Mate radi sviatky ako Vianoce ci Velka noc? Alebo sa uz tesite na ten bezny zivot?
mam rada dni volna a jedlo 😁
Vianoce milujem (zdobenie, rozprávky, vyzdobené osvetielkované domy vonku, kupovanie darčekov (najmä pre deti v rodine, ktorých to poteší), vianočné filmy, prechádzky ideálne zasneženou prírodou)
Veľká noc mi je v podstate jedno
Ja rovnako ako @lucia851 Vianoce zboznujem. Tradicnu Velku noc s oblievackou a sibackou z duse nenavidim. Ked v telke vidim tie “uzasne tradicie”, ked dievcatu naleju kybel vody na hlavu, nechapem.... v Pravde bol dnes clanok ako v minulisti umierali dievcata na zapal pluc ci skocili s rozbitou hlavou v potoku.... no dakujem pekne. Krestanske zvyky s nou spojene su ok.
Vianoce milujem...Velku noc neznasam a nikdy som ju nemala rada...
Mne nevadí ani jedno ani druhé, asi hlavne preto, že nemáme žiadnych extra kupacov.. Jediný iniciatívny je môj muž 🤣a z hľadiska histórie naši predkovia to mali v úplne inej podobe.. Šibač vykupal dievča ona mu dala vajíčko, kde mu naznačila, že sa jej páči a keď si ju chcel vziať za ženu postavil jej máj a už bola ruka v rukáve 😅
@poopsie tak toto je znacne zidealizovany a zromantizovany obraz. Takto nejako to asi bolo skor https://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clano...
@simsalabim a ten tvoj je feministicko preemancipovany 🤷♀️normálne priorita bola ich asi zabiť však? Mňa to nezaujíma staraj sa o seba
Viete, ze Velka noc je o nadeji..? Ak už aj nejdeme do kresťanstva, tak obnova, znovuzrodenie, jar, všetko ožíva... Mne sa to velmi páči. Cítiť vo vzduchu jar, vonku je viac slniecka, dobré jedlo ľúbim, oslavu, oddych, voľno, návštevy tiež, nikdy som nemala problem s trochou vody, u nás sa s tým neprehanalo.. Rovnako ako aj Vianoce, tie maju zas nieco ine do seba. 🙂
Veľkú noc nemám rada od mala, ani teraz som nič nechystala, nevarila a nepiekla, ale aj skrz toho že my nie sme veriaci a mužovi tieto jedlá ani nechutia...syn je ešte malý a k tomu aj táto covid doba, no ďalší rok si urobíme vlastnú tradíciu na privítanie jari. Trošku blbo som sa cítila keď sa ma známa opýtala že čo som varila a vypekala 😅
Mam rada oba sviatky. Dokazem sa " vyblaznit" ci uz s vyzdobou alebo roznymi aktivitami aj v case vianocnom aj velkonocnom. Ale chvalabohu u nas nie je zvyk sibacky a oblievacky ci opiti sibaci... stretneme sa obe rodiny aj z manzelovej aj z mojej strany , deti hladaju vajicka po zahrade, dostanu sladku odmenu, kazdy nieco prinesie a pokial vyjde pocasie uzijeme si vsetci pekny jarny den.
Keď som bola dieta milovala som vianoce a veľkú noc ako tak. Ako som dospela, milujem veľkú noc a vianoce ako tak. Pre mňa su veľkonočné sviatky najkrajšie sviatky v roku, keďže som veriaca, tak ma pre mňa veľká noc úplne úžasný význam. A za ďalšie na veľkej noci mam rada aj oblievacku, ved to je veľmi pekný zvyk a aj zmysel toho zvyku je veľmi pekný, vysibana a obliata dievčina bude zdravá a krásna cely rok. Mna vždy obleju doma moji chlapci a ked nieje korona aj nejakí rodinní príslušníci a vždy je to fajn. Trosku som mokrá, ale mne osobne to vážne nevadí, ja mam rada tu radosť v chlapčenských tvárach.
@elizabet173 jaaj ďakujem ti, hneď sa lepšie cítim že nie som jediná 😅 ja veru tiež nič, ani vajcia ozdobené nemáme doma, musím niečo zaobstarať 😅 ale ďalší rok už kvôli synovi pripravím nejaké vajíčka a kuriatka nech sa teší😃 a teda 4 dni voľna veľmi potešia 😊
@elizabet173 vsak o tom bola otázka.., ci mam rada... Ok.
Tesim sa na bežný zivot. Ja som absolutne bezsviatkovy typ. Ked som bola decko tak vzdy sme mali na sviatky nervy doma lebo muselo byt navarené napecene pre regiment. Furt len pri hrncoch. Ja som si povedala, ze u mna to takto nebude fungovať. Co sa samozrejme nestretne s pochopením u zvyšku rodiny lebo gazdina musi mat 12 plechov upecenych🙈
Ja som veľkú noc teraz využila s mužom sme upratovali povalu
Nie, nemam rada ziadne sviatky. Prameni to z dectva, lebo rodicia boli vzdy na nervy, nech je doma upratane, navarene, nech posluchame, vsetci sme sa pohadali, stale chodili navstevy a pokoj bol az ked vsetko skoncilo :D. Mam rada vsedne dni, vikendy, volno v praci, dovolenky, ale nie sviatky.
Nie
@ndrag presne aj u nas tak🤦🏻♀️
Milujem vsetky sviatky. Ci halloween, ci dusicky, mikukasa, vianoce, valentin aj velku noc. Kazdu tradiciu, jedlo a vsetko ❤️
Nemám rada sviatky, tlacenice v obchode pred nimi, vonka v prírode húfy ľudí, v telke 100 krát opakované reprízy, na obzerstvo tiež nie som jem čo chcem ked mam chuť . Radšej mám voľný deň vo všedný pracovný deň, tie si užijem oveľa viac.
.
Vianoce mám rada - najmä tú atmosféru pred nimi ....Veľkú Noc až tak moc nemusím - aj keď posledné dva roky mi aj vyhovujú...😉
Vianoce mam rada ale Veľkú noc neznasam