Mali ste aj vy sobáš na úrade?

5. sep 2020

Ahojte, mate niekto sobáš na úrade? Aký bol dôvod na takúto svadbu narýchlo? Premýšľam že sa s priateľom vezmeme, čakáme druhé dieťa a keďže mame už nejaké majetky, to už pýta si ho vziať minimálne kvôli deťom. A dôvod, prečo premýšľam o takomto sobáši, aj keď som vždy bola proti vždy som bola zato, že ak svadba tak už poriadna, ale momentálne na ňu nemáme dostatok financií a času. A keďže čas uteká, a človek nikdy nevie čo sa stane, premýšľam už aj nad takouto možnosťou. Budem rada ak mi poradíte ako zbúchať skromnejšiu svadbu niekde na zámku, alebo v exteriéri zámku za menej peniažkov, a čo nás koľko cca vyjde, alebo teda či je toto v poriadku, či to nebudem ľutovať že nemáme aspoň takú malú svadbu?

galioska
5. sep 2020

Tu ti budú písať , že nemá význam brat sa kvôli deťom, poprípade načo sa vziať , že sa dá aj bez toho..
Ja som.za poriadok aj za ten papier, ako píšeš niečo sa stane, peniaze , majetky máte spoločné a ty ako len partnerka nemusíš dostať z toho nič a s deťmi skončíš na ulici, lebo sa nedohodnete
Pokiaľ sa ľúbite a chcete to obaja nič nebráni v sobáši, držím palce.

jaskolka
5. sep 2020

Na úrade si dohodneš termín, a môžete sa brat aj o pár dní. Potrebuješ len dvoch svedkov. To ta nevyjde skoro nič
Ale ak chceš "skromnú svadbu na zámku" , tam to veru o skromných výdavkoch nebude, pretože práve tam je to drahšie, kvôli prenájmu priestorov. Jedine ze by tam bola normálne oficiálne obradna sieň, kde sobášia bežne.

lauriema
5. sep 2020

Ahoj, ja som mala svadbu na úrade a bolo to to najkrajšie čo som kedy Zažila dôvod bol že som sa vydala 2x.Ale dnes sú svadby na úrade premakane fakt veľmi pekne dokonca mne sa to páčili asi viac ako v kostole a to som veriaca. Neviem z akého mesta si tak ťažko radiť ono najlepšie je si to zariadiť podľa seba vybrať miesto kde ma byt oslava atď. Peniaze sú a budú, podľa mňa si sprav peknú svadbu a nehlad na to co koľko stojí aby si to potom nelutovala. Prajem ti, nech máš tu najkrajšiu svadbu na celom svete😉

medeaa
5. sep 2020

ja som mala svadbu na urade a som z tej mensiny zien, ktore si to dobrovolne vybrali. Dovod bol, ze sa nechcem stresovat chystanim nejakeho cirkusu pre roznorodu skupinu ludi, s ktorymi sa radsej postretavam individualne. Brali sme sa preto, ze sme chceli zalozit rodinu a spojit svoje zivoty aj na papieri. Nie som rada stredobodom pozornosti a nebolo vy mi prijemne, keby sa na nas v tej chvili pozera tolko oci priatelov a znamych. Na svadbe sme mali najblizsiu rodinu a bol to symbolicky okamih iba pre nas a pre nich, dodatocne sme oslavili s priatelmi tak, ako sme ich priebezne stretavali. Co sa tyka financii, spravili sme si po svadbe posedenie v lepsej restike a bolo to skvele. Moj brat mal svadbu skor prv nez ja, a to bola typicka velka svadba az do rana, tak som zazila to aj to. Ak mam pravdu povedat, mne to pride ako vyhodene peniaze. Ked si vezmem ze jeho svadba stala cca 8000 eur, tak viem si predstavit tie peniaze uzit aj lepsie. Ale ak to je nieci sen, tak preco nie, ok je aj jedno aj druhe, co urobi oboch stastnymi

20erika07
5. sep 2020

Svadba na urade nie je svadba narychlo 🙂 vyzaduje si to tiez vela príprav 🙂
Ja som tvrdila ze sa nikdy nevydam, a ani nechcem, ze naco. Po 11rokoch spoluzitia som po tom zatuzila. Moj muz si ma chcel uz davno vziat, 2x som ho odmietla .
A je to podla mna uplne ine byt manzel a manzelka.
Aspon ja som ten vztah zacala brat inak, hlbsie, zaväznejsie, zodpovednejsie, viac sa staram o nase city a prejavy lasky. Nemame len vztah. Mame manzelstvo 🙂
Vobec ale som to nebrala ze kvoli detom alebo majetkom.
Kvoli citom 🙂
Kedze okolo svadby som zabezpecovala vsetko ja, snazila som sa co najlacnejsie, nepotrebovala som mat vsetko ze wau a aj za malo penazi to moze byt krasne.
My sme mali 55ludi ( s dj, a 3 ludia od foto a video), mali sme v restike, cele nas to vyslo do 4000e, a vsetko sa nam aj vratilo na penaznych daroch.
Medzi tymi 55timi ludmi boli iba rodinni prislusnici a ja som mala len jednu kamosku s rodinkou a muz mal dvoch kamosov s partnerkami.
Samozrejme ked vidime napr vo filmoch tie naaadherne svadby, tuzime aj my po takych niektoré , ale ja som rada , ze az taky humbuk okolo toho nebol, mne by stacil len sobas a uz len zabava, nemusel byt ani mensi program 🙂

