Máme posielať oznámenia o krste?

zdena12345
19. feb 2014

Rada by som poznala Vas nazor a skusenosti. Zatial dieta len cakame, ale radi by sme ho dali pokrstit. Oslavu mam v umysle robit u nas doma len pre rodicov, babku a samozrejme krstnych rodicov. Je vhodne poslat oznamenie o krste, alebo inak oznamit konanie krstu aj "vzdialenejsej" rodine? Ako ste to riesili? Dakujem.

jasminet
19. feb 2014

nie, preco? pokial nie su pozvani, tak by som nic neposielala 😉

monicm
19. feb 2014

my sme to neoznamovali nikomu okrem tých,čo sme chceli mať na oslave,oznámenie sme žiadne neposielali,oznámili sme to bud osobne,alebo telefonicky.

dukokatka
19. feb 2014

preco posielat oznamenia,staci oznamit telefonicky alebo osobne pozvat..Este som o tom nepocula aby sa posielali oznamenia celej rodine o krste dietatka.Oni ak maju zaujem tak pridu na navstevu pozriet sa na dietatko.

luba28
19. feb 2014

ved to neni svadba,ze je potrebne rozosielat pozvanky,...toto som este nepocula,.... 🙂 🙂 🙂 🙂

v_alika12
19. feb 2014

kamoska krstila syna a pozvanym hostom poslala aj pozvanku (s fotkou maleho) ku krstu a nasledne k obedu. Bolo to mile

drobcek26l
19. feb 2014

Keď sme my krstili malého, tak som posielala jeho fotografiu a na jej zadnej strane som mala taký krátky veršík a pozvanie na krstiny. Lenže u nás v rodine sa to tak robieva, že keď sa dieťatko pokrstí, tak sa potom pozýva rodina na posedenie na obed. Je to v podstate taká oslava jeho narodenia. a môžem povedať, že rodina bola milo prekvapená a potešená tým, že majú doma malého fotografiu. myslím si že je to milé ak to takto vyriešiš.

Ešte si spomínam aj na ten veršík: Slniečko mi bude svietiť, ja sa budem usmievať. Budete sa za mňa modliť a ja budem tíško spať. Keď mi budú hlávku močiť, mali by ste pri mne stáť...!!!

sunshineka
19. feb 2014

nieee,to sa neposiela a nikdy som o tom nepocula,zeby niekto v okoli posielal.len aby to potom nepochopili ako pozvanku na krst a dovali sa ti cela rodina 😀

zdena12345
autor
20. feb 2014

Dakujem za rady. My sme davnejsie nemali v rodine male babo... narazila som na pozvanky ked som zistovala nieco o krste a ostala som v prekvapena. Nezda sa mi, ze by sa u nas po širšej rodine nejake oznamenia posielali. Tiez by mohlo byt neprijemne, keby to pochopili ako pozvanku k hostine. Este sa opytam rodicov ako sa to riesilo v predchadzajucich krstoch v rodine, aby zas neostali urazeni, ze o tom nevedeli...Najblizsich zavolame samozrejme osobne, ved sa stretavame pravidelne🙂 inak myslienka fotky s versikom je velmi pekna, mozno to urobime pre najblizsich🙂
dakujem

bombo
20. feb 2014

Keď sme my krstili, krstným sme dali pozvánku na krst. Bolo to milé. Jednoducho som na pozvánky natrafila na stránke www.krstiny.sk, odtiaľ som mala aj košieľku na krst.

zuzik307
20. feb 2014

@zdena12345 my sme posielali pozvanky na krst len tym, co boli pozvani... 😉

flower72
20. feb 2014

neposielali sme. Je to čisto naša súkromná vec, nie všetci z rodiny sú veriaci. Aby sa zase nenatrepali na hostinu 🙂 Krst je o duchovných veciach, na to treba myslieť v prvom rade.

felycity
20. feb 2014

@zdena12345 nie je to potrebné, ale pokiaľ si potrpíš, aby to bolo tip top a chceš to mať pekné tak prečo nie? podľa mňa je to milé, ak máš čas a chuť tak si ich sprav a pošli tomu, kto sa tam má zúčastniť 🙂

eeffka
26. feb 2014

@zdena12345 nie ziadne oznamenie som neposielala, naco? este ak by som ich tym akoze pozyvala na oslavu ale sirsej rodine??? jedine zeby poslali dodatocne dary 😀 😀 😀

fuska
26. feb 2014

Ja som si urobila pozvanku na krst sama a dala som iba ludom, ktori boli pozvani na hostinu. 😉