu aj tak nemame,takze vzdy sa to vyvinie prirodzene,takze takto nic nemusim riesit. 😉

nelicefo
22. dec 2011

Plánovanie Ti aj tak nepomôže,nečakané situácie 😉
Riaď sa srdiečkom a tak ako to ty cítiš 😉

katren
22. dec 2011

my nebudeme menit...aspon Miskovi nie, Dominika vydrzi aj cosi dlhsie byt hore, ked je nieco zaujimave...takze Misko bude spat v kociku, bo ideme svokrovcom /byvaju hned vedla/ a Dominicka, ked budeme vidiet, ze uz fakt nevladze, tak pojdeme domov...

jankalac
22. dec 2011

my sme minuly rok tiez posunuli veceru na 17-tu, aby aj maly mal cas pohrat sa s hrackami.....
tento rok budeme vraj papat tradicne o 18-tej - povedal mm, no neviem..... o osmej uz chodi maly spavat, tak mm asi prehovorim, nech je to skôr aspon o pol hodinku, ved vianoce su o pokoji, radosti a pohode....

lenka268
22. dec 2011

Vecerat budeme o piatej, kupat ho nebudem. Spat pojde okolo deviatej ako vzdy, Pokial pride rodina ako kazdy rok, bude hore mozno dlhsie alebo aj nie. Ked budem vidiet ze chce spat dam ho a budeme pokracovat. Neriesim to nijak extra. Nech ma radost s Jeziska 😉

lienockaa
22. dec 2011

nie nic nemenime..ale nase deti chodia aj normalne spat neskorsie, az o 20:30..a jeme na vianoce veceru skor, okolo 17tej, odjakziva, nie kvoli detom..

jana776
22. dec 2011

No my budeme "vecerat" 😝 akonahle sa mala zobudi z obedneho spanku. Pred spanim jej dam len nieco lahsie, takze bude hladna a my dospeli nejeme nic od rana takze my uz budeme tiez celi zhavi na veceru. A ja tehotna duplom 😀 Teda u nas to bude taky obedovecera.
Takze ked to zratam tak o tretej uz veceriame, a hned po veceri darceky. Keby som jej dala darceky az neskor, tak asi mi ani nezaspi.

ivett1
23. dec 2011

my máme tradičné Vianoce...a nič na vianočných zvykoch sme nemenili, ani sme neupravovali "režim" aj keď boli moje detičky ešte batoľatá...tento deň je výnimočný a u nás nie je len "komerčný", preto chcem, aby to tak deti vnímali už od malička 🙂 ...večera začína o 18-tej a po nej sa idú rozbaľovať darčeky...od Ježiška🙂... 😵 😀

nanulik
23. dec 2011

náš malý ešte spáva dvakrát denne, tak po poobednom spánku okol piatej sa navečeriame dáme malému drčeky, o siedmej okúpať a okolo osmej pojde spať

sampo
23. dec 2011

ja som minuly rok nemenila...dostala darceky od nas normalne okolo siestej-siedmej a potom sla spat a ostatne az rano 😉

akika722
23. dec 2011

my si nič neplanujeme 😉 ako bude tak bude 😉 hlavne je že budeme spolu 😵

prasiatko30
23. dec 2011

nezaskodi trochu flexibility - i ked vzdy treba vychadzat z toho ako to znasa drobec - pokial je dieta tak zvyknute na svoj rezim ze potom ked ho vytrhnes z jeho rezimu tak ti zacne vyvadzat tak radsej sa pridrziavat rezimu pokial je dieta v pohode tak preco by nemohlo zdielat cely stedrovecerny program so svojou rodinou ?

