Mali by deti dostavat Mikulasa aj od babky a dedka? Ja myslim, ze nie. Ze staci doma. Podarilo sa niekomu z vas zastavit tieto balicky od starkych? Ak ano ako? Alebo nebojujete?
nebojujem. Naše sa na to teší, že aj tam si niečo nájde. 🙂 Ale u nás je to len pár sladkostí + a jeden adventný kalendár. 🙂
Fiha... ked budem mat vnucata, bude hrozit zakaz im dat Mikulasa? Neustale ma tu nieco prekvapi..
Zoberies starkym VELKU zivotnu radost. Nech deti balicky dostanu, ale naucit sa (deti aj rodicov 🙃) mlsat v rozumnych mnozstvach. Inymi slovami, mikulasske nadielky by vam mali vydrzat cele tyzdne, aj mesiace. Ale uvedomujem si, ze v tomto su deti velmi rozdielne a niektorym len nedostupne schovat.
Ale no taaak. Ved este aj v skolke dostavaju. Tych zopar kusov sladkeho nikomu neublizi, ale vztahom v rodine to teda riadne ublizi.
Podla mna staci doma, aj ked tazko tomu zabranit. U nas este aj moja sestra im davala vzdy a tym padom aj ja synovcovi.Muz ma 2 deti z prveho manzelstva plus dalsie mame na ceste, ja som tento rok povedala uz dost a opakovane som kazdemu prizvukovala ze ziaden Mikulas-dostavaju doma od mamy, plus u nas( aj to uz prechadzame skor na darcek ako sladkosti) prosto som povedala ze uz treba zastavit to nezmyselne nakupovanie zbytocnosti a darcekovanie. Nastastie sa to stretlo s pochopenim tak uvidime ci aj dodrzia na Mikulasa.
jasné, že by mali dostať :D u nás dostane toho menej a trošku zdravšie sladkosti, ale tiež bude mať aj adventný kalendár......hlavne preto, že veriť tomu bude už len pár rokov, potom sa čaro vytratí :D môžete skúsiť ich trochu skorigovať :D
Ja mám z detstva najkrajšie spomienky na mikulášsky balíček u starých rodičov, neber dieťaťu túto skúsenosť...
@beata_k ide o to, ze darceky ma doniest Mikulas. Donesie ich domov do cizmy a nie k babke a dedkovi. Nehovoriac, ze su to vyhodene peniaze pre dedka a babku, kedze nakupuju hluposti
Jasneeeee, veď sú to deti a toto sú detské sviatky
Ty ako rodič už len rozdelis primerane množstvo sladkosti na každý deň
Ach boze to uz aj mikulasky balicek od starych rodicov vadi? 🤦♀️ je to radost aj pre deti a aj pre starkych tak preco im to brat??
Ten argument s Mikulasom myslis vazne?
@michaelam2 poriadne neekologicka radost
A babka s dedkom su svojpravni. Nerozhoduj o ich financiach.
🙈 neekologicka…tak im nedavaj mikulasa ty ked je to neekologicke…boze zeny fakt extremne prehanate niektore
@beata_k Potom v telefone hovoria, ze nemaju tolko penazi na darceky.
Ale stale je to ich vec. Starkym to robi radost ked vidia deti radostne.
Toto vážne? Neeokologicke? Inak aj narodky a Vianoce aj MDD sú neekologické
Čiže ty začínaš kampaň za zrušenie všetkých sviatkov 😳😳😳😳😳
@pribinak suhlas
@pribinak co ine ti povedat
Autorka, neekologicky obdaruvaju svokrovci alebo tvoji rodicia?
Dufam, ze si sa brala na urade aby bola tvoja svadba maximalne ekologicka. Ci len na detoch uplatnujes toto pravidlo? Ach boze zena. Skratme to. Starkych nemas rada a vadia ti nech urobia cokolvek. Tak?
Nič im nezakazuj prosím ťa, radšej povedz aké veci majú kúpiť a koľko.
Aj tak to zjeme nakoniec my s muzom😅snazili sme sa aspon dohodnut nech toho nieje vela. Ale nebojujeme. Nech aj ta babka z dedkom sa potesia, nech deti z toho vztahu so starymi rodicmi maju co najkrajsie spomienky. Nevieme dokedy tu stary rodicia budu..
Mozes ich navygovat co presne maju kupit. Ze staci jedna sladkost a mozno ovocie, mala omalovanka atd. Nech sa vsetci potesia a nemusia nakupit kila sladkosti..
U nás Mikuláš nechával balíček na okne, aj u starých rodičov.
Nekupovali hlúposti, vedeli čo majú vnúčatá radi.
Podľa mňa je to na starých rodičoch ak chcú nech kúpia, ak nechcú alebo na to nemajú nech nekúpia.
Rozhodne by som im to nezakazovala.
Nie nebojujem proti svojim rodičom ani proti svokrovcom. Párkrát som dohodvarala a spomínala kazy atď, svokra zlatá si to vzala k srdcu a snažila sa balíčky robiť zdravšie - sušené ovocie, atď. Nemôžem sa sťažovať. Decká to milujú, že dostanú tooooooooľko balíčkov, vždy sa vytešujú. Aj ja som sa tešila ako decko z každého jedného.
Vobec s tym nebojujem, deti dostavaju balicky od mojej maminy a ta vie ake “sladkosti” kupujeme. Prihodi tam aj vzdy nejaku drobnost, cacky macky pre malu, knizku…
Radost mat taku mamu ako ty 🙈
Ved sprav kompromis, jednu sladkost a ovocie od starkych, detom sa to rata a maju radost, aj oni aj stari rodicia
U nás vždy mali balíčky aj od babky a dedka a ja urobím balíčky aj rodičom
@la_dolce_vita netahaj sem prosim svoj nespracovany problem s nevestou
Ak tak to zjeme vždy my s manželom 😅