Manžel uprednostňuje svoju mamu aj na Vianoce.

keithy
15. dec 2019

Žienky. Dilema na sviatky. Aj ja aj muž pochádzame z toho istého mesta, obaja máme rodičov rozvedenych a obaja naši otcovia bývajú mimo mesto. Ja s mužom a malým synom sme v byte s mojou mamou. Na Vianoce k nám chodí aj môj otec, nechcem aby bol sám a ani moja mama to nechce, nevadí jej to a vždy ho vola. Problémom su rodičia môjho muža. Sú moc pohodlní, otec ten tento rok upustil a ide k jednému synovi čo býva s rodinou a svokrovcami bližšie ako my. Ale jeho mama. Už minulý rok sme ju volali, nechcela prísť, vecerala sama. Ale cez obed sme šli k nej na chvíľku kým sme šli na cintorín. A večer ma prehovoril a šli sme k nej tiez. Tento rok už nemám chuť po večeri sa zase trepať k nej, ona trucuje a prísť nechce ale my sa máme k nej trepať? A takto by som po večeri nechala zase samu moju mamu. Tak som mužovi povedala že nejdeme. A on že jednoducho pôjde a basta. Je to normálne? Stále mať na prvom mieste mamu pred svojou ženou a dieťaťom? Ja už neviem čo robiť a ako mu to vysvetliť.

macekovam
15. dec 2019

ale tak chodte... ved su Vianoceee

petulda333
15. dec 2019

Ty svoju mamu nechces nechat po veceri samu a on tu svoju ma nechat? Ako ja ta chapem ale chapem aj jeho. Najlepsie by bolo keby prisla k vam ale ked nechce to nezmenis, ale nemozes muzovi vycitat, ze chce ist k nej

lujza123
15. dec 2019

@keithy chápem vás obidvoch, aj teba ze chceš vianočnú pohodu s rodinou a nie sa niekam ešte po večeri trepať ale aj tvojho muža že mu je ľúto mami, tak ako nechceš nechať mamu samu ty tak ani on.
Byť tebou skúsim ešte spracovať svokru. Chod k nej iba ty, popros ju že by si chcela stráviť Vianoce aj s nou, aj s tvojou mamou a otcom aj s mužom spoločne a inak to neviete spraviť ako byt spolu u vás. Možno ju obmakcis. Pripadne navrhnúť systém že tento rok pôjde ona k vám a ďalší vy k nej.
Všetko je vždy o kompromisoch a tie nebývajú vždy prijemne
My sme našťastie dilemu nasi/vaši vyriešili a 24.12 sme iba u nás doma. Lenže rodicia sú spolu, to je ine

sara07
15. dec 2019

pozvite ju od obeda k vám alebo aspon na večeru
ak nebude chciet
môžete 1, urobit si slávnostny obed , rozdat darčeky a na štedru večeru ist k nej
2, opačne ako č.1
3, vykašlat sa na vianoce, nech sa všetci zduvaju ako potrebuju, bud sa spamätaju alebo nie, ist len na obed a ked on chce byt s mamou nech je teda

limetka69
15. dec 2019

A tak povedať svokre, ze kvoli nej sa neviete zhodmut a nech sa obetuje a pride?

felycity
15. dec 2019

Vsak ste kazdy rok s tvojou mamou + pride otec, mali ste sa vediet dohodnut, mozno jeho mame je to neprijemne, preco sa nedohnete na striedacku jeden rok tam a druhy inde? Su to sviatky rodiny, puklo by mi srdce ak by som bola vzdy u rodicov muza a moja mama by tam sedele sama... rozdelte si to 1 rok tam druhy u vas . A este by som skusila osobne ju pozvat...pripadne pises, ze ma manzel surodencov, tak sa dohodnut rozumne.

stela01
15. dec 2019

@keithy to že by tvoji rodičia ostali sami ti vadí , svokra nech ostane .

Chápem že k svokre treba ísť . Treba sa dohodnúť a nie že kto je komu prednejší ?! Aj my ostaneme raz samé bez mužov a deti .... aj na to treba myslieť .

ssandyy
15. dec 2019

@keithy určite choďte hodina ta nezabije. Veď ju má rád. Buďte šťastní že ste zdraví to je základ! Fakt riešiš hlúposti. Že tebe sa nechce trepať ani mne sa nechce tiež to máme s mužom že chodíme hore dole. A to dokonca nie sú rodičia v jednom meste. Ale ten pocit je pekný ;)

mell_k
15. dec 2019

Spytaj sa sama seba opacne keby to bolo. Ty by si nechala svoju mamu samu aj keby nechcela prist? Tie dve hodinky ta nezabiju 🙂

sara07
15. dec 2019

@mell_k nečítaš celé , oni u svokry su na obed a potom maju byt aj večer , čiže ak je tu niekto sama tak matka autorky

mell_k
15. dec 2019

@sara07 precitala som to cele len som to inak pochopila a vdaka za opravenie 🙂

petulda333
15. dec 2019

@sara07 ale ved jej mama je tam u nich cez den aj na stedrovecernu veceru.. Akurat ten cas jedy pojdu k svokre bude sama

