Máte skúsenosti s grilovačkou namiesto svadobnej hostiny?

veronika01992
3. okt 2019

Ahojte chcem sa spýtať dnesnej dobe je svadba velmi draha na kolko nemáme na taku velku svadbu a chceli by sme sa vziať len o 2 svedkov a potom urobit taku ako by grilovacku na zahrade a tam pozvat koho chceme ma niekto s niecim takym skúsenosti ďakujem

renka30
3. okt 2019

Kamaratka mala takuto "zahradnu hostinu" a bolo to velmi prijemne, take neformalne, nieco bolo nachystane, nieco podonasali hostia, deti behali po zahrade, skakali na trampoline, sedeli sme na dekach. Nikde neni napisane, ze musite mat hostinu so 100 ludmi restauracii s DJom alebo nejakou kapelou, dolezite je, aby ste si to urobili tak, ako vam to vyhovuje.

veronika01992
autor
3. okt 2019

@renka30 mne sa práveže taketo svadby páčia je to určite aj menej narocne po finančnej stránke a je to hlavne príjemné

kateemka
3. okt 2019

Ja si myslím ,že je to úplne normálne ..... 🙂 a mne by sa to páčilo ... nás bolo takmer 100 ... keby to mala byť iba takáto malá svadba nemala by som ani ja nič proti ... 🙂

mirola
3. okt 2019

Aj ja som taku mala, a u nas prioritne neslo o peniaze, ale o to, ze moja rodina sa neznasa, taktiez aj menzelova. Svadbu sme mali so svedkami a kamaratmi a potom sme isli na zahradu, mali husacinu, kacacinu, hudbu, drinky zabavu. Tyzden na to mal nas syn rok, pozvali sme rodinu co sa znasa a znamych cca 16 ludi a mali sme velku grilovacku, kde sme oslavili aj nasu svadbu. Tyzden na to boli pozvani otcovia s novymi partnerkami a bola grilovacka dalsia. Cele aj so satami a prtienkami nas to stalo asi 3000 eur a bolo to velmi fajn, ja si pochvalujem velmi.

veronika01992
autor
3. okt 2019

Mne sa to paci a aj priateľovi no pisala som to teda mojej kamoske co bude za svedka a hned vymyslala ze nie to do sali... Ale ved to je moja svadba ja som sa do jej svadby nestarala tak bude tak ako ja si poviem...

kateemka
3. okt 2019

@veronika01992 určite si urobte podla seba .. no a ak sa niekomu nepáči tak prísť temusí... nenechaj si pokaziť svoju predstavu!

veronika01992
autor
3. okt 2019

Ale rozmyslal som aj tak ze svadba na urade svedkovia rodina a obed a domov... A potom i týždeň napr. Grilovacka uz aj s priateľmi

veronika01992
autor
3. okt 2019

@kateemka veru ani nenechám sice chcem aspoň biele saty ale aj to take obyčajne

dmband
3. okt 2019

Zdravím! My sme sa brali počas víkendu, po ktorom bol v pondelok ešte štátny sviatok. V sobotu poobede sobáš, po ňom večera v blízkej reštike len s rodičmi a so súrodencami (čašníci takmer odpadli, keď ma zbadali v bielych šatách a pochopili, že je to "sobášna hostina" 😀) a v nedeľu od obeda záhradná párty s kamarátmi (cca 40 ľudí vrátane detí, už si presne nepamätám). Objednali sme pečené prasa, niečo sme napiekli my, niečo podonášali hostia (poprosili sme ich, aby priniesli namiesto darov občerstvenie). Ja som síce aj tak mala stresy, lebo som taká povaha, ale určite by som to spravila znova. Klasickú svadbu si neužívam ani ako hosť, nieto ako nevesta...

heregova
3. okt 2019

Ahoj,kamoska mala takuto svadbu,na urade s par ludmi a potom doma grilovacku. Mala pekne biele svadobne saty. Na zahrade grilovali a bolo to super. Ako si urobite,tak budete mat. Je to vas den👍

dmband
3. okt 2019

Šaty som mala smotanovobiele, nie vyslovene svadobné, a na druhý deň na párty biele tepláky + tričko a mikinu 😉

veronika01992
autor
3. okt 2019

@dmband môj tiež prasa chce objednať chceme aj kapustnicu navarit ako ze po polnočná 😊😊

fokuska
3. okt 2019

@veronika01992 Urobte si podla seba ako chcete a ako sa paci vam.
Len si pri tom daj pozor na niektore veci - pojde o vasu zahradu? Ak ano, tak treba mat vyriesene kto nakupi a prinesie jedlo a pitie, servis okolo toho - pribory, taniere, pohare, priprava jedla, samotne grilovanie - ci bude niekto zodpovedny za to, alebo si kazdy bude grilovat "za seba".
Tiez vyriesit taoletu (neviem ci mas zahradu rovno pri dome, ci je to skor nieco ako v zahradkarskej lokalite).