u nas - starsia do pohody, bola pri nas pri veceri ked bola unavena tak zaspala - ked bola uplne babetko, mladsia ta vyvadzala ako cert ked prisla na nu jej hodina - u nas je problem ten, ze veceriavame u svokry a vecera je tu dost neskoro - zaciname okolo 21,00-21,30h - ked bola mladsia 6m babetko v kociku nedokazala zaspat a ked sme sa vracali domov tak dostali taky fajny hysak v aute,museli sme zastavit a vytahovat krpanu z auta lebo sa zachadzala 🙄 - po takom vystupeni sme potom silvestra v kruhu rodiny radsej ani neskusali 😅. teraz uz do pohody ma 2r5m a urcite bude s nami pri stole a aj ostane hore prinajmensom do polnoci 😝 - teraz by dostala hysak kebyze sa ju pokusime vopchat do postele 😀

p.j.jacky
23. dec 2011

My nemenime nic,len to ze na veceru o 16tej ideme k mojim rodicom a do 18.30 sa vratit a ulozit malu spat ,tako ako je naucena.Rezim nerusim.Mala by aj tak nechapala co sa deje,zbytocne my bola rozhodena.Uvidis ako to bude zvladat tvoje dieta... 😉

katmi
23. dec 2011

ja malej nemenim rezim..preco by aj.. nemame iny ani extra rezim pocas vianoc ako obvykle..

ajca123
23. dec 2011

Nemenim 🙂 a ked bude mat 4r. Tak aj hej

hoogy
23. dec 2011

my to robime tak ze darceky davame ked sa maly zobudi co je okolo 4. maly sa pohra potesi sa. okolo 5 zacnem robit kapra o 6 sadame k stolu. maly sa naje s nami a ma este cas sa aj pohrat.okolo 8 ho davame spat(v normalnom case).takto malemu ani nezmenime rezim ani pri vecery nie je taky nedockavy.

tosomja
23. dec 2011

Tak isto nič neplánujeme, večerať budeme u mamy okolo 5, neviem, ako dlho nám to bude trvať, keďže už chce jesť sama, potom si rozdáme darčeky, pohráme sa, prídeme domov, doma budú ďalšie darčeky, zase sa potešíme...aspoň nás to unaví, okúpeme sa, napapáme a dúfam, že zaspí ako Šípková Ruženka až do rána 🙂
Neplánujem, pretože každý deň je iný, zajtra bude trošku rušnejší, práve preto sa bojím, že nezaspí, tak ako by som si to naplánovala 😅 Hlavne, že budeme spolu a šťastní 🙂

bubelko
24. dec 2011

po skusenostiach s prvym synom, sme sa uz minuly rok rozhodli dat detom obedo-veceru o stvrtej, potom sa rozbalia darceky, deti maju dost casu sa pohrat s novymi vecami. pripadne pred spanim este nieco zjedia, okolo osmej su v posteli. potom sa najeme v klude my 😉

stanislavao
24. dec 2011

nemenime. naco? aky by to malo vyznam? ked sa mu zmeni rezim, potom je dieta mrzute. rezim plati stale jeden.

4ocka
24. dec 2011

Nam sa rezim zmenil pred 4 dnami po tom co sme boli na ockovani :'( zaspava mi uz o pol 11 zniceny,predtym vudrzal do 12 a spinkal hodinu a pol...dalsi spanok ho chytal okolo6 vecer,teraz okolo 5, no som zvedava ako to dnes bude... Vstavali sme ako vzdy,teraz o 11 isiel spat aj s malou, no a veceru idem dat o 5, lebo kym sa najeme aj dobra hodina,darceky,pohranie sa,fotenie a o osmej najneskor v pyzamach si odfukovat 😀 rezim by som nemenila,nevidim dôvod..ono ked je nieco zabehnute,tazko to menit..mam malu 2.5 r a maleho 11 m a isla som raz na obed s kamoskami kocikovar, maly zaspal a mala mi po ceste zaspavala na rukach,len tak hlava zakvecla na pleco,preto nemenim 😀

exupery
24. dec 2011

U nas asi klasika,vecera darceky ,poobednajsi spanok necham dlhsi nech vydrzi vecer dlhsie-ideme k susedom,tak nech sa vyhraju s darcekmi a nech aj decka maju vianoce