didi2102
5. sep 2020

Brali sme sa 12dni pred pôrodom,proste som zrazu po tom zatuzila,obrúčky sme si kúpili z dna na deň v izlate,a po obrade sme šli so svedkami na obed .... Keď sa malý narodil robili sme krst a mali sme teda aj svadbu v kostole ... Tak sme pozvali blízkych máme veľa súrodencov s detmi tak sme boli 30 v peknom hoteli,dali nás do salónika luxus jedlo aj výzdoba zadarmo a stálo nás to s koláčmi do 1000eur a ozaj že to bolo luxusné o 19. sme končili ale ...neľutujem mne by stačil aj ten úrad

emiliamilka
5. sep 2020

My sme mali na úrade minulý rok, celkovo sme na "hostine" mali 13 ľudí (aj s nami)... Chceli sme jednoduchú svadbu a malým posedením.. manžel už jednu normálnu svadbu mal tak jemu to bolo jedno a ja som nestála o to aby som vyhodila za niečo také zbytočne kopu prachov a neznášam takéto udalosti... pre mňa to bol stále najkrajší deň v živote a užili sme si ho obaja... Peniaze sme radšej minuli na nás na svadobnej ceste ... Tu sme si užili naplno.. kopa výletov a tak.... My sme sa hostinu a priestory dali cca 300€ a ja za šaty a muž za oblek cca 300€ (najviac stal práve oblek :D moje šaty stali 40€ a úplne ich milujem ) ... Za mňa úplná spokojnosť... Spolužiak urobil podobnú svadbu len hostinu mali len nejaké 2 hodiny a potom už bez rodičov išli s kamarátmi na bowling ... Toto riešenie sa mi páčilo tiež .

ivana.natasha
5. sep 2020

U nás v meste je možnosť vybrať si namiesto komunisticky zariadenej sobasnej miestnosti aj peknú historickú sobasnu miestnosť. Peknú svadbu môžete mať aj len s najbližšiou rodinou, a teda ti poviem, že pred 11 rokmi ak som chcela mať peknú svadbu pre nás s manželom, tak ani to nebolo lacné, stala nás cca 2 tisíc, a to sme mali iba 11 hostí. Ale teda mala som pekne svadobné šaty z požičovne, manzel si oblek kúpil novy, pekná miestnosť kde sme mali obedo hostinu, koláče,fotograf,...
Proste všetko ako by bola veľká svadba, len frflajucich príbuzných bolo menej 🙃
Skus pohľadať možno aj v okolí, či nieje možnosť nájsť pekne miesto

benit
5. sep 2020

Ja som mala na urade a nebolo to narychlo. Normalne planovana svadba so vsetkym. Nie sme veriaci a nevidela som dovod ist do kostola len kvoli svadbe. Mestsky urad je v historickej budove a V letnych mesiacoch sa u nas robi v zahrade, tiez je to pekne.

diewcatqoo
5. sep 2020

Pre nas s manzelom je organizovanie velkej svadby ako vyhadzovanie penazi von oknom. Vobec nevidime zmysel organizovat veselicu o 100 a viac ludoch, z ktorych niektori sa o nas nezaujimali aj 10 rokov. Preco by sme takych ludi mali volat na svadbu?
Najprv sme uvazovali o svadbe na urade s dvoma nahodnymi svedkami. Ale potom sme si povedali, ze to asi bude blbe voci rodicom a surodencom, tak nakoniec sme teda pozvali len ich a nelutujeme.
Bolo nas tam dokopy 15, vyslo nas to vsetko na cca 2000 Eur. S tym, ze vacsine sme platili aj ubytko, kedze sme to nemali na Slovensku. Zbuchali sme to vsetko za cca mesiac a pol a nelutujeme, ze sme to mali takto.

ibrunova
5. sep 2020

Svadba na úrade je akože menejcenná či ako? Ja som sa vydávala na úrade, nie sme veriaci. A prípravy také isté, neviem, v čom by mali byť iné.. Skôr by som sa zamerala na hostinu, tam sa dá ušetriť, ak yvás tam bude 15 namiesto 100,dáte si jedlo a pôjdete fomov, napríklad.

