Malá svadba - rozpočet

15. nov 2023

Ženy,
plánujeme malú svadbu , max 15 ľudí ( do toho počítam už aj nás ).
Po obrade posedenie ( obed ) v reštaurácii. Obrúčky rátam okolo 1000e. Šaty chcem len nejaké jednoduché. Koľko penazi mam rátať na hlavu? Deti sa počítajú tak ako dospelí? Koľko by ste si minimálne na to cele odložili? Aby som nebola potom veľmi zaskočená.. ci už príjemné alebo nepríjemné keď budem na konci 😀.
Vôbec neviem ani kde začať , čo sa vybavuje ako prve a chytá ma panika.
Prosím poraďte.

pribinak
15. nov 2023

Čo sa vybavuje prvé? Termin v kostole alebo na matrike, potom podľa dátumu si zajednas restiku.

autor
15. nov 2023

@pribinak možno si pomyslite ze som úplne blbá ale ja fakt ohľadom tohto nič neviem a ani sa nemám s kým poradiť . Nikdy som nič takéto neriešila a ani s tým nikomu nepomahla.
Ďakujem.

pribinak
15. nov 2023

No veď si s priateľom dohodnite nejaký pekný dátum, chod na faru či matriku a dohodnite si termin.
Potom restika. Povieš im dátum, povedia či majú alebo nemajú vôl o v tom termíne, ak áno, povieš počet dospelých ľudí a počet deti
Vyberiete si menu a dohodnite si či môžete mat vlastný alkohol tortu a koláče

Potom si zajednaj šaty, fotografa, kozmetickú a kadernicku. Pozri si portál moja svadba, máš tam pekne tipy na výzdobu, odporúčania na cukrarky či kozmetický, ….

sev111
15. nov 2023

Najprv kostol ci matrika, u nas to bolo 15€ na hlavu to bol pripitok polievka hlavne jedlo. Deti mali dzusik. Ostatne si kazdy objednal co chcel pit a kolko ci vino ci tvrdy alkohol. Aj kavu... restauracia mala na vyber vela kolacov takze kazdy si vybral na co mal chut plus kolko mu brusko racilo.

patus_2
15. nov 2023

Záleží od mnohých veci. Či chces iba obed, káva, dezert a idete domov alebo sa zdrzite a chces aj švédske stoly. Na akej úrovni bude daný podnik, atď. Ja by som (ak iba klasický obed v žiadnej nóbl reštike) počítala okolo 50-60€ na osobu a + ešte poplatky okolo toho, čiže cca 1000€.

veselo_neveselo
15. nov 2023

Chod na mojasvadba, alebo svadba.sk a zacni si citat 🙂
Ak mas miesto/restiku kde by si chcela, tak napis mail, alebo pohladaj na nete ake zhruba ceny su na tom konkretnom mieste.
Alr aj tak mysljm, ze svadbovy portal je to naj miesto na zaviatok planovania.

veronmai
15. nov 2023

My sme mali mini svadbu. 14 ľudí, z toho 7 ľudí sme ubytovali v penzióne, kde sme mali obed a švédske stoly. Za to posedenie AJ s ubytovaním pre 7.mich ľudí s raňajkami sme nedali viac ako 1000 eur.
My sme si stanovili dátum na matrike, pak podľa toho datumu rezervovali reštiku a kalkuláciu na svadobné menu nám speavila už priamo pani z reštiky, podľa zvoleného menu a tak. 🙂

autor
15. nov 2023

Veľmi ste zlate. Ďakujem. Toľko užitočných rád ❤.
Ja mam popravde z toho hlavu v smútku lebo neviem nič ani koľko peňazí treba ani kde začať. Vôbec.
Ale ďakujem za rady. Takže najskôr fara, stanoviť termín, potom reštika podľa termínu dohodnutom na fare. ( asi by som chcela len tak normálne polievka, hlavne jedlo, dezert..nealko, alko a kávy asi kto by si co objednal, to by som nehala na nich..keďže sú tam aj deti, väčšina hostí tých pár čo tam bude alko nepije, ďalší nepije kávu 🤣). Tak to asi nech si oni poobjednavaju co chcú, viac by ma asi vyšlo keď by som si to ja nosila aj koláče a cojaviem co..to nech je asi jeden dezert ved budú aj nejaké svadobné torty predpokladám 🙂.

