Mám pozvať otca na promócie?

2. aug 2022

Ide o to, ze otec ma v podstate pocas celeho mojho VS studia psychicky deptal. Ked som mala skuskove, ucila som sa, hustil do mna, co nejdem brigadovat, ked nemam skolu a len cele dni sedim doma. Na tazku skusku, na ktoru som sa ucila aj mesiac, mi povedal, ze vraj co sa na tom tolko ucim. Casto ma dohnal ku slzam, az myslienkam, ze skoncujem so studiom, a teda aj svojim snom. Ked sa mi stalo, ze nejaka skuska nevysla a venovala som sa jej tak potom cele leto, tak sa za mna akoby hanbil. Nikdy som od neho nepocula, ze mi drzi palce, ze to zvladnem, ze mi veri, je hrdy, atd… To len pred cudzimi ludmi sa potreboval vzdy chvalit, vymyslat si, ako mam same Acka, skusky na prvy sup porobene atd.. To by bolo nadlho. Jednoducho cele tie roky mi tymto svojim spravanim stazil.
No a ja neviem, ci ho pozvat na promocie. Jednoducho to tak necitim.. je mi z toho velmi smutno, ale neviem si pomoct. Zvazujem, ze kvoli tomu sa aj vykaslem na promocie a nepojdem tam ani sama, ale len potom do skoly pre diplom. Ako by ste sa zachovali vy na mojom mieste? Prilis to prezivam?

0silvia0
2. aug 2022

Otec asi nikdy nestudoval na vs, tak nevie pochopit tento typ studia. Ja by som sa na tvojom mieste skusila povzniest.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninusa221
2. aug 2022

Je to tvoj deň na ktorí nikdy nezabudneš. Vykašli sa na oca. Keď tam nepojdeš tak to budeš podla mna ľutovať. Neviem blizsie ake mate vztahy ale povzniesla by som sa nad tym a pozvala ho.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
2. aug 2022

odpusti mu

anickabasnicka
2. aug 2022

tvuj otec mel zrejme vetsi strach ze skoly nez ty,proto te schazoval. nekteri chlapi nedokazou dat najevo svoje city,a zvlast starsi generace,a nez by rekli,jsem pri tobe,tak se chovaji presne naopak...na promoce urcite bez a pozvi i jeho.uvidis,treba te prekvapi,jak bude dojaty a brecet jak zelva.ta atmosfera v aule pri promoci musi zdolat i toho nejvetsiho drsnaka

luccija
2. aug 2022

@bilberryday ako vies, ze to platia?
Pozvala by som ho...su chlapi co nevedia pochvalit hlavne starsia generacia.Uzi si poslednu bodku za studiom mas byt naco pysna

evica17
2. aug 2022

Pozvi ho a ukáž mu že si to dala :p aj keď podľa toho aké mal reči počas štúdia budú preňho promócie možno blbosť

miamaria
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
2. aug 2022

Zariad sa podla toho, aky vztah s nim mas v beznom zivote, od detstva....starostlivost, podpora, laska, opora.....

pinkgirl
2. aug 2022

Dokázala si to sama a chceš sa obrať o takúto významnú chvíľu??! Určite nie🙂. Pozri, čo bolo bolo, povznes sa na to a na promócie choď a pozvi aj otca. Časom ťa to môže mrzieť a nebude sa to dať vrátiť🙂 ak ho teraz nepozveš.

sardinka32
2. aug 2022

Toto podla mna nie je nejaká tragédia, učíla si sa pre seba a svoju buducnosť...otca by som pozvala...predpokladam, ze financoval školu a umožnil Ti tak splniť si sen, tak aspon zo slušnosti. Ak ho nepozves, vztahy sa naštrbia.

akbara77
2. aug 2022

Kto ti platil školu?

h2
2. aug 2022

Samozrejme, že by som otca pozvala na promócie! Čo také strašné ti urobil? Nič. Prežíval tvoje štúdium viac, než by mal. Ale ja na jeho poznámkach fakt nič zlé nevidím. Mal o teba starosť.