3petka
5. sep 2020

My sme mali svadbu na úrade. Jedného dňa sme sa rozhodli že chceme tak sme sa do mesiaca vzali na manželove narodky. Bolo to tiež kvôli majetkom a hlavne chceli sme babo tak sme to chceli tak poporiadku. Svadba a potom babo. Mali sme to pri 14 ľuďoch a potom sme sa šlo najest

frndza
5. sep 2020

My sme mali svadbu pred rokom v júni pri dvoch svedkoch a ešte s našimi 3 deťmi. Naše rodiny ani nevedeli že niečo také chystáme. Moja rodina sa to dozvedela na oslave našich dcér lebo mladšia ma v ten deň narodeniny a staršia o 3 dni nato meniny. Takže nielenže gratulovali naším dcérkam k sviatku ale aj nám k svadbe 🥰 a bol to pre nich šok ale aj milé prekvapenie.

sense
5. sep 2020

Tiež som mala sobáš na úrade a dobrovoľne, nemám rada teatralnost.... Ale rozdiel bez papiera a s papierom vidím len v tom ze s papierom sa ťazsue odchadza

tatiana1329
5. sep 2020

Ahoj. My sme mali normalnu velku svadbu (sala, saty a proste vsetko to okolo) ale sobas bol na urade. Ale zato bol krasny. Dovodom bolo ze manzel je neveriaci a mali sme vtedy 1 a pol rocneho synceka, a ten by tak dlho v kostole nezvladol byt. Uz takto na urade sme ho mali na rukach. Proste sme len kostol vymenili za sobasnu sien. Svadba za menej penazi sa da vybavit lahko. Staci ak si urcis priority a nejaky rozpocet. Zalezi kolko do toho chces celkovo vlozit. Ak chces ti tu nejako pomozeme 🙂

tinqua
5. sep 2020

Ahoj, aj svadba na urade sa nemusi konat na urade...je vela peknych miest kde nie je problem aby starosta prisiel a oddal vas...my sme sa brali na horskej chate a dosiel normalne starosta aj s matrikarkou z obce pod ktoru chata patrila, boli sme tam cely vikend 25 ludi a vsetko nas vyslo do 3tisic...ano aj to je dost, ale ak trvas na satach a obruckach, uz to mas prvu tisicku za sebou...

jankalukasova
5. sep 2020

Svadba na urade nemusi byt vobec na rychlo a v kostole naopak byt moze.. nie vsade trva priprava mesiace... hlavne, ked pride nevesta s bruchom (nic zle tym nemyslim...). A ano... mnoho ludi ma obrad na urade a dovod je jednoduchy. Nie su veriaci. Je to normalny plnohodnotny sobas.

lenkakravcova
5. sep 2020

Čo sa týka veľkosti svadby, počtu pozvaných a nákladov - je to dosť rôzne. My sme mali cca 120 ľudí, platili sme okolo 4500 Eur, ale na daroch sa nám to vrátilo, takže nás svadba vyšla rovné nule.

Niekedy mi príde, že pri menej ľuďoch sú náklady nakoniec vyššie 🙂 (lebo stále, i pri 30 ľuďoch, sa objednávajú nejaké priestory - väčšinou je tam paušál, nejaké zákusky - vo väčšom výjdu oveľa lacnejšie (my sme dávali plnú krabičku hosťom domov...),).

lenuliatko84
5. sep 2020

Odkedy nie je svadba na urade poriadna.neveriaci da beru a nemaju svadbu v kostole.ja som mala poriadnu svadbu a nebola v kostole ale v kastiely, nebola na rychlo.
Ja zasa nechapem kto chodi na nauky do kostola este v dnesnej dobe a necha si kecat o manzelstve od chlapa co nikdy zenaty nebude

ukulela
5. sep 2020

Ale veď aj na úrade môžeš mať poriadnu veľkú svadbu s bielymi šatami a tak ďalej a tak ďalej. Niektoré mestské úrady maju krásne veľké historické obradné siene svadba je tam naozaj krajšie ako v kostole.

