Malá svadba so všetkým

fixka3
1. okt 2024

Ahojte, chceli by sme skôr menšiu svadbu. Nemáme moc koho pozvať, na hostinu to vychádza dákych 25-30 ľudí, potom na zábavu ďalších cca 20. Kostol aj hostina by bola u nás v dedine, nebude to blbé, že chceme normálnu svadbu so všetkým, ale bude tam málo ľudí? Poprípade viete mi niekto poradiť, čím začať? Áno zariadiť sálu, kostol, catering, DJ. Skôr mám na mysli v akej postupnosti, plus treba podať žiadosť o sobáš, to sa podáva tesne pred svadbou alebo kedy. Viete mi poradiť vaše skúsenosti prosím? Za akúkoľvek radu okolo svadby budem vďačná. Ďakujem

personality
1. okt 2024

To mi nepríde vôbec, ze "nemáte koho pozvať". Toto je normálny počet ľudí na svadbu.

melanta
1. okt 2024

Veď to je 50 ľudí. My sme mali oveľa menej na mojej druhej svadbe a mali sme všetko od živej hudby cez švédske stoly po koktailový stánok s barmanom.

kiki68
1. okt 2024

@fixka3 ale to mas 50 ludi cca , takze to mas beznu svadbu. Zacala by som kostolom, potom kto pozna to a ono a mal posledny rok niekde v okoli svadbu. A zacat veci rezervovat na termin. Hlavne si daj termin tak, aby bola ta sala volna. A peniaze uvidis hlavne podla cateringu, ci potrebujes ak ubytko pre hosti, DJ ( ak to nebude kamos z dediny)

tamtamka26
1. okt 2024

no my budeme mať teraz tiež takú malú (najskôr 35ľudí, neskôr večer ďalších 5). nevidím na tom nič trápne, dnes sú svadby už prevažne takéto. my sme si najprv zašli do nejakých reštík, kde sme sa najedli na skúšku a keď sa nám páčilo, pokecali s prevádzkovateľom a urobili nám cenovú ponuku. na základe toho a ich prístupu sme sa rozhodli (a tiež ak mali daný termín voľný). Varia nám priamo v tej reštike. my to máme na úrade, neviem, ako je to s kostolmi a ich obsadenosťou. ak je to nejaký vychýrený kostol, treba čím skôr....

pralinka86
1. okt 2024

Nebude to divne, ved to nie je malo ludi. A samozrejme, ze mozete mat vsetko co chcete aj pri 20-30 tich ludoch.
Ale ak sa ti to zda, tak si mozes porátať, kolko najviac by ta stalo jedlo pre dalsich 20ludi. Podla mna to nebude az tak vela.
Najviac sa plati za prenájom saly, vase oblecenie, hudbu, foto..

oskvarka
1. okt 2024

@fixka3 30 ludí je ideálny pocet mozete mat vsetko ako sa tradične robí na svadbe.. práve že lepšie ..

thereisabear
1. okt 2024

My sme mali asi 45 hostí a bola to úplne normálna svadba.

ivapap
1. okt 2024

@fixka3 My máme práve po svadbe. My sme mali tiež všetko u nás v dedine. Najprv sme poriešili sálu, potom ten zvyšok, catering, hudbu. A čo sa týka kostola tak 3 mesiace pred svadbou sme mali mať spísanu zápisnicu s tým že už sme ku kňazovi prišli so žiadosťou z matriky a samozrejme náuky sme museli mať absolvované. Neviem kedy plánujete svadbu. Ale pokiaľ máš ešte nejaké otázky kľudne napíš rada poradím pokiaľ budem vedieť.

fixka3
autor
1. okt 2024

ospravedlňujem sa všetkým, ja čo pozerám okolo mňa svadby čo sú, tak majú viacej ľudí a tak, preto som si myslela že to je teda málo oproti ostatným

fixka3
autor
1. okt 2024

@ivapap ďakujem za rady, chcem sa spýtať akú zápisnicu ste museli mať spísanú? nemám žiadnu takú blízku kamarátku alebo nikoho, kto to už absolvoval a tak iba hľadám na internete, že čo všetko teda treba. Plán je budúci rok v júni, nevieš prosím ťa či v kostole nemajú problém s tým, keby sme chceli svadbu v piatok?