andreatytler
2. aug 2022

Neda sa povedat ci to prilis prezivas, lebo tam nie sme a z opisu sa neda mat uplny obraz toho ako sa otec chova.
Ale usudila by som ze nie je schopny niekoho ocenit a podrzat a podporit, lebo to nevie. Asi bol nauceny tak ze zaujem a starostlivost sa dava najavo tak ze cloveka treba len kritizovat a popohanat a pochybovat o nom. Asi mu to tak cely zivot robili jeho rodicia.
Opytaj sa ho na to, ci ho jeho otec za nieco v zivote pochvalil, alebo mu povedal ze je na neho hrdy. A tiez by som mu povedala vsetko to ako ta jeho spravanie zasiahlo a ako si sa pri nom citila. Jeho spravanie je pre teba problem a ten treba riesit. To ze ho nepozves na promocie mi pride ako pomsta.
Kazdopadne aj ked ti jeho spravanie znacne zneprijemnilo skolu, predsa len by som ho pozvala.

marca12
2. aug 2022

Pozvala by som ho,mozno to bude taky milnik medzi vami a ked budes vidiet,aky je na teba hrdy,zabudnes na vsetko zle,co si zazivala.

savanna
2. aug 2022

Z popisu mi pride ako narcis, vymyslat si pred druhymi, ze mas acka, len aby urobil dojem...poviem to tak, ja som na svojich promociach tiez nebola a nikdy som nelutovala, naozaj. Je to tvoj zivot a tvoje rozhodnutie, ak nechces ist, tak nechod, vobec nic zasadne sa nestane. Zalezi na tebe, ja napr. dodnes vobec nie som na tieto formality, cize mne to nechyba.

nika11103
3. aug 2022

Prečo tu riešite platenie školy ? Ak bola autorka na “statnej” vs a nie zaplatene tituly ako niektoré súkromné vs, tak moc toho neplatila !!! Ja som študovala na Komenského a za celých 5 rokov čo si pamätám bola jediná investícia v druhom ročníku tuším do učebnice nemčiny , ktorú sme si museli povinne kúpiť . Inak som absolútne za nič neplatila , knižnica fungovala , internet , spomínam na to ako na veľmi pekne časy . Promócie jedine čo som si zaplatila boli fotografie od fotografa .

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika8855
3. aug 2022

Ja ti to poviem z mojej strany....moj otec ma tiez nepodporoval v skole...statnice som mala o rok posunute on to nevedel a vykrikoval kazdemu z esom skolu skoncila ze som jebnuta nemala som na to a taketo deptal ma celkovo cely zivot ale to je ina tema ....no proste nepovedlaa som nikomu ze idem na statnice mamina sa to dozvedela 2 dni pred lebo som potrebovala nachystat pohostenie inak by to nevedela...ked som zostatnicovala dosla som domov som povedala ze mam titul ani slovom nepovedal gratulujem chodili mi v ten den domov gratulovat rodina on nic ignor o par dni sme spravili doma rodinny obed zase ignor ziadne gratupujem promocie nam zrusili co lutujem isla som si len po diplom do skoly aj s nasimi a sestrou a jej rodinou ze pojdeme klasicky na obed a tak ani nepozrel diplom ani mi negratuloval do dnes...kedze som len bc. vykrikuje mi ze som len bacil vyjebany a bacily treba zabijat....nezaujima ho ze preco neidem na ing a skolu a vsetko som si platila sama studovala som externe pri praci a inych aktovotach a nieje spokojny a 2 dni pred tym enz som isla po diplom som zvazovala ze ho nechcem na tom obexe a tak a vies co povedlaa som si ze nech ide nech mu ukazem ze hej spravila som nrch kuka ze aj napriek jeho reciam som to dosiahla

sardinka32
3. aug 2022

@mauduska podporovat financne neznamena len priamo platit nejake skolne, ale aj zivit dieta pocas studia...platit dopravu, ubytovanie atd. mna tiez nikto nechvalil, ze studujem a vystudovala som VŠ, ale ja som to ani neocakavala, moji rodicia vysku nemaju, takze nevedia, co to obnaša. Bola som rada, ze som mohla studovat, mala som napr. spoluziaka sikovneho, ktoremu rodicia odmietli platit VŠ...musel si po strednej najst pracu. A urcite by som nebojkotovala vlastne promocie len preto, ze rodic ma nechvalil...v zivote sa s tym stretne velakrat, aj ked chapem, ze ju to zranilo, lebo jej na tom zalezalo.