Mám kúpiť darčeky na Vianoce pre rodičov priateľa, s ktorým som rok?

xmichaellaa
25. nov 2024

Neviem či im mám niečo kúpiť jeho rodičom bratovi s priateľkou a dvoma deťmi a jeho sestre s priateľom keďže na Vianoce s nimi nebudem lebo on chce byť doma u svojich rodičov a mi povedal že sa to nehodí nakoľko sme rok spolu a nie sme manželia

vilma7
25. nov 2024

Kúpila by som len v tom prípade, keby som s nimi trávila Vianoce.
Ináč nie.

ibrunova
25. nov 2024

Nie

ssimusska
25. nov 2024

@xmichaellaa Nie nekupujem nič. Tak isto s nimi na vianoce nebudem. 🙂

really8
25. nov 2024

@xmichaellaa priatelovej mame som kupovala. (Otca nema). Odkedy sme manzelia nekupujem
Ona mi tiez kupovala

tatianna56
25. nov 2024

najskor by som vyzistila od priatela ci idu aj oni tebe nieco kupovat. ale zas ja ked som mala priatela takto kratko tak len zo slusnosti som kupila 🙂

stanulienkat
25. nov 2024

Nie. Netravis s nimi vianoce a ste spolu iba rok. A uz vobec nie jeho surodencom, ich partnerom a ich detom. De facto cudzi ludia pre teba.

deti95060810
25. nov 2024

nie... nebudete spolu na Vianoce tak načo.

muchotrafka298
25. nov 2024

Pokial spolu nebudete na Vianoce, tak im nekupuj nic. A uz vobec nekupuj nic surodencom, ich detom, pre teba su to cudzi ludia, presne ako pise @stanulienkat. Nerob si zbytocne vydavky.

cervenaruza123
25. nov 2024

@xmichaellaa Kazda rodina ma svoje zvyky a tradicie a je dobre ich respektovat. Ked ti povedal, ze nemas kupovat, tak by som nekupovala. Pokial vyslovene nemate extra blizky vztah. Su ludia, co kupuju darcek vsetkym priatelom, kolegom, bratrancom, sesterniciam. A su rodiny, kde sa kupuju darceky len detom, maximalne rodicom a ani dospeli surodenci medzi sebou si nekupuju

birika
25. nov 2024

max by som poslala vianocny pozdrav 🙂

simca06022011
25. nov 2024

nie nemas kupovat, nekupovala by som ani keby som tam isla = bez toho aby sme sa dohodli, ze to budem orbit, skor by sa riesil spolocny darcek. Ja ani nteraz nenosim kazdemu vsade, na co? bratova frajerka tiez nedostava odo mna darceky..
podla tohto aj susedom by som mala a kazdemu.. :D ked uz nejde o peniaze a starosti s tym, tak riadne clovek tych ludi ani nepozna a nosia sa same somariny...

euka210
25. nov 2024

@xmichaellaa nie, naco. Kupovala som jeho rodine az ked sme boli manzelia.

januska12323
25. nov 2024

Nie.

sovica
25. nov 2024

Nie, prečo by si to robila, keď nebudeš s nimi tráviť Vianoce. Ak Ťa pozvú po Vianociach na návštevu, tak dones napr. pár vianočných koláčikov alebo fľašu likéru.

dagas
25. nov 2024

Nie 🙂

danica2711
25. nov 2024

ste spolu krátko, on chce tráviť Vianoce s rodičmi a nie s tebou, ty zjavne ani nie si pozvaná. Keby som sa nad tým hlbšie zamyslela, možno by som nekupovala darček ani jemu...

xmichaellaa
autor
25. nov 2024

@danica2711 z akého dôvodu by ste jemu nekupovali ak sa môžem opýtať

zirafienka
25. nov 2024

Myslím, že táto diskusia s odpoveďami na jedno kopyto sa vyšplhá na 12 strán 😂

la_dolce_vita
25. nov 2024

Suhlasim s tvojim priatelom.

lucia13022023
25. nov 2024

Nie, nekupovala by som.

xmichaellaa
autor
25. nov 2024

@la_dolce_vita ako v čom? Že každý máme byť u svojich rodičov? Mne to príde celkom smutné že by som mala byť na Vianoce bez neho

ssimusska
25. nov 2024

@xmichaellaa bývate vôbec spolu? Vo svojom? Lebo je normálne keď napr. Keď on býva u rodičov , tak tam bude oslavovať aj vianoce

dagas
25. nov 2024

@xmichaellaa ak nebývate spolu tak je logické že chce tráviť vianoce s rodičmi. My sme z jedného mesta tak sme mali večeru s rodičmi a potom večer prišiel on ku nám. Ak bývate ďalej spravte si vianoce pár dní pred a potom na vianoce budete zo svojími rodinami ☺️

muchotrafka298
25. nov 2024

@xmichaellaa je uplne bezne, ze ak dvojica nie je zosobasena, tak kazdy travi vianocne sviatky u svojej rodiny a nasledne su spolu. Ak by som isla takto k niekomu, tak zoberiem potom flasu vina/likeru/alkoholu a lepsiu bonbonieru. Takto by som to vybavila pre rodicov partnera pri navsteve.

la_dolce_vita
25. nov 2024

@xmichaellaa v tom s nim suhlasim, ze este ste spolu kratko a nie manzelia, tak netreba im nic kupovat. Ak by som isla na navstevu, tak nieco zobrat sa patri, ale nie darceky. Moj syn tiez byva s priatelkou a zatial je kazdy cez sviatky so svojou rodinou.

la_dolce_vita
25. nov 2024

@xmichaellaa a taky pocet ludi, to uz vobec nie, neblazni...

mia93
25. nov 2024

ja som to dobre pochopila, že ty im chceš kupovať niečo ako len za teba? Lebo či ste priatelia, či snúbenci, či manželia, ja by som samostatné darčeky vôbec neriešila iba spoločné, teda môžeš prispieť na darček pre rodičov priateľa, prípadne proste on povie, že tieto darčeky sú od vás.. a je jedno či tam budeš či nie.. a takisto to isté spravíš ty, že je to od vás.. my sme boli s manželom spolu pol roka na prvé vianoce a vtedy sme sa dohodli, že všetky darčeky, ktoré sa idú kupovať (pre jeho rodičov, sestru, starých rodičov) a presne to isté aj z mojej strany, sa idú dávať spoločne od nás a aj finančne sme išli na polovicu..