Ahojte baby. Prosím, tie čo ste mali male svadby cca od dvoch svedkov po max 20 ludi 😀 mali ste aj kyticu ? V maji budem mat svadbu v kostole , nic velkolepe , len rodicia , krstni a surodenci. Potom smer restyka obed a domov. Riesili by ste prosim kyticu? A naco sluzi to zenichovo pierko? Aj to treba ?
kyticu určite áno.. a pierko slúži ako ozdoba a označenie ženícha...tradícia.
Pierko sme nemali, mne sa to nepáči..a kytica boli obyčajne biele ruze, nič viac.
Kyticu určite áno, veď nemusíš mat kyticu za 80 eur. Kúp si malú kyticku. Ponuka je dosť veľká
Mala som, uviazala som si ju sama, taku lucnu
Ďakujem dievčata , tak zajtra skočim si rezervovať na ten deň kytičku. Tak rovno aj to pierko poviem nech nam urobia 😊 baby prosim , čo take ešte mať/urobiť/nezabudnúť?
Ano, mala som. Aj pierko, ale len pre muza. Zajdi do kvetinarstva a urci im cenu, za aku ti maju urobit kyticu i pierko. Šikovné kvetinarky si poradia.
Určite nezabudni fotografa a... povedat ano 😀
A este pover niekoho, aby to natoci na mobil.ale spredu, nie z posledneho radu!
Ak si chcete zatancovat, na usb si stiahni par songov a pustite si, ak budete mat uzavretu spolocnost.
A torticku. Ked aj malicku
Aj ja som mala kyticu, sama som si spravila z ruzi, gypsomilky a eukalyptu. Ked som si dala nacenit svadobnu kyticu v kvetinarstve, vysla by ma na €80. Ja som mala svoju za €20
na druhy den po svadbe sme leteli na svadobnu cestu takze by mi ta z kvetinarstva prisla ako vyhodene peniaze
Nemali sme veľkú svadbu ale kyticu som teda mala. Neviem si predstaviť, čo by som robila s rukami, keby som ju nemala 😂 a príchod k oltáru by vyzeral riadne divne. Ja som mala biele ruže, manželovi k tomu urobili aj pierečko.
@lelelienka 👍👍👍
Bez kytice nebudes vediet co s rukami a bude to vyzerat divne na fotkach. Kludne malicka, kludne doma vyrobena... skratka nieco mat v rukach 🙂)
mali sme malú svadbu, kyticu som mala z bielych kalí, ( podobnú ako na obrázkoch) takú podlhovastú, mne sa nepáčia okrúhle. Manžel mal pierko z kaly, mali sme aj tortu, aby sme mali čo rozkrájať. A obrúčky nezabudnite. Fotograf môže byť aj niekto z rodiny, kto vie fotiť, nemusíte platiť strašné peniaze. Napr švagriná nemala fotografa a len pozbierala fotky od všetkých svadobčanov . Ale ja by som niekoho poverila aby vás v kostole pofotil - spredu, ako si dávate obrúčky, pusu, podpisujete zápisnicu.....
Kytica, pierko ani obrúčky nie sú povinné na žiadnej svadbe. Ani malej ani veľkej. Je to iba tradícia. Dokonca ani šaty. Zosobášia vás aj v teplákoch. Ak kyticu nepotrebuješ, mať ju nemusíš. Pokojne môžeš partnera držať za ruku namiesto kytice.
Chyba, v maji mas svadbu a 5.aprila si pojdes dat rezervovat kyticu. Takze sa priprav na cenu, ako za svadobnu. Ako ti tu zbytocne baby pisali, lebo robis presne opacne. Kyticu kup den pred svadnou a nehovor, na aku ucel ju kupujes.
My sme mali podobni svadbu, ako planujete vy. Obrad v kostole, potom neskory obed v restike. My, rodicia, surodenec, svedkovia s rodinami. Bolo nas asi 14 dokopy. Mala som normalnu kyticu, lebo som ju chcela, manzel mal tiez pierko. Ja som sa popravde nad tym nezamyslala,.ci ano alebo nie len kvoli tomu, ze bola mala svadba 🙂. Tak som to chcela a mame aspon pekne fotky 😄.
Ahoj, ja som to tak mala ale kyticu som mala. U nás je zvykom, že kyticu musí zabezpečiť ženích a doniesť neveste. Vopred som si želala malú decentnu kytičku a on mal pierko tiež malé, iba symbolické. Ubrala som z iných nárokov a zvyklosti ale kytičku som mala, veľa šťastia 🙂
Kyticu by som urcite riesila, neviem si predstavit nevestu bez kytice. Nepovedz v kvetinarstve ze chces svadobnu kyticu, len si daj uviazat nejaku okruhlu jemnu kyticku alebo zviazat zopar ruzi a budes mat usetrene, ale bez kvetov to nie je ono 🙃 pierko pre zenicha zozenies napr. na sashe za par eur, ak nechces z kvetinarstva