marsmykkok
15. dec 2019

to je ťažko, chápem aj jeho mamu, je jej blbé chodiť k iným a ešte ked to nie je len jej syn a nevesta, ale aj svatka. Podľa mňa by bolo fér večerať raz u vás a raz u nej, aspoň na tých pár hodín tam ísť každý druhý rok, lebo predpokladám keby je situácia opačná ani tvoja mama nepôjde k svatke keby u nej bývate. iné keby ste sami a zavoláte obidve, ale takto sa ona necíti dobre ani sama ani ked príde, lebo jej to je blbé otravovať

deti95060810
15. dec 2019

asi by som sa obetovala....aspoň na chvíľu....
alebo druhá alternatíva - nech ide chlap a ty zostaneš s mamou

sara07
15. dec 2019

@petulda333 vieš žial tu je také blbé pretahovanie sa bez kompromisov kto na štedru večeru u koho bude, niekedy mám pocit že by bolo vianoce lepšie zrušit ked sa nemôžu dohodnut že sa každy rok u niekoho stretnu iného všetci komplet čiže obe matky , kedže je také blbé nepísané vynucované pravidlo že nik nema byt na ten večer sám 😈
nech urobia akokolvek nijak nebude dobré a kompromis nehrozi ,

petulda333
15. dec 2019

@sara07 suhlasim. My sa napr striedame, jeden rok u nasich a druhy rok u svokrovcov. A nikdy nikto nie je sam. Ked sme u svokry tak sestra s muzom je u nasich... Smutne, ze este aj cez taketo sviatky ludia nevedia byt mily k sebe

ladyvi
15. dec 2019

Pozvite ju na stedrovecerne ranajky. Uvidite, ze ostane az do vecera...😉

aceris
15. dec 2019

@keithy co vravi svokra? aky ma dovod, ze nechce prist? Moja stara mama napriklad bezne travila vianoce sama. V podstate zila sama vyse 25rokov po tom co zomrel stary otec. Volali sme ju na sviatky kazdy rok. Za cele tie roky prisla raz. Inak nechcela. Vraj chce svoj klud, pohodu, ziadne obliekanie, odchadzanie z domu a robit kedy chce, co chce...takze bola sama a my sme chodili az druhy den na obed...proste jej to tak vyhovovalo. Mozno to ani svokre v skutocnosti nevadi.

keithy
autor
15. dec 2019

Ne to s ňou zložité, ku nikomu na Vianoce nikdy nešla, každý rok ju volajú synovia, má ich troch. Aj my sme ju volali, aj osobne, proste jej vyhovuje rola hostitelky, napiecť, navariť, upratať a potom nás len vynukovat a susedkam sa potom sťažuje čo všetko ona musela robiť, ako riadila celý deň a furt varila. To je povaha. 🤷 Kým sme nebývali s mojou mamou tak sme šli po večeri aj k jednej aj k druhej. Ale teraz ani moji bratia už neprídu na Vianoce , sú s manželkami, a mne je hlúpe to, že bývam s mamou, riadime, pečieme a varíme spolu, a potom máme chodiť nej a moja mama sama doma. Cez obed mama varí a my sme mužovej máme, už to mi je hlúpe, tento rok chcem máme pomáhať a nie sa trepať stále preč. Aj muž povedal, že pôjdeme len jeden deň k nej, 24. Alebo 25. Jednoducho príde k nám alebo nie. Ale mám z toho také nervy, vraj sviatky pokoja 😂 bože bože.

martina1201
18. dec 2019

@keithy lenže tvoja mamina sama za štedro večerným stolom nesedí, keďže je tam aj tvoj otec. Kompromis je možný taký aj že večerať skôr so svokrou a potom neskorú večeru s mamou a otcom. Aj vlk by bol sýty aj koza celá len vy by ste potom asi boli trošku moc prejedeni. Ale aj to by sa dalo poriešiť neskorymi raňajkami a skorsou večerou prvou so svokrou

barborka37
25. dec 2021

No aj si myslim ze vianoce ,sem ci tam svokri to vyuzzivaju na svojich synou,....a vsak vianoce sem vianoce tam ....keby svokra bola taka ,a citila by ze ti to lezie na nervi nerobila by napriek....

barborka37
25. dec 2021

A prosim vas vsak oni si uz zvikli ze su sami ako ....tak inak ja som nanervj z vianoc lebo kazdy rok sa dohadujem zo svokrou ze ona chce prist ako prva ...a ona sa nespita kedy kto pride....ona sa zahlasi ako prva ...a hotovo...a takto to islo uz 7 rokou a uz som povedala muzobi ze stacilo nebudem na vianoce nanerbj z tochto ...uz...ze kna sa nechce prisposobovat a mysli si ze ona ma byt ako prva ....ci vianoce ,ci natodeniny ci mikulas ci meniny,a uz stacilo ...povedala som kazdy pride naraz....a vianoce budu tak donesu pred vianocami darcek chlapcovi dame pod stromcek a 24 vybali....chlapec ....a ked sa nepaci odideme do tatier na 2 tyzdne ....cez vianoce ...a nech kazdy da svety pokoj ,ci su vianoce ci nie...stacilo z tejto otravi uz ze sa nezmesti svkkra hlavne do koze