ahojte potrebovali by sme poradiť. Vec sa ma tak ,že nás pozvala kamarátka na svadbu, už dlhšie sa nestretávame kedže sa odsťahovala do iného mesta, ale mám pocit že nás pozvala hlavne skrz to, že ona bola na našej svadbe (vtedy sme sa ešte pravidelne stretávali). Máme ročného synčeka a svadba je asi hodinu cesty autom s tým, že by sme teda išli len na otočku. Svadba sa koná budúci víkend. Stala sa ale nehoda, manžel má nohu v sadre plus synček neustále chorý takže na svadbu nejdeme. Mám ale teraz dilemu či máme nejaké peniaze poslať alebo čo? Vôbec neviem či by bolo neslušné keby nič nepošleme. normálne by som s tým problém nemala ale kedže som na rodičovskej dovolenke samozrejme tých peňazí nazvyš nieje , momentálne ešte aj prerábame (už to je nevyhnutné) a kedže tam nejdeme príde mi to ako mrhanie peniazmi
Poslať určite nie..až bude manžel zdravý tak sa tam pozvete na kávu,zagratulujete a dáte darček.Ja by som tak urobila keď ma toto kamarátstvo pokračovať.
Ahoj, ja by som to asi zvážila aj podľa toho, kedy vás pozvali (ako dlho vopred). Ak vás pozvali s väčšou časovou rezervou a vy na poslednú chvíľu odrieknete (aj keď úplne oprávnene), tak by som súhlasila s @janinah, keď budete ok, ísť im pogratulovať a priniesť aj svadobný dar.
Ak vás pozvali len teraz nedávno, tak by som sa asi len ospravedlnila.
Ked som sa vydavala pred takmer 9 rokmi, nedostali sme nic od ludi, ktori nam na svadbu neprisli, ani v pripade takych, co na poslednu chvilu odriekli a ani mi nenapadlo zamyslat sa nad tym, resp.cakat, ze od takych nieco dostaneme...
@mimi3008 presne ako pise mimi.
Svadba sa kona buduci tyzden, ak jej date vediet teraz, jedlo pre vas vie zrusit, popripade namiesto Vas niekoho zavolat, takze naklady s vami spojene by mat nemala.
Ak sa dodatocne stretnete, kupte nejaku drobnost, popripade zreby ;)
kazdopadne, u nas nikto z tych, co mali ist na svadbu a nesli, peniaze nedali a ani som ich necakala.
Co sa mi vsak stalo a doteraz nechapem je situacia, ze mal prist jeden par. Ona mi rozpravala stale dokola, ze muz ma vela prace na baraku a maju terminy (co samozrejme chapem, pri stavani domu si jednoducho nevyberas, ked ti maju prist robotnici), a ze ved on urcite pride, ak bude stihat a ked som mu v den svadby volala od kadernicky, ze nech dojde, ze budeme radi s muzom, tak mi povedal, ze on svojej zene uz davno vysvetlil, ze on urcite nepride a ze mi to mala odkazat. A tu napriklad som bola smutna, lebo by sme namiesto neho zavolali niekoho ineho s dostatocnym predstihom. V den svadby na to cas jednoducho nebol.
Takze ak je nejaka situacia, isto oboznamit tak, ako je 😊 a nelam si hlavu pre peniaze 😊 ak je kamoska, drobnost ju isto potesi 😊
Keď nejdem na svadbu, dar nedávam, a už vôbec neposielam peniaze. To by musela byť sestra alebo niekto fakt blízky, aby som dala dar ak nejdem na svadbu.
ked ti pride darcek kamaratke k sobasu mrhanie peniazmi, tak jej ho nedavaj..
Ja by som prišla po svadbe na návštevu a doniesla až vtedy dáku maličkosť. Skôr vec ako peniaze. Len tak na spomienku na vás. Napr. pekne obliečky . Tie sa zídu vždy a sú pre oboch. Kamarátka ak ťa aj pozvala na oplátku tak určite pochopí keď neprídeš vzhľadom na situáciu.
Posli jej len pohladnicu a ked bude muz vylieceny,ohlaste sa na navstevu a vtedy by som dala obalku. Alebo ist zagratulovat ku kostolu a dat obalku. Ak soferujes,hodina je nic. Ved aj ona tebe davala nieco,ked prisla na tvoju svadbu. Kazdy ma vydavky. Ale ak ti je zatazko jej nieco dat,tak nedavaj.
My sme mali pripad, ze sme pozvali kamaratov a neprisli lebo ona bola PN. Ked bola zdrava prisli ku nam a doniesli nam dar a flasu. Jasne, ze nie taly dar, ktory by sme dostli keby prisli ale symbolicky.
Nas pozval kamarat, nesli sme, maly mal vtedy 3 mesiace a boli by to 4 hodiny autom, ale dali sme vediet skor, takze s nami ani nepocitali. Poslali sme darcek postou, ze nech ho otvoria po svadbe 🙂 bolo to velka vypalovana doska s datumom svadby, menami, obrazky.
ja na to pozvanie, ked aj nejdete, by som jej dala vediet, aby vas mohli z pohostenia odhlasit, ale ja na mojom mieste, by som jej nieco poslala,Ako hovori kamatopo, nejake obliecky,alebo sadu uterakov.
dakujem za rady....samozrejme im dáme vedieť už sme s nimi aj volali že neprídeme tak asi nejakú maličkosť kúpime a inokedy donesieme 🙂
No si myslím že už za vás zaplatili a aj všetko ostatné .. ale zas peniaze by som asi dala toľko čo oni vám
Išla na obrad dala obálku a domov