sunny8
5. sep 2020

Ak si ho chceš vziať len kvôli deťom tak si ho neber radšej vôbec. Potom sa nebudeš chcieť rozviesť kvôli deťom a budeš nešťastná vo zväzku ktorý nemusí fungovať

sense
5. sep 2020

@tinqua aj môj bratranec tak mal v parku areálu kde bola aj hostina...a bolo to fajn...prišlo mi to také spontánne... Neformalne...kde slo o nich dvoch a nie o okazalisti okolia

panelacikova
5. sep 2020

myslím, že svadba na úrade alebo v kostole vôbec nesúvisí s jej finančnou náročnosťou. jedna vec je svadba-sobáš, my sme mali tiež na úrade, dokonca sme nemali ani obrúčky ani prípitok (šoférovali sme) a aj tak to bolo pekné, lebo sme sa proste brali a chceli sme byť manželia. no a "oslava" je druhá vec. ak nemáte peniaze a chcete sa vziať, tak sa vezmite v tichosti so svedkami, prípadne rodičia... a máte vybavené. nemusíte viac riešiť. teda, aspoň ja som to tak poňala. mali sme sobáš a potom asi 3-hodinové posedenie na jednej kolibe, dokopy nás bolo 11. aj to len ľudia, ktorých sme tam chceli mať obaja. aj ja, aj muž. stálo nás to kompletne všetko tuším 250 eur. aj s prípitkami, no proste kompletka. a bolo to pekné, krátke, ale výstižné 🙂

jasminet
5. sep 2020

My sme mali svadbu na úrade a 75 hostí... Aká lacná svadba? Aká na rýchlo? Nie sme veriaci, v kostole sme sa brať nechceli a na zámku mi to príde ako šaškareň.

basska_b
5. sep 2020

Kolegyňa mala svadbu vo štvrtok 11.11. len na úrade svedkovia a oni... proste v kancelárii 😀 čakala už bábo. Ale večer urobili párty aspoň pre kamarátov v podniku 😁 opiekli prasa

alena2798
5. sep 2020

My sme mali takto svadbu minuly rok. Zbuchali sme vsetko cca za mesiac. Nikomu sme nic nepovedali. Len zrazu, berieme sa, pridte na svadbu. A mali sme len najblizsiu rodinu, resp.rodicov, surodencov. Nikoho ineho. Po obrade sme sli na obed a potom este na posedenie k nam domov. A vobec nic nelutujeme. A je nam jedno, co si kto mysli. Kazdy nech si urobi po svojom. Ci chce mat svadbu so 150 ludmi alebo 12timi.My sme spolu uz 11 rokov a svadba bola takou bodkou nasho vztahu😃 Bolo to najlepsie co sme mohli urobit. Prajem ti, aby ti to vyslo, tak ako si prajes😊P.S. Na urade to bolo velmi pekne pripravene. Dokonca nam tam nazivo spievali 3 sikovne baby. Revala som ako krava😀😀😀

dzejsik
5. sep 2020

u nás je pekná historická radnica a aj obrad - aj sľuby sa dávajú, zapálili sme si spoločnú sviečku, s primátorkou štrngli šampusom a tiež sme tam mali zo 100 ľudí, takže na úrade to nemusí byť nijak horšie, škaredšie 🙂

kataka10
5. sep 2020

My sme mali svadbu na urade, lebo nie sme veriaci a do kostola nechodime. Obrad bol skvely. Ked nam po manzelskom bozku zacala dievcina citat romanticku basen a potom nam na husliach a klaviri zacali hrat piesen Hallelujah od Cohena, tak mi slzy tiekli potokom. A co sa tyka usetrenia, viete spravit posedenie po obrade. Nemusite mat celu zabavu s dj-om, aj tak by ste si to s detmi nejak extra neuzili. Saty kup z bazosu. Su tam pekne a lacne kusky.

queen_el
5. sep 2020

@medeaa neviem prečo si ľudia myslia, že malá svadba= svadba na úrade, veľká svadba=kostol. Tak isto môžeš mať malú svadbu v kostole a veľkú svadbu na úrade.
Píšem to všeobecne nielen tebe, len z tvojho príspevku to tak znie.
Taktiež neviem, prečo by mala byť svadba na úrade "narýchlo".
Podľa mňa to súvisí s tým, či je človek veriaci alebo nie. Jasné, že viacerí majú v kostole z iných dôvodov ("lebo to je krajšie" "lebo čo povie rodina"), ale to už je iná vec. Veľkosť svadby vôbec nezáleží na tom, že kde je.

autor
5. sep 2020

Ďakujem za odpovede vidím že je to úplne bežné a asi aj príjemnejšie (tiež niesom za veľké ceremónie). Ale krásne šaty a nejaký obed trosku to osláviť sa patrí podľa mňa. Videla som už kadejaké svadby zbuchane za dva dni a tie boli hádam najlepšie najkrajšie. A ako píšu niektoré áno treba to mat na papieri v hre sú moje dve detičky a nakoľko priateľova rodina je neprajna a chamtiva najlepšie by bolo keby sme sa vzali zaslúžim si byť na prvom mieste byť jeho manželka. Tak mi držte prsty po pôrode nám to hádam vyjde a vymyslím to čo najrozumnejšie po finančnej stránke 😉