Mám gratulovať hosťovi, ktorý príde na návštevu?

6. aug 2023

Zeny prosim vas ako to spravit, buduci tyzden sa k nam ohlasila navsteva - manzelov bratranec s rodinou no a prave v ten den bude mat jeho zena a dcera meniny. Kupit im normalne nejake dary a zagragulovat hned ako pridu, alebo akoby ste to spravili vy?
Samozrejme ja cakavam ohlasene navstevy vzdy s pohostenim /jednohubky, chlebicky, pizza slimaky plus nejaky kolacik/ pripravit teraz nieco ine, lepsie? Ci sa na to vyprdnut? 😀 poradte, este som nebola v takejto situacii a ja moc na take gratulovacky nie som. Ine je, ked ideme niekomu na oslavu, ale takto som v tychto veciach neohrabanec 🙄

saxana000
6. aug 2023

Tak ked uz o tom vies milka a kinderko ta nezabiju a dievcata sa urcite potesia..

pribinak
6. aug 2023

Sú to len meniny, nie narodky, kúp nejake lepšie čokolády či dezert a vybavené

Pohostenie je úplne ok

monillia
6. aug 2023

@autor pohostenie ako zvyčajne ,nič naviac a zagratulovat nejakou čokoládou

thereisabear
6. aug 2023

Pohostenie by som nechala ako zvyčajne zablahoželala by som a malej dala kinderko.

deti95060810
6. aug 2023

ani neviem či by som to robila... keby mali nejaké okrúhle napr. 50 r - tak áno, ale takto? môžu to zobrať inak a budú sa ti chcie´t potom revanšovať... takže ak chceš z toho spraviť rod. tradíciu tak prečo nie...

januska12323
6. aug 2023

Čokoládu do ruky, zagratuluj a vybavené.

jasminet
6. aug 2023

kedze o tom vies, tak kup babam kvety v lidli, cokoladu a zagratuluj...

ratira
6. aug 2023

Presne tak, su to len meniny, niekto ich napriklad ani nezvykne oslavovat, poznam aj takych ludi 😀 A nevadi, ze pridu k vam. Normalne im kup drobnost, pekne ich pohosti a vybavene 🙂 Horsie by bolo podla mna, keby si si nespomenula vobec a len tak to odignorovala.

hladamematku
6. aug 2023

Ti kto chodí na svoje meniny po návštevách???

lauriik
6. aug 2023

No urcite nie odignorovat. Nejaku malickost aspon kupit a zagratulovat ☺️

bykaterina
6. aug 2023

Darček je záväzok. Čiže aby sa to nezvrtlo že budete si nezmyselné gratulovať s darom. Ak už ste to odsúhlasili že môžu sa staviť tak by som z toho nerobila teatro a Max zagratulovala. Ak je dieťa malé tak čoko dala.

tosomja
6. aug 2023

Neviem ako u vás, ale k nám keď niekto prišiel, vždy doniesol mne čokoládu, alebo kávu a deťom nejakú sladkosť.
Tak by mi bolo blbé blahoželať a dať "naspäť" čokoládu a deťom tiež.
Nechala by som si to na iný deň, alebo potom len zablahoželala tak medzi rečou 😃

kristina2412
6. aug 2023

Kúpila by som jednu ružu a dcére sladkosť a dala by som to až keď budú odchádzať , "dievčatá keďže máte dnes meniny, máme pre Vás takú maličkosť. Ďakujeme za návštevu 😄papa

ninusa221
6. aug 2023

A aj si chodíte gratulovať? Leno bežne k nám príde teta ujo a povedia aj keď mám v ten deň sviatok že mi zagratulujú na oslave. ( zvykneme to spájať mamina ja meniny narodky atd)

malapepka
6. aug 2023

Zrovna nedavno sme s kamoskou urobili neplanovane stretko, ona deti, ja deti. Boli sme dohodnute, ze pojdeme do interieroveho ihriska. A zrovna jej obe deti mali sviatok, narodky a meniny.
Kupili sme detom par drobnosti (dzusik, sladke, slane, praskajuce gulicky do kupela) a dali do tasticky.
Ked sme sa tam stretli, podali sme kamoskinym detom ruky, zlahka zablahozelali, odovzdali tasky. Deti sa potesili, nakukli dnu, zjedli tycinku a utekali na ihrisko.
Tym to bolo vybavene. Viac sme sa ich sviatkom nevenovali.

minka201
6. aug 2023

@autorka
A zvyknete sa s nimi navštevovať aj špeciálne kvôli narodeninám/meninám aby ste si gratulovali? Ak nie, tak to vôbec nerieš, lebo by sa potom mohli cítiť dlžní a začať vám darčekovanie vracať. Ale bolo by blbé tváriť sa, že o ich meninách nevieš. Takže ja by som im len podala ruku a zagratulovala. Bratrancovej dcére by som dala kinderko a jej mamine pravdepodobne nič alebo maximálne tiež nejakú čokoládu.

mikadooo
6. aug 2023

Niečo malé. Ak by to chceli oslavovať, pozvú predsa oni vás🙂. Takže ja by som sa nad tým netrápia, Max nejakú sladkosť alebo fľašu. Ja ani mená v kalendári nesledujem, pokiaľ nejde o moju najbližšiu rodinu 🙂.

tetaandulkova
6. aug 2023

Zagratulovala by som im a potešila ich nejakou bonboniérou alebo niečím milým jedlým + klasika pohostenie ako pre návštevu 🙂

neferneferuaton
6. aug 2023

Zagratuluj ked pojdete k nim. Takto ked idú ku vam by som to neriesila. Max dieťaťu dat nejakú čoko

cukroska
6. aug 2023

presne tak. Dáte im symbolicky nejakú čokoládu ,alebo bonbonieru to poteší a aj sa to patrí a dobre padne. Skôr uprostred a nie hneď na začiatku.