minesasubu
15. nov 2023

Ja odporucam navstivit stranku mojasvadba.sk mne to velmi pomohlo skvele rady a tipy co s ako , kde zacat … proste vsetko

lelelienka
15. nov 2023

My sme mali mini svadbu teraz v lete, presne 15 ludi s nami, ale doma - kvoli mojmu rizikovemu tehu.
Obrucky jednoduche, biele zlato 488€
Poplatok za sobas v inom termine 70€ (prac. den)
Catering (donaska domov) 111€
Kolace, slane donaska 120€
Fotografka (len obrad+spolocne vonku) 80€
Moje saty 37€ about you, parta do vlasov 24€ sashe
Manzel vystrojeny za cca 150€

S mini darcekmi pre hosti, vyzdobou, mojim farbenim a licenim, topankami atd. sme sa vosli do cca 1000€ komplet vsetko
Prve som vybavila termin na urade, potom objednala kolace a jedlo, saty (viacero online a nechala som si len tie co sadli)… svadbu od rozhodnutia do sobasa sme naplanovali a vybavili za cca 3 tyzdne a lepsiu si ani neviem predstavit 😉

mamickalisticka
15. nov 2023

Malá svadba s 15 ľuďmi nás vyšla 400eur so všetkým.

autor
15. nov 2023

@mamickalisticka môžem sa opýtať čo konkrétne vás stalo 400e? Reštaurácia pre 15ludi? Ďakujem.

nekonecna_katastrofa
16. nov 2023

Cenu našej nebudem písať, je to už 6 rokov a nemuseli sme sa veľmi obmedzovať. Len poradím, jedlo vyber ty, prípadne konzultuj s hosťami dopredu, lebo ak dáš na výber z menu až priamo v reštike, bude dlhšie trvať príprava. My sme mali 20 ľudí, vybrali sme im my (poznáme ich, vieme, čo majú radi a aké sú zdrav.obmedzenia). Celá hostina prebiehala hladko, keď aj personál a kuchyňa bola pripravená. Alebo keď sme mali v rodine oslavy, tak sa objednali také veľké taniere, kde bolo mäso na prírodno, rezne, plnené, 3 prílohy, rozrátalo sa koľko cca ich treba a každý si už nabral, na čo mal chuť. Ale 15 ľudí vyberať z jedálneho lístka - to je veľa a môže to trvať zbytočne dlho. Prípadne ešte im pošli zoznam jedál, nech si vyberú a to nahlás v rešt. My sme mali predjedlo, polievka, hlavný chod a namiesto torty dezert. Bolo strašne horúco, zbytočne by sa tam torta topila, polovica hostí potom cestovala na druhý koniec republiky, takže aj tak by si nevzali so sebou. Koláče som mala od cukrárky, lebo som objednávala aj do roboty, rovno som si dala tých pár výslužiek nabaliť do krabíc a ona mi to odviezla priamo do reštaurácie. Víno sme zajednali v reštike, mali ho kvalitné a nestálo nám zato sa tam pred obradom terigať s 8 fľašami, ktoré by sme kdesi kúpili lacnejšie. Na stôl nám spravili džbány s vodou a citrónmi, prípitok bol a kto chcel, si potom objednal víno/alkohol. Ale u nás sa veľmi nepilo, bola to taká decentná hostina, žiadne pitie do nemoty, čiže cenu sme +- vedeli už pri objednávaní.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiezjedna
16. nov 2023

@autorka mrkni sem, tu sa dozvieš všetko https://mojasvadba.zoznam.sk/

tiezjedna
16. nov 2023

@autorka mi sme odleteli na Mauricius a vzali sme sa tam👍 Vo dvojici. Lepšiu svadbu si neviem ani predstaviť a všetkým, komu to rodina a financie umožňujú, to vrelo odporúčam. Minimum starostí, mega zážitok na celý život😉