fixka3
autor
1. okt 2024

sála si myslím, že nebude taký problém, tým, že skoro všetci hostia budú od nás z dediny, dohodli sme sa, že to spravíme u nás v sále KD, takže to zas nie je také vyťažené :D

ivapap
1. okt 2024

@fixka3 my sme mali síce v sobotu ale myslím že ani v piatok by to nemal byť problém mám zopár kamarátov ktorý mali svadbu v piatok a nemali s tým problém. Zápisnicu spisujete s kňazom. Prídete na faru a spíšete ( vaše údaje. údaje svedkov, rodičov atď.), potom pri sobáši ju podpisujete vy plus svedkovia, potom kňaz odnesie zápisnicu na matriku a na základe toho vám vydajú sobášny list.

fixka3
autor
1. okt 2024

@ivapap aha, zápisnica je pri žiadosti o uzavretie manželstva, už chápem, ďakujem pekne za vysvetlenie

jamimo
1. okt 2024

@fixka3 vôbec to nebude blbé. Nebolo by to blbé, aj keby to bola svadba o vás dvoch + svedkovia 😉 (pre mňa taká najlepšia 🤭) Boli sme na svadbe kde bolo 130 ľudí a katastrofa. Hostia zduté gamby, tancovalo tak 10 ľudí, trápna atmosféra, vzduch by sa dal krájať... 🤷‍♀️ Záleží od tvojho pocitu, predstáv a vzťahov v rodine, s kamarátmi... aby si ty bola šťastná, nie je to o počte.

ivapap
1. okt 2024

@fixka3 kľudne sa pýtaj čokoľvek iné čo ťa zaujíma, kľudne aj v súkromnej správe ak chceš

januska12323
1. okt 2024

@fixka3 k tej svadbe v piatok, mysli na hostí, že si budú musieť brať dovolenky poprípade deti vynechajú školu tak sa podľa toho zariaď a termín im oznám skôr. 50 ľudí nie je malá svadba ja toľko ani nepoznám 😁 (lepšie)

fixka3
autor
1. okt 2024

@jamimo z rodiny sa so všetkými nebavíme, takže o to je to zmenšené, aj z jednej aj z druhej strany. Kamarátov, ktorých by som chcela na hostine je tak 6, ostatných by som asi pozvala len večer, lebo to nie sú až takí úplne blízki. Vôbec nechceme dáku nóbl svadbu, obyčajná dedinská svadba :D príde mi nezmysel vyhádzať toľko zbytočných peňazí, čo sa dá spraviť aj za menej. @ivapap zatiaľ mi nič také nenapadá, skôr som mala mix v tom, že čo začať riešiť najskôr, či sálu, či kostol, či catering, či matriku. Prípadne ak máš dačo čo sa ti zarylo že si treba na to dať pozor, kľudne napíš, ja si to poznačím. Ešte možno, vieš mi povedať, koľko vás svadba cca vyšla? Ak to nechceš vravieť, chápem. @januska12323 áno áno som si toho vedomá, ďakujem za upozornenie, dúfam, že na ten jeden deň, si to všetci vybavia teda :D

betulinka1
1. okt 2024

@fixka3 cim menej ludi tym su za mna tie svadby take komornejšie a aj nevesta so ženíchom sa s kazdym zabavi, ludia sa poznaju.

ivik4
1. okt 2024

Ja neznasam tie svadby a oslavy kde pozves kazdeho a kym sa stretnes raz za uhorsky rok 😒. Len preto lebo svadba.
My sme mali 37ludi, pohoda

ssimpsonka
1. okt 2024

Ja som mala 20 ľudí na svadbe. Sobáš sme nemali u nás . Zajednali sme si kňaza ktorý bol ochotný nás normálne zosobášiť v malinkom kostolíku. Hostinu sme mali u nás v miestnom "bare" normálne s menu a potom neskôr švédske stoly. Hudbu sme si púšťali sami cez repráky. A nikto nehundral. Práveže to bolo uvoľnené lebo sme boli len v Tom najužšom kruhu 🙂 a ja som spokojná

ivapap
1. okt 2024

@fixka3 tak náuky predmanželské si prezistite, my sme trocha s tým mali problém. Pol roka pred svadbou sme mali problém nájsť miesto kde by nás vzali. Pol východu som obvolala. No a čo sa týka ceny tak po prepočte nás to vyšlo na cca 100€ na osobu

rorino
1. okt 2024

@fixka3 Prečo blbé?Niekde je stanovené koľko musí byť ľudí na svadbe aby bola"normálna"?Urob si ako sa ti páči,lebo to bude tvoja svadba,nie podľa "normy"😉