Ak mas objednanu salu, alebo catering, tak mas ludi, ktore tieto veci riesia. Ak to robis vsetko sama, tak bud mladomanzelia pobehuju, nosia, pripravuju, chystaju, umyvaju, alebo to "hodia" na rodicov, svedkov...

Len pisem pohlad z tej druhej strany, ze ak mas vsetko zabezpecene, tak si najblizsia rodina a kamarati tu oslavu skutocne uziju. Ak sa ale maju starat o chod toho celeho, tak uz je to o inom.

Bola som na takej svadbe...teda oslave sobasa, bolo to ale v podniku, ktory sa teda postaral o cele grilovanie. Ja som sa tam citila skor ako na nejakej party alebo nardeninovej oslave.

martanek79
3. okt 2019

aj my sme tak mali 8 rokov dozadu - svadba mala - svedkovia, rodicia a obed a potom o tyzden sme na zahrade mali opekane prasiatko s rodinou - asi 20 ludi a potom este zvlast dalsi vikend s kamosmi v podobnom duchu.

veronika01992
autor
3. okt 2019

@fokuska mame svoju záhradu velku hned pri dome a o jedlo to svokor navari kapustnicu a prasiatko dovezu nic velke len take ako by sme robili grilovacku

verpav
3. okt 2019

@veronika01992 ahoj ja som mala svadbu na zahrade. Obrad bol v kostole o 16.00. V rodine mam manželsky pár ktorí sú kuchári. Navarili polievku a druhé jedlo sme mali na výber z troch druhov šalátu a mäso pečené a rezne. Vo večerných hodinách sme mali pečené prasa. Samozrejme boli aj koláče, korbaciky a torta. Zajednala som aj súd piva a nejaká pálenka. Všetci boli veľmi spokojní, zabávali sa, tancovali, dedo zahral na heligonke, spievali sme. Bolo nás okolo 30 hostí a všetci mladí čo ešte nemali svadbu teraz chcú len takúto záhradnú party.

veronika01992
autor
3. okt 2019

@martanek79 to my by sme cgveli aj kamarati aj rodina ved nas neni az tak veľa cca 24 ľudí

martanek79
3. okt 2019

@veronika01992 ja som to nechcela miesat, u nas rodina bola okolo 25 a kamosi tiez tak...

marcelik88
3. okt 2019

Bola som raz na takej grilovacke a bola to celkom sranda, myslim, ze je to idealne pre ludi, ktori nemaju radi take tie klasicke strojene veci, nemaju radi ked sa na nich pozera vela ludi, jednoducho to len chcu oslavit trosku a stravit cas s priatelmi a rodinou

annkajanik
3. okt 2019

Ja som tiež vymislala... Blbosti ale chcela som biele šaty.. No co oblečiem si ich na pol hodku a potom si dám. Legíny? Lebo budeme grilovať? 100 hostí na záhradu nedám... Zobrali sme sálu a už aj hudbu a už aj rýchlu rotu a postupne to bola veeelkaaa krásna svadba 150 ľudí a nevymislala som darčeky nič.. Ani to veľa nestalo... 2000 jedlo 600 e alkohol voda 600 hudba šaty ja manžel 600.. Výzdoba už započítané v jedle a perfekt.. Nerozmýšľaj nad iným svadba je len jedna

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hefo
3. okt 2019

Môže byť, ale nie v tomto počasí samozrejme...

kaki3
3. okt 2019

Osobne si to viem predstavit, ked nie su peniaze navyse, tak je to podla mna super napad. Najma je to take v pohode, neformalne, taka uvolnena atmoska. Na jednej takej svadbe som bola. Najskor mala kamoska obrad na urade, potom mali obed s rodicmi a surodencami a vecer bola grilovacka pre vsetkych, ktorych tam chceli mat 🙂

annkajanik
3. okt 2019

@ptmt1011 no presne ved netreba také blbosti jak druhé vymislaju tým také darčeky a taka stužka a toto a vijde ich to 10 tisic

annkajanik
3. okt 2019

Ani ja som nemala peniažky šlo nám do domu 40000e 😊😊😊😊a bývalý sme týždeň.... Viete že to treba všetko jak pohár tanier všetko... A zostalo na svadbu 2000

abbey1
3. okt 2019

@annkajanik Myslieť, vymýšľať, premýšľať,...

jamatkaroka
3. okt 2019

Mne by sa taká svadba páčila. My sme mali svadbu v záhrade v hoteli ale tiež to bolo super. Dohodla som sa na matrike že obrad bol priamo v záhrade v peknom vyzdobenom altánku, takže ľudia sa nemuseli presúvať. Ak by sa to dalo aj vám tak zariadiť, možno by to bolo fajn.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pralinka86
3. okt 2019

Urobte ako chcete, nie co sa patrí.. je to vaša svadba, vas cas strávený pripravami, vase financie.. určite to bude super, myslite na všetky vekové kategórie, aj na počasie, ak by zapršalo ci dosla búrka.. dnes je vela možností, všetko sa da vybavit 🙂 na nete nájdete vela inspiracii co sa da vymyslieť, aj na Sashe moja handmade svadba napr